UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞENAY YANGEL, HÜRRİYET'TE YAYINLANAN RÖPORTAJINDA ASTROLOJİYLE İLGİLİ MERAK EDİLENLERİ ANLATTI!.. "EĞİTİMSİZ ASTROLOG OLMAZ..."

ŞENAY YANGEL, HÜRRİYET'TE YAYINLANAN RÖPORTAJINDA ASTROLOJİYLE İLGİLİ MERAK EDİLENLERİ ANLATTI!.. "EĞİTİMSİZ ASTROLOG OLMAZ..."

ŞENAY YANGEL, HÜRRİYET'TE YAYINLANAN RÖPORTAJINDA ASTROLOJİYLE İLGİLİ MERAK EDİLENLERİ ANLATTI!.. "EĞİTİMSİZ ASTROLOG OLMAZ..."

Şenay Yangel: Eğitimsiz astrolog olmaz... “AŞKtroloji” adlı üçüncü kitabını çıkaran Şenay Yangel, astroloji ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Ünlü astrolog, bu işin eğitimsiz yapılamayacağının altını çizdi. 
UçanKuş TV'de günlük burç yorumlarıyla ekrana gelen "Astrolojinin Messi'si" Şenay Yangel, Hürriyet'te yayınlanan röportajında bakın kendisine yöneltilen soruları nasıl cevapladı...

ABD Kepler College’dan mezunsunuz ve orada bölüm başkanı olan tek Türk astrologsunuz...

- Evet. Aynı zamanda Dirah Academy International’dan mezunum. Uluslararası Vedic Astroloji Başkanı Profesör Gary Gomes’in ve Türkiye’de Vedic Astrolog Yücel Sügen’in öğrencisiyim. Astroloji, okumakla bitmez. Halen uluslararası çalışmalarım devam ediyor. Ayurveda üzerine de eğitimim var. ”Hint Astrolojisi” üzerine de doktora yaptım. ABD’de tüm dünya dillerinde eğitim veren Prof. Gary Gomes başkanlığında ”Institute of Spiritual Astrology” entititüsünün de kurucuları arasındayım.

Kepler Collage Türkiye bölüm başkanı olarak uzaktan eğitim programı ile Batı ve Hint Astrolojisi eğitimleri veriyorum.

Astrodeha unvanınız da var. Bu unvan size kim tarafından verildi?

- Buna unvan demeyelim. Benim adıma tescili yapılmış markam. Astroloji eğitimlerime ilk başladığım yıllarda; hocam tarafından bana başarılı çalışmalarım neticesinde söylemiş olduğu bir söz. Web sitemin ismi olarak kullanıyorum.

Ülkemizdeki astorologların birçoğunun diploması yok...

- Ülkemizde yurtdışında olduğu gibi astroloji alanında bir meslek lisesi, meslek yüksek okulu, üniversite yok. Yurtdışında bu eğitimi alarak diploması olan astrolog sayısı da çok az.

Fakat ülkemizde kendi kendine astrolog unvanı bahşeden çok fazla kişi var. Bu büyük bir astrolog enflasyonu yaratıyor. Onların yaptığı yalan yanlış işler de mesleğimize, astrolojiye zarar veriyor. Halkımız yanıltılmaya çalışılıyor. Doktora gittiğinizde nasıl doktorun diplomasını görmeye hakkınız varsa, bir astrologa gittiğinizde de diplomasını, eğitim belgelerini görmeye hakkınız var. Benim sitemde hepsi mevcut.

AŞK, YAŞAMI ANLAMLI KILAR

Üçüncü kitabınız “AŞKtroloji” çıktı. Sizden içeriği hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

- “Özü insan temeli, aşk rehberi gökyüzü” olan herkese hitap eden bir kitap. Sevmenin, sevilmenin, nefretin, aşkın, tutkunun doğum haritalarımızdaki yeri ve önemini belirten bölümler var. Birlikte olduğunuz kişi ile yıldızınız barışık mı? Hangi gezegen bize evliliği, aşkı getirirken hangi gezegen ayrılıklara, aşkta hayal kırıklıklarına neden oluyor? Kendinizin ve sevdiğiniz insanın şifrelerini bu kitap ile çözeceksiniz. Venüs’ün kızı olarak kendi yaşamımda aşkı vazgeçilmez görüyor, nefesle eşdeğer tutuyorum. İşinize, sevgilinize, eşinize, çocuğunuza duyduğunuz “aşk”tır.

Yaşamı anlamlı değerli ve özel kılar. Yaşarken öldüren, güldüren, dirilten, uyandıran aşkın yaşamlarınızdan eksik olmaması dileği ile bu kitabı kaleme aldım.

İçeriği oldukça kapsamlı...

- Aşkın tanımlarını saymakla bitmez. Her birimizin farklı farklı anlamlar yüklediği, kelimelerin çoğunun yetersiz kaldığı, kimi zaman sözlerimizle kimi zaman davranışlarımızla yansıtabildiğimiz ve yansıtamadığımız, ruhumuzda fırtınalar koparan o eşsiz duygu.

Hayatın anlamı, zenginliği aşk! Kalplerimizi heyecan ateşi ile coşturan, küstüren o güçlü ve özel duygu.

Günümüz aşkları hakkında neler düşünüyorsunuz?

- Şimdilerde aşk anlamını da kıymetini de geçmiş dönemlere göre fazlasıyla yitirmiş durumda. Tahammülsüzlüklerimiz, egolarımız ve yönetme isteğimiz, emekle, tutkuyla, heyecanla, bazen gözyaşı ile beslenen o yüce duyguyu maalesef ki alt etmekte.

Peki bu böyle nereye kadar sürüp gidebilir, birbirimizi tanımadan, tamamlamadan aşk hak ettiği değeri görür mü? Ne diyor yine aşk için Şems-i Tebrizi, “Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmeyeceksin.” Grisi yoktur aşkın, ya siyahı, ya beyazı

seçeceksin. İşte tam da bu doğrultuda doğum haritalarımızın, gezegenler ve burçların aşk hayatımızdaki etkilerini ele alan bir kitap.

Günlük burçlar ne kadar doğru?

- Günlük burç yorumları sadece Güneş burcuna göre yazılmış yorumlardır. Evet, bu yorumlar doğrudur. Fakat her harita kişiye özel parmak izi gibidir. Kişinin doğum haritası kadar doğru ve net bilgi vermez.

ASTROLOG İLE FALCIYI KARIŞTIRMAYIN

Ülkemizde astroloji doğru algılanıyor mu?

- Osmanlı döneminde “Mekteb-i Fenni İlmi Nucm” adıyla ilk astroloji okulunu kurmuş bir millet olarak kadim bilgilerin tozlu raflar arasında yerini alması, araştırılmaması yüzünden algılanamıyor. Astroloji ile falı, astrolog ile falcıyı karıştırmamalıyız. Bu durumla Türkiye’de sıklıkla karşılaşabiliyoruz. İlim ve bilime aksi ispat edilene kadar saygı duyarım. Çünkü, “Dünyanın öküzün boynuzları üzerindeki bir tepsi olduğunu; öküz hareket ettikçe deprem olduğunu” söyleyen aynı ilim, bugün bu söyleme “safsata” diyor. Astroloji ülkemizde çok yanlış biliniyor. Doğum haritamız yaradanın bizlere çizmiş olduğu hayat planını yorumlayan bir rehberdir ve yalnızca eğitimini almış astrologlar tarafından hakkıyla değerlendirebilir.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşenay yangel  astroloji  burç