UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZAYDA KAYBOLAN OYUNCAK KÖPEK SAM ARANIYOR! BULANA BAKIN NE ÖDÜL VERİLECEK?..

UZAYDA KAYBOLAN OYUNCAK KÖPEK SAM ARANIYOR! BULANA BAKIN NE ÖDÜL VERİLECEK?..

UZAYDA KAYBOLAN OYUNCAK KÖPEK SAM ARANIYOR! BULANA BAKIN NE ÖDÜL VERİLECEK?..

İngiltere Midland’de öğrencilerin okul projesi için helyum balonuyla havaya bıraktıkları oyuncak kayboldu. Oyuncağın yerden uzaya kadar çıkışını üzerindeki kamera saniye saniye kaydetti.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..

İngiltere’de eşine az rastlanan bir olay yaşandı. Midland’de İlköğretim okulu öğrencilerinin Fen dersi için bir proje hazırlandı. Helyum balonuna bir otel maskotu olan köpek ile bir kamera yerleştirildi. Üzerinde GPS izleme sistemi olan oyuncak havaya bırakıldı.

Proje kapsamında olaylar istenildiği gibi gelişmedi. Rüzgarlı hava nedeniyle helyum balonunu elinden kaçıran öğrenciler her ne kadar çığlık atsa da oyuncağın gözden kaybolmasını engelleyemedi. Üzerindeki izleme sistemi de uzaya kadar takip olanığı sunmasına rağmen daha sonra kapandı.

Dünya şimdi helyum balonuyla uzaya kadar çıkan şu an stratosferde gezen köpeği konuşuyor ve arıyor.  İngiltere’de ve ABD’de sosyal medya gündemine oturan köpeğe “Sam” ismini koyan sosyal medya kullanıcıları, #FindSam etiketi altında Sam’in nerede olduğunu bulmaya çalışıyor.

Arama çalışmaları halen sürerken, Facebook’tan da Sam’in havada yaşadıkları paylaşılıyor. Sam'i bulan kişi ya da kişiler ise 4 yıldızlı otelde ücretsiz konaklama ödülünü kazanacak.

Oyuncak Sam'in bağlı olduğu kamera, uzay macerasını böyle kaydetti.    

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERUZAYDA KAYBOLAN KÖPEK