UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİDEO-HABER! ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI OLAN REGAİP GECESİ’Nİ İDRAK ETMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR TÜM YURTTA CAMİLERE AKIN ETTİ!..

VİDEO-HABER! ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI OLAN REGAİP GECESİ’Nİ İDRAK ETMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR TÜM YURTTA CAMİLERE AKIN ETTİ!..

VİDEO-HABER! ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI OLAN REGAİP GECESİ’Nİ İDRAK ETMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR TÜM YURTTA CAMİLERE AKIN ETTİ!..

Üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Eyüp Sultan Camii’ne ve çevresine akın ederken, kandil için Eyüp Sultan’a gelenlere Eyüp Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ikram edildi. 

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle, her yaştan insan Regaip Kandilini idrak etmek için Eyüp Sultan Camii’ni doldurdu. Eyüp Sultan Camii’ne akşam namazından sonra gelen insanlar için Eyüp Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ikram edildi. Kandil gecesine özel olarak hazırlanan programı dinlemek isteyen vatandaşlar cami içerisini ve avlusunu dolup taşırdı. İlahilerin söylendiği ve duaların okunduğu programda eller semaya açıldı. Eyüp Belediyesi’nin ikram ettiği pilavları tatmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, Mehter Takımı tarafından da ilahiler çalınıp söylendi.

Pilav dağıtımı sonrası konuşan Eyüp Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sanlav, Regaip Kandilini ihya için bir araya gelindiğini ifade ederek, “Allah-u Teala ibadetlerimizi makamında kabul eylesin. Eyüp Belediyesi olarak da Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın’ın talimatı ile bugün mehteran eşliğinde kavurma pilav ikramında bulunduk. Alem-i İslam’a ve tüm dünyaya barış, huzur, sağlık diliyoruz” dedi.

“REGAİP KANDİLİ MÜBAREK OLSUN”

Kandil gecesi ibadet için Eyüp Sultan Camii’ne gelen vatandaşlardan Rabia Ay herkese hayırlı kandiller dileyerek, “Bütün Müslüman aleminin Regaip Kandili mübarek olsun, hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

İbadet için Eyüp’e gelen bir diğer vatandaş Cevat Bengül ise, İslam alemine barış, huzur ve birlik dileğinde bulunarak, “Dileğimiz şudur, bu mübarek aylar ve bu mübarek gece İslam coğrafyasındaki bölünmüşlüğün tekrar bir arada tutmak için dua ve niyaz gecesidir. Rabbim bu gecenin hürmetine bütün İslam coğrafyasındaki bütün ülkeleri yekvücut haline getirsin inşallah” şeklinde konuştu.

Camide dua eden Erkan Atıcı ise, “Tüm ümmeti Muhammet’in Regaip Kandili’ni kutluyorum. İnşallah şu dünyada zulüm biter bir an önce, Müslümanlar huzura kavuşur” dedi.

Türkiye’de yaşanan terörün bitmesi dileğinde bulunan Barış Yurdakul ise, “Ülkemizde bir dünya ibadet edebileceğimiz güzel yerler var. Bizim gibi gençlere de mesajım böyle güzel yerleri gezip araştırsınlar. Pilav dağıtanlardan Allah razı olsun, herkesin kesesine bereket. Sırada bir dünya yoksul gariban ve ihtiyaç sahibi olan insan var. Halkla iç içe güzel bir şekilde kavurmalı pilavımızı da yiyeceğiz inşallah” diye konuştu.

BAŞKENT'TE REGAİP KANDİLİ COŞKUSU

Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili'nde, Ankaralılar ibadet etmek için camilere akın etti. Büyük küçük, yaşlı genç her yaştan insanın buluştuğu bu mübarek günde, eller dua için açıldı. Ankaralılar Regaip Kandili'nde başta Millet Camii, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Kocatepe Camii olmak üzere Ankara’nın büyük camilerine ilgi gösterdi.

Camilere gelen vatandaşlar duydukları mutluluğu belirterek herkesin Regaip Kandili’nin mübarek olmasını, Allah’tan nice kandiller yaşatmasını istediklerini ve Türkiye’deki terör ortamının bir an önce son bulmasını dilediler. Camilerde ibadet eden vatandaşlara lokum ikram edildi.

CİZRELİLER KANDİL GECESİNDE HUZUR VE BARIŞ İÇİN DUA ETTİ

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Şırnak’ın Cizre ilçesinde Hz. Nuh Nebi Camii'nde de dualarla eda edildi. Yatsı namazının ardından düzenlenen özel programla kutlanan Regaip Kandili’nde cami dolup taştı.

Hz. Nuh Nebi Camii'nde gerçekleşen kandil programına gelen vatandaşlara cami görevlileri tarafından çikolata ve gül kolonyası ikram edildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Regaip Kandili programında vatandaşlar ülkede barış ve huzur ortamının bozulmaması, Cizre ve bölgedeki olayların son bulması ve tekrardan huzurun sağlanması için bol bol dua etti.

