UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİRÇOK ÜNLÜ İSMİ GİYDİREN ÜNLÜ MODACI EMRE ERDEMOĞLU, İLHAMININ KAYNAĞINI AÇIKLADI!..

BİRÇOK ÜNLÜ İSMİ GİYDİREN ÜNLÜ MODACI EMRE ERDEMOĞLU, İLHAMININ KAYNAĞINI AÇIKLADI!..

BİRÇOK ÜNLÜ İSMİ GİYDİREN ÜNLÜ MODACI EMRE ERDEMOĞLU, İLHAMININ KAYNAĞINI AÇIKLADI!..

Ünlü modacı Emre Erdemoğlu’nun hayata ve modaya bakışını içeren çok değerli bir röportaja imza atıldı. İşte o röportaj: 

Moda serüvenin nasıl başladı?

Üniversitede öğrenci olduğum yıllarda markanın oluşumuyla ilgili çalışmalara başladım. Üniversite 3. Sınıfta İtalya’da yaptığım defile sonrasında “Most Creative Collection” Ödülüne layık görüldüm ve erkek koleksiyonu hazırlamaya başladım. Üniversite biter bitmez özel sektörde markalara danışmanlık yaptım. Bu süreçte kendi markamı kurup üretim yapmaya ve koleksiyonumu uluslararası platformlarda tanıtmaya başladım. Markalaşma sürecinde yurt dışından aldığım danışmanlıklar, attığımız doğru adımlar markamın kısa sürede büyümesine neden oldu. Bu sezon 2016 SS “Penguin” koleksiyonumuzu ve AW 2017 “Pünhan” koleksiyonumuzu Berlin Fashion Week’de sunduk. Bizler için son derece keyifli ve gurur verici bir süreç oldu.

Tarzınızı ve koleksiyonlarınızı birkaç kelime ile nasıl özetlersin?

Elegance, yenilikçi, dinamik

PENGUIN koleksiyonun alışık olduğumuz tarzının dışında rahatlığı ve renkleriyle dikkatimizi çekiyor, bu değişimde Berlin’in payı var mı? Önümüzdeki koleksiyonlarda da bu değişimi görecek miyiz, yoksa Berlin’in parlak ve canlı dokusuna ithaf eden bir koleksiyon muydu?

Aslında benim kış koleksiyonlarım her zaman daha lüx ve parlak tonlardadır. Yaz koleksiyonlarım aksine renkli ve eğlenceli olur. İşin içine baskı ve desen de girince koleksiyon normalin biraz üstünde dinamizm içeriyor.Çıkan sonuç bizleri de heyecanlandırdı. Berlin’den tepkiler de oldukça keyifli geldi. Berlin’deki defile sonunda diğer tasarımların işlerini inceledim. Bu kadar renkli, cesur, styling çalışması yapan olmamıştı. İnsanlar bu yüzden sevdi koleksiyonu. Önümüzdeki sezonlarda da aynı dinamizmi görebilirsiniz.

Bu sezona iz bırakacak trendler neler?

Sezonun en önemli trendi Print desenler. Bunları cesur renklerle harmanladığınızda ortaya çok dinamik işler çıkıyor. Üzerinde print desen olan her şeyi çok seviyorum. Bu sene file üzerine yaptığım baskı desenlerimle aşk yaşıyorum. Bunları parça boya takımlarla kombin ediyorum. Teknolojik kumaşları deriyle birleştirmeyi, kombinlemeyi seviyorum.

Moda aslında kadın merkezli bir oluşum. Ama sektöre erkek modacılar hakim. Dünyanın en ünlü modacıları hep erkek. Bunu neye bağlıyorsun?

Bir kadın başka bir kadının ruhundan anlar, bir erkek de başka bir erkeğin ruhundan anlar. Ancak bir gay her iki ruhu da anlar. Dünya üzerindeki bir çok erkek modacı da gay olduğu için başarısız olma ihtimali %0’dır.

Moda dünyasında “asla” moda olmaması gerekiyor dediğin bir detay var mı?

“MODA” diye herkesin tek tip olması son derece trajikomik geliyor bana. Vücut proporsiyonunuza göre, ten renginiz, ışığınıza göre giyinmeniz gerekiyor.

“İkon” olarak görülen kişilerin tasarımcılığa soyunmasını nasıl yorumluyorsun?

Mümkünse moda tarihi bilmeyen, kumaştan anlamayan vizyon yoksunu kimseler bu sektörden uzak dursun! Moda insanların dışarıdan gördüğü kadar kolay ve basit değil. Maalesef ülkemizdeki tüm işsizlerin kullandığı bir alan oldu moda…Son derece kalitesiz ve avam buluyorum.

“Self made” denilen insanlardansın. Peki neleri doğru yaptın da bir anda Emre Erdemoğlu aklımıza kazıdın?

İlk önce kendimi keşfettim. Yapabileceklerimi görmem için çok çalıştım. Ürettim, çoğaldım…Büyüdükçe de daha çok çalıştım. Daha çok ürettim. Dünya’da neler oluyor, yeni ne var hep araştırdım. Kendimi tekrar etmek yerine, hep bir duygu yakalayıp işimle öpüştürdüm. Aşk’ı doğurdum…

Bir şehrin veya ülkenin yapısı san ilham getiriyor mu?

Kesinlikle seyahat etmek benim için çok önemli. Yeni yerler, yeni insanlar, farklı dokular, lezzetler keşfetmek ilham veriyor. Yaşadığım her yeni şeyden ilham alıyorum.

Peki en çok kimi giydirmek isterdin?

Tabiki yaşasaydı Atatürk…İdolüm…

İzmir’i nasıl buluyorsun?

Tüm öğrenciliğim İzmir’de geçti. Yeri hep farklıdır…Markamın ilk temelini burada attım. Üniversite hayatım boyunca çok keyifli işler yaptım İzmir’de.

Kim tasarımlarını giymeli?

Steve Mcqueen, PeeWee Herman, Freddie Mercury, Clark Gable gibi stili olanlar tasarımlarımı giymeli…

Kiminle alışverişe çıkarsın?

Kimseyle.

Ne zaman durmalı?

Yorulunca durmalı…

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERemre erdemoğlu