UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ATATÜRK HAVALİMANI'NI GÖÇMEN KUŞLARDAN SONRA VAHŞİ HAYVANLAR BASTI! 'ÖZEL TİM' PİLOTLAR İÇİN BAKIN NASIL ÇALIŞIYOR?..

ATATÜRK HAVALİMANI'NI GÖÇMEN KUŞLARDAN SONRA VAHŞİ HAYVANLAR BASTI! 'ÖZEL TİM' PİLOTLAR İÇİN BAKIN NASIL ÇALIŞIYOR?..

ATATÜRK HAVALİMANI'NI GÖÇMEN KUŞLARDAN SONRA VAHŞİ HAYVANLAR BASTI! 'ÖZEL TİM' PİLOTLAR İÇİN BAKIN NASIL ÇALIŞIYOR?..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Atatürk Havalimanı'nda uçuş güvenliğini tehlikeye sokan ve uçaklara zarar veren kuşlarla mücadele etmek için yoğun çaba harcıyor. Kuş Timi araç üzerinde taktıkları cihazlarla, yırtıcı hayvan sesi çıkararak kuşları kaçırıyor. Kuş sürüsünün havalimanına doğru yönelmesi ve kuş timinin kuşlara müdahale etmesi İhlas Haber Ajansı (İHA) kameraları tarafından saniye saniye görüntüledi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Her gün ortalama binin üzerinde uçağın inip kalktığı dünyanın en işlek meydanlarından Atatürk Havalimanı'nda, piste girerek uçaklara zor anlar yaşatan kuşlara karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Kuşların göç zamanı olması nedeniyle çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdüren Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri, kuşları pistlerden uzaklaştırmak için vahşi hayvan sesi çıkaran araçlar kullanıyor. Atatürk Havalimanı'nda özel yapılmış iki araç ile kuşlarla mücadele eden Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri havalimanında kuşların uçaklara zarar vermesini önlüyor.

YIRTICI HAYVAN SESİ İLE KUŞLARI UZAKLAŞTIRIYORLAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri özel yapım iki aracın üzerine taktıkları cihazla, kuşların bulunduğu noktalara giderek yırtıcı hayvan sesleriyle kuşları kaçırıyor. Belli saat aralıklarıyla Atatürk Havalimanı'nda dolaşarak kuşları uzaklaştıran Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri, pisleri ve pistlerin çevrelerini de araçlarla dolaşarak vahşi hayvan sesleri çıkarıyor.

Ayrıca pistlerde bulunabilecek yabancı maddeleri de kontrol ederek, temizliyor.

KUŞLAR UÇAKLARA BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Kalkış ve inişi sırasında kuşa çarpan uçaklar, büyük hasar görebiliyor. Seferden çekilen uçaklar bakıma alınıyor.Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisinin 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bir kuş sürüsünün piste girmesi ve ardından kuş timinin kuşlara müdahalesi de İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarından saniye saniye görüntüledi. Kuşların piste yaklaşmasının ardından kuş timi harekete geçerek, kuşları cihazdan çıkardıkları sesle kaçırdı.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13