Hacı Murat Demirci, bu gecede edilen bütün duaların kabul edilmesini ve İslam aleminin içindeki sıkıntıların son bulmasını diledi. Bu gecenin çok önemli bir gece olduğunu belirten Renas Özalp ise, "Ülkemiz için bütün Müslüman alemi için huzura, barışa kardeşliğe vesile olur inşallah. İnşallah ülkemizdeki, bölgemizdeki yaşanan olaylar bu gecenin hayrı sebebi ile barışa ve huzura vesile olur" dedi.

Regaip Kandili programına katılan ve Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan Cizreli vatandaşlardan Medine Budak ise, "Bu mübarek gecenin tüm İslam alemine hayırlara vesile olması diliyorum. Ülkemiz için dünya için barış, huzur getirmesini diliyorum. Allah nice kandiller nasip etsin" dedi.

SELİMİYE CAMİİ REGAİP KANDİLİ'NDE DOLDU TAŞTI

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami, Regaip Kandili münasebetiyle doldu taştı. Kandili tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar Selimiye’ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmadı. Cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i okumasını ve birbirinden güzel ilahileri dinleyen ve çocukların da yoğun olduğu cemaat, ‘Regaip’ konulu vaazı dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.

Yatsı namazına yakın camide insan yoğunluğu had safhaya ulaştı. Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Cami içerisinde yer bulamayan cemaat, namazını ancak iç avluda kılabildi. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Yatsı namazını kılan cemaat, daha sonra evlerinin yolunu tuttu.

ELAZIĞ'DA REGAİP KANDİLİ COŞKUSU

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, başta İzzetpaşa Camii olmak üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. Camilerin dolduğu gecede dışarıda kalan cemaat de cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi.

Akşam namazının ardından düzenlenen özel programlarla kutlanan Regaip Kandili’ne binlerce insan katıldı. Programda, hafızlar Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve dualar okudu. Elazığ genelindeki camilerde kandil dolayısıyla mevlit okutuldu ve gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi.

İzzetpaşa Camii'nde de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehitler için mevlit okutuldu.

Kılınan namazın ardından Aşçı ve Pastacılar Derneği tarafından İzzetpaşa Meydanı’nda vatandaşlara helva dağıtıldı.

DİYARBAKIR'DA KANDİL COŞKUSU

Silvan İlçe Müftülüğü, Regaip Kandili ve mübarek üç aylar münasebetiyletarihi Selahaddini Eyyubi Camii'nde mevlit programı düzenledi.

Regaip Kandili ve mübarek üç aylar münasebetiyle Silvan İlçe Müftülüğü, Silvan'daki tarihi Selahaddini Eyyubi Camii'nde yatsı namazından sonra mevlit programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mevlit okundu, dualar edildi ve ilahiler söylendi.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan ilçe vaizi Yahya Ertürk, "Bu aylar mübarek aylardır, Allah-u Teala diyor ki; 'Recep ayı benim ayımdır, Peygamberimiz Ramazan ayından sonra en çok Recep ayında oruç tutmuştur. Çünkü Allah-u Teala 'Recep ayı benim ayım, Şaban ayı da peygamberimin ayı ve Ramazan ayı ise bütün müminlerin ayıdır' diyor. Kişi Recep ayının ilk günü, 15’inci günü ve son günü oruçlu geçirdiği zaman bir yıl oruçlu geçirilmiş gibi olur, bu mübarek günde zamanımızı ibadet ederek, Kuran okuyarak geçirmeliyiz" dedi.

Program, cami cemaatine dağıtılan çeşitli ikramlar ile sona erdi.

KONYALILAR, REGAİP KANDİLİ’NDE CAMİLERE AKIN EDEREK, DUA ETTİ

Konyalılar, Regaip Kandili’nde camilere akın ederek, dua etti.

Regaip Kandili'nde vatandaşlar, şehrin çeşitli camilerinde ve Mevlana Meydanı’nda yatsı namazlarını kıldıktan sonra bu mübarek gecede dualar etti. Vatandaşlar, kandilin ve mübarek üç ayların bütün İslam alemi için hayırlı olmasını diledi. Namaz sonrasında vatandaşlar Mevlana Müzesi'ne giderek, Mevlana Hazretleri'nin türbesini ziyaret edip, orada da dua etti.

DÜZCE’DE REGAİP KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili'nde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Düzce Merkez Cami ve Cedidiye Cami başta olmak üzere bütün camileri dolduran vatandaşlar, kandil nedeniyle düzenlenen özel programlara katıldı. Camide namaz kılarak dua eden cemaat, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kandilin Polis Haftasına denk gelmesi nedeniyle Merkez Büyük Camide Şehitlerimiz için ayrıca mevlit okutuldu. Vali Ali Fidan, Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cami çıkışında da hayır yapmak isteyenlerde helva ve lokma dağıttı.

