UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! TAYYAR IŞIKSAÇAN, ALİ EYÜBOĞLU, SİNAN BİÇİCİ VE OYA DOĞAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! TAYYAR IŞIKSAÇAN, ALİ EYÜBOĞLU, SİNAN BİÇİCİ VE OYA DOĞAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! TAYYAR IŞIKSAÇAN, ALİ EYÜBOĞLU, SİNAN BİÇİCİ VE OYA DOĞAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Tayyar Işıksaçan - Yeni Yüzyıl 

TEŞEKKÜRLER OKTAY KAYNARCA!..

Bir gün gazetecilere saldırdığı için birine teşekkürümü yazacağıma rüyamda görsem inanmazdım. Bana bu yazıyı yazdıran Oktay Kaynarca’ya teşekkür ediyorum. Oktay Kaynarca’ya teşekkürüm onca magazin gazetecisinin üyesi bulunduğu Magazin Gazetecileri Derneği’nin üzerindeki ölü toprağını üflediği için. Oktay, iyi bir dostum ama günlük yaşamında henüz törpüleyemediği uç köşeleri var ki bunlar yüzünden gereksiz antipatikleşiyor. Onun o kabadayı tavrı dizide taşıyabildiği güzel bir rol. Gerçekten oyuncu olarak bunu başarıyla yapıyor ama gel gelelim özel hayatına taşıdığı bu tavrı nedeniyle gereksiz kırgınlıklar oluşturuyor. Oktay, bu eylemi yaptıktan sonra MGD’nin aklı başına geldi, "Heyt bizim üyemizin ayağının üzerinden kimse geçemez. Bu son olsun he” diye bir açıklama yaptı. Kurucu üyesi olduğum ve halen üye olarak yer aldığım derneğin var olduğundan bu sayede haberdar oldum. Bir grup gazeteci arkadaş, bu haberi bir partiyle kutladık. Telefon mesajlarıyla birbirimizi "Dernek varmış; şükürler olsun başımıza bir şey gelse kapısını çalabileceğiz. Bize sahip çıkacak bir derneğimiz varmış" diye haberdar ettik. MGD’yi yattığı ölüm uykusundan uyandırdığı için Oktay Kaynarca’ya teşekkür ederim.  

Ali Eyüboğlu – Milliyet
EŞKIYA’ DİZİSİNİN PATLATTIĞI TÜRKÜCÜ

Beyoğlu’nda Karadeniz yemekleriyle ünlü Hayvore’de yemek yerken MÜYAP Yönetim Kurulu üyeleri girdi içeri. Çünkü MÜYAP’ın yeri restoranın bitişiğinde. Yönetim Kurulu toplantısından çıkan MÜYAP üyelerine müzik dünyasında neler olup bittiğini sordum. MÜYAP yönetiminden DMC’nin Genel Müdürü Samsun Demir, bu aralar en iyi satışı Tarkan’ın yaptığını, “Ahde Vefa”nın baskı sayısının 220 bine çıktığını söyledi. Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, müzik dünyasında asıl patlamayı müziklerini yaptığı “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde “Minnet Eylemem”, “Giresun’un İçinde”, “Nem Kaldı” ve “Küçük Zalimin Ettiği İşler” türkülerini söyleyen Ahmet Aslan’ın yaptığını açıkladı. Saltık, “Dizide söylediği ‘Minnet Eylemem’ Youtube’da 17 milyonu aştı. Konser taleplerine yetişemiyor” dedi. Sohbette ayrıca, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”la yıldızı parlayan Ahmet Aslan’ın dizi sayesinde ev sahibi olduğunu da öğrendim. 

Sinan Biçici - Milliyet Cadde
MECLİSİ DİZİ SEKTÖRÜNE BIRAKIN GİTSİN!

Geçen hafta dünya televizyon sektörü Fransa’daki MipTV fuarındaydı ve karşılarında bir Türkiye fotoğrafı vardı. Bir an, ana haber bültenlerindeki Türkiye’yi bırakıp, fuardaki Türkiye’ye bakalım. 10 yıl önce dünyada adı bile geçmezken, şimdi dünya dizi pazarında Amerika’dan sonra ikinci ülke. 75 ülkeye dizi ihraç ediyor. Önce Türk dünyası, sonra Arap dünyası ardından Balkanlar, Avrupa, Afrika, Amerika derken önüne çıkan bütün kaleleri tek tek fethediyor. Örnek çok, ‘Kara Para aşk’, ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Binbir Gece’, ‘Aşk - ı Memnu’. Dünyanın en büyük endüstrilerinden biri olan Kore’den senaryo alıp, onu yeniden çekiyor ve dünya Kore’deki orijinalini değil, Türkiye uyarlamasını tercih ediyor. Örnek ‘Hayat Şarkısı’. Yıllarca Amerikan dizilerini izledik. Şimdi Amerikalılar bizden alıp yeniden çeviriyor. Örnek ‘Suskunlar’. İktidarı, muhalefeti, bizim siyasiler dizi sektörünü örnek almalı ya da sektör bir dahaki seçimde elini taşın altına koyup, siyasete talip olmalı. Zira kaybedecek ne cana, ne de zamana tahammülümüz kalmadı artık.

Oya Doğan - Vatan Makaron
TAYLAN, HAYAT ŞARKISI’NIN OMURGASI

Hayat Şarkısı dizisinin ilk bölümünü sevememiştim. Hülya’yı bu kadar kötüyken neden sevelim diye de düşünmeden edemedim. Ancak ikinci bölümden sonra dizi depara kalktı. Hülya’yı anlamaya, sevmeye başladık. Bu sezon en sevdiğim diziler arasında da yerini aldı. Cevher Ailesi’nin ev halleri gerçekten tadından yenmiyor. Ahmet Mümtaz Taylan bu dizinin tartışmasız omurgasını oluşturuyor. Çünkü olayları da o başlatıyor, ortalığı da o karıştırıyor, sonuca da o bağlıyor. Bade’yi canlandıran Deniz Altan’da dizinin dikkat çeken karakterlerinden... Önümüzdeki bölümden itibaren Hülya’nın entrikaları açığa çıkacak gibi görünüyor. Dizi daha da keyifli bir hale gelecek. Mahinur Ergun’un kalemine, Cem Karcı’nın rejisine, tüm oyuncuların duygusuna sağlık! Bu arada ilk bölümü neden sevmediğime gelince; son derece tatlı bir çocuk oyuncu olmasına rağmen Hülya’nın çocukluğunun antipatik olduğunu ve ilk bölümde gereğinden fazla yer verildiğini, hikâyeye de girilemediğini düşünüyorum. Hülya karakterinin motivasyonu ilk bölümde en azından bana geçemedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları