UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYANIN EN BÜYÜK SOSYAL AĞI FACEBOOK YENİ SÜRPRİZLERİNİ DÜNYAYA DUYURDU!..

DÜNYANIN EN BÜYÜK SOSYAL AĞI FACEBOOK YENİ SÜRPRİZLERİNİ DÜNYAYA DUYURDU!..

DÜNYANIN EN BÜYÜK SOSYAL AĞI FACEBOOK YENİ SÜRPRİZLERİNİ DÜNYAYA DUYURDU!..

Facebook, F8 konferansında çok sayıda yeniliğini kullanıcılarına tanıttı.

Facebook'un geliştiricilere yönelik yıllık etkinliği F8, firmanın önümüzdeki 10 seneye dair yol haritasından birçok duyuruya sahne oldu. Sosyal devin CEO'su Mark Zuckerberg, Live API'dan sohbet bot'larına Facebook'un tüm planlarını ortaya çıkardı. İşte bilmeniz gerekenler.

SOHBET BOT'LARI İÇİN MESSENGER PLATFORMU

Facebook'un şirketlere özel Messenger sohbet bot'ları üzerinden otomatik müşteri hizmetleri, e-ticaret kılavuzu, içerik ve etkileşimli deneyimler işlevleri, günün en büyük duyurusuydu. Bu sohbet bot'larının 800'lü numaraların bile yerini alabileceği söylendi.

AÇIK KAYNAK KODLU SURROUND 360 VR KAMERASI

Facebook'un Oculus ile 360 derece sanal gerçeklik dünyasına dalış yaptığını biliyorduk. Şimdiyse firma, sıfırdan geliştirdiği VR kamerasını gösterdi. 17 lensli bu 3D VR kamerası, UFO'ya benziyor ve 4K, 6K ve hatta 8K videolar oluşturabiliyor!

FACEBOOK MESSENGER VE WHATSAPP, SMS'İ 3'E KATLADI

Zuckerberg, WhatsApp ve Facebook Messenger'ın büyümesiyle ilgili ilginç istatistikler de paylaştı. SMS üzerinden günde 20 milyar mesaj gönderildiği tahmin edilirken iki uygulama üzerinden günde 60 milyar mesaj gönderiliyor.

ACCOUNT KIT, PUSH VE ALINTI PAYLAŞIMI

Facebook, uygulamaları üzerinden para kazanmak isteyen geliştiriciler için yeni geliştirici araçlarını etkinlikte paylaştı.

FACEBOOK LIVE GELİŞTİRİCİLERE AÇILDI

Facebook Live'dan faydalanmak isteyen geliştiricilerin artık kullanabileceği bir API var.

BOT ENGİNE

Messenger'da sohbet robotları dönemine giriyoruz. Faceobook'un yeni bot framwork'ü Bot Engine, Wit.ai'nin çalışmalarını temel alıyor ve geliştiricilere kendi sohbet bot'larını oluşturma olanağı sunuyor.

Facebook'un bahsettiği diğer yenilikler arasında Instant Articles'ın tüm yayımcılara açılması, profil videolarını üçüncü parti sitelerde kaydedebilme, bot'lara yönelik "Sponsorlu Mesajlar", videoların çalınmasını önlemeye yönelik Video Rights Manager ve Facebook Alive var. Tüm bunlar, F8'in ilk gününde ortaya çıkan yenilikler; ilerleyen saatlerde daha fazlasıyla da tanışmaya hazırlanabilirsiniz.

 CHİP

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFACEBOOK