UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

APPLE’IN YENİ İŞLETİM SİSTEMİ İOS 10 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK? DETAYLAR HABERİMİZDE!..

APPLE’IN YENİ İŞLETİM SİSTEMİ İOS 10 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK? DETAYLAR HABERİMİZDE!..

APPLE’IN YENİ İŞLETİM SİSTEMİ İOS 10 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK? DETAYLAR HABERİMİZDE!..

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 10’un çıkmasına az bir süre kala bazı özellikleri şekil kazanmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Apple her sene WWDC konferansı düzenlemekte ve bu konferansta iOS işletim sisteminin yeni verisyonu ile karşılaşmaktayız (tabi yanında tanıtılan farklı şeyler de oluyor). Bu seneki WWDC konferansı hangi tarihte düzenlenecek henüz kesin bir bilgi yok ancak çoğu kaynakta 13 Haziran işaret edilmekte. İşte bu etkinlikte Apple, yeni iOS versiyonunu yani iOS 10'u da görücüye çıkaracak. Ancak Apple daha henüz iOS 10'u görücüye çıkarmadan, yeni işletim sistemi hakkındaki söylentiler de artmaya başladı.

FOTOĞRAFLAR ÜZERİNDE OYNAMA KOLAYCA YAPILACAK

Bu söylentilere göre iOS 10'da özellikle Fotoğraflar uygulamasında ciddi değişiklikler olacak. Bu değişiklikler içinde kullanıcının direkt olarak EXIF verisini düzenleme yetkisine sahip olacağı, böylece fotoğrafların üzerinde, istediği herhangi bir alanda oynama yapabileceği gibi son derece önemli yenilikler mevcut.

Bunun yanı sıra Unicode ile yapılan anlaşma sonucunda Apple'ın mobil işletim sistemi içine 74 adet yeni emojinin gelmesi gündemde. Üstelik bu emojiler daha önceden gördüklerimizden biraz daha farklı şekilde olacak.

Bir diğer -ve muhtemelen en önemli- özellik ise aslında geçen sene Eylül ayında şirket CEO'su Tim Cook tarafından değinilmiş bir özellik. Çoğu Apple kullanıcısının 'işe yaramaz uygulamalar' gözüyle baktığı ve telefonu aldığınızda yüklenmiş şekilde gelen uygulamalar, artık gözünüzün önünde olmayacak. Cook bundan 7 ay önce pek çok kullanıcının bu uygulamaları görmek istemediği, ancak silindikleri zaman da diğer uygulamalara ciddi etkileri olduğunu ve bu sebeple bir çözüm geliştirdiklerini söylemişti.

İşte bu çözüm iOS 10 ile sunulacak. iOS 10 sayesinde kullanıcılar artık görmek istemedikleri uygulamaları gizleyebilecek  (ya da başkalarının görmesini istemdiğiniz uygulamaları. Artık orası size kalmış).

Dediğimiz gibi iOS 10, WWDC etkinliğinde görücüye çıkacak ve şu an için etkinlik muhtemelen 13 Haziran'da olacak. Bakalım bu söylentiler ne denli doğru çıkacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERApple  İOS10