UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA İLGİNÇ GİRİŞİM! "KEDİ" KADROSU AÇILDI!..

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA İLGİNÇ GİRİŞİM! "KEDİ" KADROSU AÇILDI!..

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA İLGİNÇ GİRİŞİM! "KEDİ" KADROSU AÇILDI!..

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bakanlık binasındaki fare nüfusunu azaltma çerçevesinde, vergi mükellefine yük olmayacak bir kedinin kadroya alındığını duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Palmerston" adındaki 2 yaşındaki kedinin, Diplomatik Hizmetler'in en yeni üyesi olduğu belirtilerek, "Dışişleri Bakanlığı Fare Şefi göreviyle Palmerston, King Charles Sokağı'nda bulunan binamızdaki fare sayısının azaltılması için haşere mücadele ekibine yardımcı olacak." ifadesine yer verildi.

Palmerston'un, "Battersea Köpekler ve Kediler Evi" barınağından alındığı vurgulanan açıklamada, "Çalışan olarak Palmerson'un yurt içindeki görevlendirmesinin kamunun cüzdanına herhangi bir yükü olmayacak." ifadesi kullanıldı.

Palmerston'un adı, İngiltere'nin Eski Başbakanları'ndan Lord Palmerston'la benzerlik taşıyor.

LARRY VE FREYA'YA KOMŞU OLDU

Bu arada Palmerston, tarihi Dışişleri Bakanlığı binasına yerleşmesiyle, Başbakanlık, Başbakanlık konutu ve Maliye Bakanlığı'ndaki diğer arkadaşlarına da komşu oldu.

Başbakanlık, Başbakanlık konutu ile Maliye Bakanı'nın konutunun bulunduğu Downing Street sokağındaki fare nüfusuyla mücadele kapsamında ise Başbakanlık'ta "Larry", Maliye Bakanı'nın konutunda ise "Freya" görev yapıyor.

Öte yandan, 2014 yılında İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekili Anne McIntosh, tarihi parlamento binasındaki fare nüfusunun kontrol edilemez noktaya geldiğini belirterek, özellikle parlamentonun mutfaklarındaki fare sorununun çözülmesi için binaya kedi alınması önerisinde bulunmuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKEDİ  İNGİLTERE