UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, TBMM'YE 'AİLEYLE' İLGİLİ NE GİBİ BİR RAPOR SUNDU?..

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, TBMM'YE 'AİLEYLE' İLGİLİ NE GİBİ BİR RAPOR SUNDU?..

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, TBMM'YE 'AİLEYLE' İLGİLİ NE GİBİ BİR RAPOR SUNDU?..

Diyanet İşleri Başkanlığı, aile bütünlüğünün korunması ve güçlendirilmesine yönelik tespit ve önerileri kapsayan raporu, TBMM Aile Bütünlüğünün Araştırılması Komisyonu'na sundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı raporunda, Aile ve Dini Rehberlik bürolarında görev yapan personelin yeterli donanıma sahip olabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması, rehberlik ve manevi destek hizmeti sunma kapasitelerinin geliştirilmesi tavsiye edildi.

"Aile Eğitim Programına 'ailede dini değerler' modülü eklenmeli"

Raporda, aile bireylerinin hurafe ve bidatlardan, dinin gerçekleri ile bağdaşmayan tutum ve alışkanlıklardan korunması için, başkanlığın diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde toplumun farklı kesimlerine ulaşarak sağlıklı din algısının yerleşmesinin sağlanmasının gerekliliği anlatıldı.

Aile ve Dini Rehberlik Büroları tarafından yürütülen dini rehberlik çalışmalarının sonuçlarına dair verilerin takip edilmesi tavsiye edilen raporda, "Aile okulu programlarının ve eğitimlerinin sistematik bir bütünlük arz etmesi sağlanmalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hazırlamış olduğu Aile Eğitim Programına (AEP), Diyanet mensuplarının eğitiminde kullanılmak üzere 'ailede dini değerler' modülü eklenmeli." denildi.

"Bağımlılıklar konusunda bilinçlendirme çalışması yapılmalı"

Ailenin her türlü bağımlılıktan korunması, aile bireylerinin bağımlılıklarla mücadele konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinilen raporda şunlar kaydedildi:

"Başkanlığın ilgili birimleri tarafından gerek madde bağımlılığı gerekse ekran bağımlılıkları konusunda ilgili birimlerle iş birliği içerisinde Kur'an kurslarındaki genç kitleden başlamak üzere bilinçlendirme çalışması yapılmalı. Konunun dini boyutları hakkında toplum aydınlatılmalı."

AA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaile  tbmm  diyanet işleri bakanlığı