GİRESUN'DA REGAİP KANDİLİ COŞKU İLE EDA EDİLDİ

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, başta Merkez Hacı Miktat Camii olmak üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. Akşam namazının ardından düzenlenen özel programlarla kutlanan Regaip Kandili’ne binlerce insan katıldı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral gecenin önemine ilişkin yaptığı açıklamasında, "Cenab-ı Hakka hamd olsun, bu gece Regaip Kandili, yani üç ayların başlangıcı kabul ettiğimiz gecedir. Bizler kirlenen gönül dünyamızı arındırmak için yeniden üç aylık manevi hastaneye yatmış bulunuyoruz. Bu akşamdan itibaren tedavi sürecine başlamış durumdayız, Allah’ım bu tedavi sürecinde sağlıklı bir gönül dünyası kazanmayı cümlemize nasip etsin. Hatalarımız, itikadımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor bu yönüyle de bu aylar hayırlı bir başlangıç yapmayı bizlere nasip eder" dedi.

Emniyet teşkilatının da kuruluş yıl dönümü olma münasebetiyle bu akşam birlikte bir program icra ettiklerini ifade eden Oral, "Bu gece Emniyet Teşkilatımız ve İl Müftülüğümüz, şehitlerimizi anma gecesi gibi. Çünkü ülke, vatan, şehitlerimize minnettardır, onlara çok şeyler borçluyuz. Biz de bu akşam o şehitlere karşı vefamızı unutmamak adına, emniyet teşkilatımızla birlikte bu geceki programı gerçekleştiriyoruz. Bu gecenin ülkemize hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

TEKİRDAĞ'DA REGAİP KANDİLİ COŞKUSU

Tekirdağ’da Regaip Kandili münasebetiyle tüm camilerde yoğunluk yaşandı. Tarihi Rüstempaşa Camii’ni dolduran vatandaşlar, okunan Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim’i dinledi.

Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla Tekirdağ’da bütün camilerde yoğunluk yaşandı. Regaip Kandili’ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, Rüstempaşa Camii’ne akın etti. Her yaştan insanın büyük bir mutlulukla geldiği Rüstempaşa Camii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Osmanlı sanatının Trakya’daki önemli eserlerinden biri olan tarihi mabede akın eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.

Verilen vaaz ve kılınan yatsı namazının ardından vatandaşlara lokum ikram edildi.

VAN’DA REGAİP KANDİLİ

Vanlılar, Regaip Kandili dolayısıyla camilere akın ederek, dua etti.

Van merkezde bulunan Ulu Cami’ye giden Vanlılar, burada Üç Ayların başlangıcının habercisi olan Regaip Kandili’nde dua ettiler. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın katıldığı gecede okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Arvas, Üç Ayların başlangıcının habercisi olan mübarek Regaip Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti. Arvas, Müslüman bireylerin, arzu ve isteklerini, emel ve tutkularını daima iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate yöneltmesi gerektiğini ifade ederek, kandilin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diledi.

Daha sonra semaya açılan ellerle bol bol dua edilirken, cemaat kıldığı yatsı namazının ardından camiden ayrıldı.

YOZGAT'TA REGAİP KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU

Yozgat’ta üç ayların başlangıcı Regaip Kandili dolayısıyla camiler doldu taştı.

Yozgat’ta Regaip Kandili coşkuyla idrak edildi. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'nde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Kandil dolayısıyla camilerde yoğunluk yaşandı. Cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusuna serilen halı ve hasırların üzerinde namaz kıldı. Camileri dolduran cemaat namaz sonrası hep birlikte el açıp dua etti. Vatandaşlar, ülkemizin birlik ve beraberliği için ve bütün Müslümanlar için dua ettiklerini söylediler.

Yozgat Bilal Şahin Külliyesinde ise namaz sonrası vatandaşlara kandil simidi ve çay ikram edildi.

ANTALYA REGAİP KANDİLİ'NDE CAMİLERE SIĞMADI

Antalya’da Regaip Kandili dolayısıyla Camiler ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doldu taştı. Antalya'nın en eski camilerinden olan Muratpaşa Camii'sine sığmayan Antalyalılar, namazı avluda kıldı.

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'ni Antalyalılar Camilerde karşıladı. Antalya'nın en eski camilerinden olan Muratpaşa Camii'sine sığmayan Antalyalılar, namazı avluda kıldı. Avluda yere serilen hasırlar üzerinde namaz kılan Antalyalılar il müftüsü Osman Artan'ın verdiği vaazı dinledi. Daha sonra yatsı namazını kılan Antalyalılar, ellerini semaya açarak Allah'a yalvardı. Yatsı namazının ardından Muratpaşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşlara camii çıkışında hayırseverler tarafından ikramlar sunuldu.

SİİRT'TE REGAİP KANDİLİ'NDE ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Siirt'te Regaip Kandili'nde şehitler için okutulan mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Yatsı namazına müteakip Sancaklar Çarşı Camii'nde düzenlenen program, din görevlisi Ramazan Toprak tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili'nin Polis Haftası'na denk gelmesi nedeniyle şehitler için okutulan mevlit programına Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü tarafından verilen vaazın ardından hatip duası okutuldu, cami çıkışında vatandaşlara mevlit şekeri ikram edildi.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERREGAİP KANDİLİ