UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK KAHVESİNİ DÜNYAYA TANITAN SELAMLIQUE İSTANBUL'UN TÜRKİYE'DEKİ İLK ŞUBESİ AÇILDI!..

TÜRK KAHVESİNİ DÜNYAYA TANITAN SELAMLIQUE İSTANBUL'UN TÜRKİYE'DEKİ İLK ŞUBESİ AÇILDI!..

TÜRK KAHVESİNİ DÜNYAYA TANITAN SELAMLIQUE İSTANBUL'UN TÜRKİYE'DEKİ İLK ŞUBESİ AÇILDI!..

Türk kahvesini dünyaya tanıtan Selamlique İstanbul, Atatürk Havalimanı'nda TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA ile ilk cafesini açtı. Londra İstanbul merkezli FlatC Mimarlık tarafından tasarlanan Selamlique İstanbul'un açılışı TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, Selamlique İstanbul Kurucu Ortaklarından Banu Yentür ile BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur yaptı. Türk kahvesine dünya çapında hak ettiği ilgiyi kazandırmak amacıyla Selamlique İstanbul ile yola çıktıklarını belirten Banu Yentür, "Global bir dünyada ilerlemeyi düşünen bir firmayız. Bu nedenle Atatürk Havalimanı gibi dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden birinde BTA ile böyle bir ortaklığa imza attık" dedi.

TÜRK KAHVESİ DÜNYAYA AÇILACAK

Selamlique İstanbul olarak, geleneksel Türk kahvesini dünyaya açacak bir konsept hazırladıklarını belirten Banu Yentur, "Şekerinden doğal aromasına, fincanından kahve kutusuna, pişiriminden sunumuna kadar, bu coğrafyadan beslenen ve tüm dünyaya seslenebilen estetik bir kimlik kattık. Selamlique'ın ilk kez yüksek kalitede ürettiği kahve çeşitleri ve incelikli sunumu ile Türk kahvesini daha çok konuşulur hale getirdik" dedi. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur da ortaklıklarını dünyaya yaymayı hedeflediklerini söyleyerek 'Selamlique Cafe ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na yeni bir renk katmaktan mutluluk duyuyoruz. Atatürk Havalimanı'ndan başlayarak hedefimiz bu konsepti, hem Türkiye hem de dünyada işlettiğimiz havalimanlarına ve şehir merkezlerine yaymak" diye konuştu.

YOLCULAR ÖZEL HATIRALARLA UĞURLANIYOR

 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali hava tarafında, dış hat yolcuları için geliştirilen 40 kişilik oturma kapasitesi ve 92 metrekarelik büyüklüğe sahip 'Selamlique Cafe', İstanbul'dan ayrılacak yolcuları, zengin Türk kültürünün izlerini taşıyan çok özel hatıralarla uğurluyor. Kafetaryada ayrıca özel hazırlanan bir ünitede lokum imalatı da gerçekleştiriliyor. Yolcuların önünde kesilen ve kutulanan lokumların 60 gramlık porsiyonları 7 TL'den satılıyor. Türk kahvesi çeşitleri arasında ise damla sakızlı, tarçınlı, çikolatalı, sütlü gibi farklı tatlar da bulunuyor. Türk kahvesi küçük fincanda 10 TL, büyük fincanda ise 14 TL. Bugün 12 ülkede 7 mağaza, 20'nin üzerinde satış noktası ve kafe ile Türk kahvesinin benzersiz lezzetini dünyaya taşıyan Selamlique İstanbul, Avrupa, ABD, Körfez Ülkeleri ve Uzakdoğu dahil çok geniş bir coğrafyada, özel tasarımlı aksesuar, lokum, çikolata ve şekerlemelerini de tüketicilerin beğenisine sunuyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13