UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE’DE BOŞANMA HIZI EVLENME HIZINDAN DAHA YÜKSEK!..

TÜRKİYE’DE BOŞANMA HIZI EVLENME HIZINDAN DAHA YÜKSEK!..

TÜRKİYE’DE BOŞANMA HIZI EVLENME HIZINDAN DAHA YÜKSEK!..

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve üyeler, incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Türkiye’de geçen yıl 130 bin kişin boşandığını belirten Keşir, Türkiye’de boşanma hızının evlenme hızından daha yüksek olduğunu söyledi.

Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri Ordu’da ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden komisyon üyeleri, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği’ni ziyaret etti. 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, parçalanmış ailelerde yetişen çocukların sorunlu olma yüzdesinin daha fazla olduğunu belirterek, bu doğrultuda komisyonun önemine değindi.  TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Başkanı, Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir boşanma öncesinde yaşanan sorunları tespit edeceklerini vurgulayarak, "Biz komisyon üyeleri olarak CHP, MHP ve AK Parti’den oluşan arkadaşlarımızla Ordu’yu ziyaret ettik. Komisyonumuz sınırlı süreli bir araştırma komisyondur. 4 ay içerisinde raporumuzu sunacağız. Hem mevzuata yönelik, hem de uygulamaya yönelik sorun tespitleri ve önerilerimiz olacak. Bunun için ben de sahadan gelen bir kişi olarak konunun her yönü ile incelenmesi noktasında bir çalışmamız oldu. Sadece boşanma ve nedenlerini değil, öncesinde aile içerisinde sorun yaratan mekanizmalar nelerden oluşuyor, neler çözülemediği zaman boşanmalar yaşanıyor onları araştıracağız" dedi.

Türkiye’de geçen yıl 130 bin kişin boşandığına dikkat çeken Keşir, Türkiye’de boşanma hızının evlenme hızından daha yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

DHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13