UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GENÇLER DİKKAT! ÇEYİZ HESABI UYGULAMASI BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI. İŞTE 10 SORUDA EVLİLİK DESTEĞİ…

GENÇLER DİKKAT! ÇEYİZ HESABI UYGULAMASI BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI. İŞTE 10 SORUDA EVLİLİK DESTEĞİ…

GENÇLER DİKKAT! ÇEYİZ HESABI UYGULAMASI BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI. İŞTE 10 SORUDA EVLİLİK DESTEĞİ…

Gençler dikkat! Çeyiz hesabı uygulaması başladı. Bugünden itibaren bankalarda hesap açılabilecek Kişi başı 5 bin liraya varan destekten, çiftler ayrı ayrı yararlanabilecek. İşte 10 soruda evlilik desteği

Devlet artık gençlere evlilik desteği sağlayacak. Çeyiz hesabı uygulaması başladı. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen evlenecek gençler, bugünden itibaren ilgili bankalara başvurabilecek. Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapması ve evlilik tarihinden önce en az 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapması gerekiyor. Devlet katkısı, evlilik tarihindeki birikim tutarının yüzde 20'sini ve azami 5 bin lirayı geçemeyecek. Çiftlerden kriterleri yerine getiren her bir eş devlet katkısından ayrı ayrı yararlanabilecek. Böylece evlenenler 10 bin liraya varan çeyiz desteği alabilecek. İşte çeyiz hesabıyla ilgili bilinmesi gerekenler:

Hesap nasıl açılacak?:

Bugünden itibaren herhangi bir zaman diliminde nüfus cüzdanıyla bankaların yurt içi şubelerine başvurulacak. Hesap, TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu olarak açılabilecek. Banka ile çeyiz hesabı sözleşmesi imzalanacak.

18 yaşından küçükler için de hesap açılır mı?:

Bu kişiler adına veli veya vasisi tarafından çeyiz hesabı açılabilir.

Birden fazla hesap açılırsa ne olacak?:

Katılımcılara sadece tek çeyiz hesabı için devlet katkısı ödenecek. Birden fazla hesap açılması durumunda bunlar birleştirilemeyecek ve katılımcının devlet katkısı için başvurduğu ilk hesaba devlet katkısı verilecek. Ortak hesaplar bu kapsamda değerlendirilmeyecek ve çeyiz hesabı bankalar arasında taşınamayacak.

Ne kadar yatırılacak?:

Çeyiz hesabına katılımcının düzenli ödeme yapması gerekiyor. Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 100 lira, üst sınır bin lira. Ödemelerin 3 aylık ödeme planına göre yapılması durumunda, 3 ayda bir en az 300 lira, en çok 3 bin lira yatırılabilecek.

Üst sınır aşılabilir mi?:

Katılımcı, çeyiz hesabının açılış tarihinde bir defaya mahsus olmak üzere, üst sınırı aşan bir tutar yatırabilecek. Ancak bu tutar 15 bin lirayı geçemeyecek.

Hesaptan para çekilebilir mi?

Bir dönem içinde çeyiz hesabından en fazla 2 defa çekim hakkı tanınacak. Çekim hakkının kullanılması halinde çeyiz hesabında kalan bakiyenin, çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekiyor.

Devlet katkısı nasıl ödenecek?:

Çeyiz hesabının bulunduğu banka aracılığıyla verilecek.

Nasıl alınacak?:

Katılımcı, evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair ilçe nüfus müdürlüğünden alacağı belge ile çeyiz hesabının bulunduğu bankaya müracaat edecek.

Ödeme aksatılırsa ne olacak?:

Katılımcı aylık ödeme planını seçmişse, 1 dönem içinde 3 defadan fazla düzenli ödemeyi aksatmaması gerekiyor. 3 aylık ödeme planını seçmişse de 1 dönem içinde 1 defadan fazla düzenli ödemenin aksatılmaması şart.

TAKVİM

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçeyiz hesabı  banka  evlilik