UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Yüksel Aytuğ – Sabah Günaydın
BEN DE MÜDAHİLİM!

Haber hem ilginç, hem dramatikti. Bir dönem Kanal D ekranlarında büyük ilgiyle izlenen Evim Şahane programının başarılı yapımcısı ve sunucusu mimar Selim Yuhay, meğer kendini aldatan eşinin, üzerinde yarattığı psikolojik travma nedeniyle o canım programa son vermiş. İddiaya göre, Mimar Yuhay'ın eşinin, kendi gibi evli bir adamla ilişkisi varmış. Selim Yuhay, bu durumu eşiyle yaptığı anlaşmalı boşanmadan sonra tesadüfen öğrenmiş ve eşine bunun için tazminat davası açmış. Bilirsiniz, bu köşe özel hayatlarla ilgili 'gıybete' kapalıdır. Ama bu kez durum farklı. Çünkü ben de pek çok televizyon izleyicisi gibi, bu davaya 'müdahil' olduğumu düşünüyorum. Zira o program pek çok garibanı sevindiriyor, ekran başındaki bizlere de yardımseverlik, iyilik ve vefa gibi unuttuğumuz duyguları hatırlatıyordu. Yani bu 'aldatmanın' mağdurları arasında hem o garibanlar, hem de ben ve benim gibi Evim Şahane tutkunları var. Peki biz kimden tazminat talep edeceğiz?

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
KÜTÜPHANE HAFTASI
Sevmem haftaları. Her derde her zevke ve her duruma bir hafta mevcut bizde. Kütüphane Haftası başlamış. CNN Türk’te ‘İnsanlık Hali’nde öyle bir haberle ilan edildi ki; ‘Kürk Mantolu Madonna’ kütüphanelerden en çok ödünç alınan Kitap olmuş. Başka yerlere gitti iş. Kuytu bir köşede egemenlerin infaz ettiği yazarımız Sabahattin Ali’nin  kitabını okumak için sıraya giriliyormuş. Programın sunumunu yapan Duygu Demirdağ bilgiyi veriyor: “75 yıl önce yazıldı. O günden bu yana tam 1 milyon sattı.”
Programa Ahmet Ümit konuktu. ‘Elveda Güzel Vatanım’ 250 bin baskı yapmış. ‘Böyle bir Türkiye var’ halini gördüm gibi oldu. Adı geçen bir haftanın ne kadar keyifli ve mutluluk verebileceğini hissettim birden. Hani küçük şeylerden mutlu olmak gibi de söylenebilir. Yaşadıklarımızın tüm anı, adına hatırlanabilecek ne varsa, böyle olmasını ne çok istedim izlerken. 

Onur Baştürk - Hürriyet Kelebek
 ‘INSTAGRAM KAPRİSİ’NDE ARDA HAKLI
Görünen o ki Arda Turan ve sevgilisi Aslıhan Doğan arasında bir sosyal medya anlaşmazlığı var. Önce Arda sevgilisine ait tüm kareleri Instagram’ından silmiş. Çünkü Aslıhan’ın, her ikisinin anneleriyle beraber çektirdiği fotoğrafını koymasına sinirlenmiş. Öyle konuşuluyor. Olayın finalinde ise Aslıhan Instagram hesabını tamamen kapatmış. “Madem öyle işte böyle” hissiyatını fazlasıyla taşıyan bir kaprisle... Oysa Arda haklı. Bir ünlünün sosyal medya kullanımına dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü her kareden haber yapılıyor, anlam çıkartılıyor. Yani Arda’nın sevgilisine müdahalesi yerinde ve doğru. Instagram aile albümü değil. Bir ünlü için aynı zamanda yönetmesi gereken bir iş.

Mevlüt Tezel – Sabah Günaydın
SEDA SAYAN GOLÜ KENDİ KALESİNE ATTI!..
Seda Sayan; Ece Erken'in geçtiğimiz günlerde programında tesettüre girme ve türban bağlama örnekleri göstermesinin ardından RTÜK'e sosyal medya hesabından şu sert tepkiyi göstermişti: 10 yıl önce ben canlı yayında tesettüre girdiğimde ortalık ayağa kalktı ve RTÜK ceza kesti. Şimdi takip ediyorum; tek derdiniz ve tek takip ettiğiniz ben miyim? RTÜK'e soruyorum: Acaba bana kestiğin cezayı TRT'ye ve Ece Erken'e kesebilecek misin?
Bu açıklamayı okuduğunuzda Seda Sayan'ı haklı buluyorsunuz, değil mi? Öte yandan RTÜK'ten hemen bir açıklama geldi. RTÜK, cezanın 2 ve 3 Mayıs 2007'de Kanal D'de, sunuculuğunu Sayan'ın yaptığı, 'Sabahların Sultanı Seda Sayan' isimli programda iki ticari markanın gizli reklamı yapıldığı için verildiğini belirtti. Aynı açıklamada, "Ne şikayette belirtilen tarih doğrudur, ne de başörtüsü taktığı için ceza verilmiştir. Burada bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. RTÜK'ün gizli reklam konusundaki hassasiyeti aynı şekilde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı. Sayan kendisine ne için ceza kesildiğini bilmiyor mu? Biliyorsa; hem Erken'in şikayet etmek, hem de RTÜK'e 'Hodri meydan hadi ona da ceza kessene' demek nasıl bir pişkinliktir! Eğer RTÜK'ün açıklamasında bir yanlış anlaşılma ya da hata yoksa Sayan, başörtüsünü gizli reklam için takıyor ve bu işten para kazanıyor. Sonra da "Bana başörtü için ceza kestiler"deyip mazlum edebiyatı yapıyor. Sayan hem kendi kalesine gol attı, hem de itibarını zedeledi. Sayan'ın, başta iki eşini öldüren bir katili canlı yayına çıkarmak gibi itibarını zedeleyen başka vukuatları da var. Ama enteresandır, Sayan anketlerde hep en güvenilir ünlüler arasında yer alıyor. Ne yazık ki, ekranda atarlı konuşmak, duygu sömürüsü yapmak bizim toplumda tutuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları