UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, CENGİZ SEMERCİOĞLU, SİNA KOLOĞLU VE ÖMÜR GEDİK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, CENGİZ SEMERCİOĞLU, SİNA KOLOĞLU VE ÖMÜR GEDİK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, CENGİZ SEMERCİOĞLU, SİNA KOLOĞLU VE ÖMÜR GEDİK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Yüksel Aytuğ – Sabah Günaydın

HELAL SANA TARKAN!

Albümü, çıktığı gün yolumun üzerindeki ilk benzinciden aldım. O günden beri müzik setimin içinde. Tekrar tekrar dinliyorum. Öyle ki, CD'nin benim tesisata kaynamasından korkuyorum. 'Ahde Vefa'nın en çok benzin istasyonlarında satılıyor olmasının önemli bir gerçeğe işaret ettiğine inanıyorum: Yol alabilmemiz için arabalarımızın yakıta, ruhumuzun ise 'vefaya' ihtiyacı var.

Tarkan, şöhret olduktan sonra uzun süre yurt dışında yaşadı. Ama 'aslı' ile arasına hiç mesafe koymadı. Hep bizdendi, hep içimizden... Başkası onun yerinde olsa -ki bu çok zor- asla ve asla Türk sanat müziği albümü yapmazdı. Hele ki hemen her şarkısı hit olmuş, pek çokları sadece Türkiye'nin değil, dünyanın diline dolanmış bir şarkıcının çıkaracağı yeni pop albümü hevesle, iştahla, merakla ve özlemle beklenirken... Ama Tarkan bu kez 'gerekeni' değil, 'gönlünden geçeni' yaptı. Aldığı Türk sanat müziği eğitiminin hakkını vermek, kendisine emek veren hocalarına, düet yaptığı Müzeyyen Senar ve Bülent Ersoy'a 'vefa örneği sunmak' adına aslında büyük bir riske girdi. Çünkü Türk sanat müziği hem kulaklardan, hem gönüllerden 'özenle' ırak tutuluyordu. Bu şahane müzik türü, TRT Müzik kanalı ile birkaç nostaljik radyo kanalına ötelenmiş, pek çok yeni ve değerli Türk sanat müziği sanatçısına, ocak başından bozma mekanların fasıl heyetleri dışında çalışma şansı kalmamıştı. Öz müziğimiz, artık gençlerin kulaklarına değmiyordu. Sadece emeklilerin eskiyi yâdettikleri çay bahçelerinde ve salaş meyhanelerde yankılanıyordu Safiye'ler, Zeki"ler, Müzeyyen'ler, Behiye'ler. İşte böylesine 'kritik' bir dönemde geldi Tarkan'ın 'Ahde Vefa'sı... Depo göstergemizin kırmızı ışığı yanarken... Hiçbir navigasyon aletinin gösteremediği o 'kendimize giden yolu' ararken... Ayrıca... Beyefendi kişiliği, asil duruşu, kibarlığı, zarafeti ve güzel Türkçesi ile Tarkan'a Türk sanat müziği öyle yakışıyor ki...

Cengiz Semercioğlu – Hürriyet Kelebek
SUSUN ARTIK!

Beste Açar Haravon ve İpek Açar arasında Kayahan'ın ölümünden sonra yaşanan mal paylaşımı kavgası sürüyor... İpek Açar bu konuyla ilgili konuşmamaya gayret gösteriyor ama Kayahan’ın kızı Beste her yerde... Sürekli televizyonlara çıkıyor... Sonunda İpek Açar cephesinden, Kayahan’ın 30 yıllık yardımcısı Zülfikar Bey (halen İpek Açar’ın yanında çalışıyor) dahil oldu tartışmaya... Kayahan’ın kemikleri sızladıkça sızlıyor... Hem Beste Açar tarafı hem İpek Açar tarafı, lütfen susun artık... Kayahan’a hiç yakışmayacak manzaralar bunlar... Halen mahkemede olan bir konu üzerine konuşmak, yorum yapmak, paralar, evler konuşmak bir nezaket ustası olan Kayahan’ın ailesine yakışmıyor... Sizi uzlaştıracak birini bulun... Nilüfer mi olur, Kayahan’ın albümünü hazırlayan Murat Yıldırım mı olur, Samsun Demir mi olur, her kimse... Asgari müşterekte anlaşın... Hiçbir şeyde anlaşamıyorsanız, susma konusunda anlaşın bari...

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde
ŞAMANLAR YA DA AYAHUSKA

60 dakikalık dizi ne güzelmiş değil mi? ‘46 Yok Olan’ Star TV’de başladı. Üzerine yazılacak yazı çok. Lafı bugün uzatmak istemiyorum. Kısa dizi yazımının bazı sorunları (karakterlerin tanışma fasılları kısa kesilmek istenince düşünülen boşluk) dışında şaman ayinleri, ayahuska (bu söylenmedi bir içecek içildiğinden bahsetti Murat, (Erdal Beşikçioğlu) genetik mühendisliği gibi yeni konuları bizlerle buluşturdu. Total hatta AB’nin bir bölümü bile izlemeyebilir, sürpriz olmaz. Star TV daha önce Galip Tekin’in, ‘Acayip Hikayeleri’ni yayınlamıştı. Saman Alevi gibi parladı ve söndü. Tadı damağımızda kalmıştı. ‘46 Yok Olan’ bu kulvarın devamı. Hatta ‘Galip Derviş’ için de aynı şeyi söyleyebilirim. Biz izlemeye devam edeceğiz.

Ömür Gedik - Hürriyet Kelebek
YILAN HİKAYESİNİN GÜZEL SONU!..

Davutoğlu’nun Dolmabahçe’de sanat dünyasıyla buluştuğu ve telif hakları yasasını konuştuğu Dost Meclisi Yemeği’nde herkes telifti, şarkıydı, filmdi, diziydi diye konuşurken sıra Ediz Hun’a gelince toplantının akışı birden değişti. Aynı benim gibi sineği bile öldürmediğini her fırsatta dile getiren Ediz Bey, sözü alır almaz kendi işinin önceliğini, telifleri bir kenara bırakıp, ağzı dili olmayan hayvanlar için de konuşmaya başladı. “Her canlı eşit yaşama hakkına sahiptir. ‘Bir sineğin bile ne hakkı olabilir?’ diye soranları ‘Yaradanın bir düşüncesi vardır’ diye cevaplıyorum” diye girdiği konuşmanın sonunda lafı devralan Başbakan işte aynen şöyle dedi: “Bu, bizim aile için de önemli bir mesele. Kızımın şu ana kadar beslemediği hayvan kalmadı. Hepsi de birbirinden sevimli. Ceylandan kediye, köpeğe, hamster’a kadar tüm hayvanların o sevimli hallerini yaşadık. 12-13 yaşlarındayken ona ‘Dile benden ne dilersen’ diye bir söz vermiştim. Eve bir yılan almak istediğini söyledi. O sırada Mısır piramitlerini okuyordu, ‘Yılan asil bir hayvan’ dedi, ‘Ben bunu göstermek istiyorum’ dedi. Mısır Çarşısı’ndan aldım getirdim yılanı ve kızıma bu hayvanın doğasının ev olmadığını anlattım. Onu özgürlüğüne kavuşturduk, doğaya hediye ettik. Böyle bir yılan hikayemiz bile var. Hayvanları çok seviyoruz, çıkaracağımız ilk kanunlardan biri hayvan hakları ile ilgili olacak.”

Hayvan hakları ile ilgili yasa tasarısı uzun zamandır mecliste bekliyor ve biz hayvan hakları savunucuları olarak bu yasanın çıkması için sabırsızlanıyoruz. Başbakan Davutoğlu ile görüşmelerimiz Ankara’da da devam edecek. Hem telif hem de hayvan hakları kanunları ile ilgili güzel haberleri kendisinden almaya devam etmek, bu son toplantıda verdiği müjdeli haberin gerçekleştiğini yazmak beni çok ama çok mutlu edecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları