UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK ERTELENEN GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ İÇİN İSTEDİĞİ TARİHİ AÇIKLADI!..

GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK ERTELENEN GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ İÇİN İSTEDİĞİ TARİHİ AÇIKLADI!..

GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK ERTELENEN GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ İÇİN İSTEDİĞİ TARİHİ AÇIKLADI!..

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ertelenen Galatasaray Fenerbahçe derbisi ile ilgili olarak 'Ertelenen derbinin de Fenerbahçe'nin bir deplasman dönüşü, Galatasaray'ın da içeride oynadığı bir tarihe denk gelmesi lazım. Nisan ayında olması lazım. 28'i bizim için en uygun tarih" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. UEFA'nın Galatasaray'a verdiği cezayı ve o süreci anlatan Başkan Özbek, "Galatasaray'ın 2012-2015 yılları arasındaki faaliyetlerinden 160 milyon Euro gibi bir zararı var. UEFA'nın kriterleri de eski 30 milyona kadar müsaade ediyor. Galatasaray 130 milyonu aşmış ve UEFA da bizi incelemeye aldı. Biz de gittik savunmamızı yaptık. Giderken ümitliydik. Çünkü bunun izahatı mümkün. Bir sürü sebep sıraladık. Kur farkı, faiz yüksekliği, Türkiye'deki futbol ekonomisinin büyüklüğü. Bir sürü şeyler söyledik. Orada bizi dinlediler ve bunun karşılığında 1+1 ceza, 2 sene peş peşe 10 milyon Euro'dan fazla zarar etmemek üzere bir tebligatta bulundular. Biz de bunun üzerinde şubat ayında mahkemeye çıktık. 'Bize 2 sene izleme verdiniz ama birçok şey değişti' dedik. Dediler ki '2009 ile 2015 arasında fark var.' Bize ilave süre vermelerini istedik. Onlara zararları aşağı çekebileceğimizi gösterdik. Bize önceden anlaşma yapıldığını söylediler. 16 Mayıs 2014'te sayın Ünal Aysal yönetimi bir anlaşma yapmış. O dönemde kulübün zarar etmeyeceği konusunda ikna etmeye çalışılmış ancak açıklanan zarar 36 milyon Euro oldu. UEFA, mağazacılık karlarını da iptal edince açıklanan zarar 70 milyon Euro oldu. Eğer o gün 'Bu zararı biz kısa sürede azaltamayız' denilseydi, daha fazla süre de alabilirdik. UEFA yetkilisi onları yanılttığımızı söyledi. Hepsi UEFA'nın kayıtlarında var" dedi.

"YÜZÜME BAKARAK, 'BİZİ KANDIRDINIZ' DEDİLER"

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek, "UEFA'nın dediği şu: 'Biz 2014'te oradayken bize net olarak bu zararı gösterseydiniz, biz size 2 değil 4 sene süre verirdik.' Kişi bazında bu cezayı almamıza sebep olanlara yaptırım konusunda, bu konuyla UEFA muhattap. UEFA'nın kişilerle ilgili bir yaptırımı olacağını düşünmüyorum. Mağazacılık satışı takip edilseydi bu başımıza gelmezdi deniyor. Biz 160 milyon Euro zarar etmişken, mağazacılığın tüm hisselerinin satışı 58 milyon Euro. UEFA ne kadar istiyor zararı? 30 milyon Euro. Müsaade edilen zararın 3-4 misli fark var. Burada önemli olan UEFA'nın böyle bir karara gelmemesi gerekiyordu. Benim yüzüme bakarak, 'Bizi kandırdınız' dediler. Burada savunmanın ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?" şeklinde konuştu.

"İPTALİ SÖZ KONUSU"

CAS'a yapılan başvuru ile cezanın iptali için çalıştıklarını ifade eden Başkan Dursun Özbek, "Yasalarda yapılan olumlu değişiklikler geriye de yansıyabiliyor. Bunu CAS'ta savunacağız. CAS'ta şansımızın yarı yarıya olduğunu düşünüyorum. CAS'a gelen cezaların artması söz konusu değil. Ama azalması mümkün. İptali de söz konusu. Biz CAS'a müracaat ettiğimiz gibi istediğimiz zaman geri de çekebiliriz. Bu konuda Galatasaray'ın prestijini geri almak için, aldığı cezayı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"UEFA'NIN TAKİBİ DEVAM EDİYOR"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, açıklamalarının şöyle sürdürdü:
"CAS'tan geri döndürmeye çalışıyoruz ama bu UEFA'nın Galatasaray ile işi bitti demek değil. UEFA kuralları bugün de aynı. Bundan sonraki periyotta da devam edecek araştırmalar. UEFA, '1+1'den 1 yıla indirdik ama sizin de futbolcu maaşlarınız 65 milyon Euro'yu geçemez' diyor. Bizim mali yapımıza bakıyorlar, harcamayı da bununla sınırlıyorlar. Dolayısıyla UEFA'nın takibi devam ediyor. Şu anda harcamamız 95 milyon Euro seviyesinde. Ama bu sene biraz daha dengeli harcamaya çalışıyoruz. UEFA'ya gönderdiğimiz bilançoda 67 milyon Euro seviyesindeydi. Onu da geri çekmemiz için bize bir mektup gönderdiler. Galatasaray'da futbol Sportif A.Ş. tarafından yönetiliyor. Biz de yönetim tarzımızda ve harcamalarımızda 10 milyon Euro'nun altına inmeyi hedeflemiştik. En son biz UEFA'ya 7-8 milyon harcayacağımızı söylemiştik. Şu anda Sportif A.Ş'yi karla kapatma durumuna geçiyoruz. Geçen yıl 55 milyon Euro zarar edilmiş. Bunun çeşitli sebepleri var. Savunmamızda bu da olacak. Geçmişten gelen kontratlar var. Futbolcu sözleşmeleri var. Bunun bir anda istediğimiz şekilde değişme şansı yok."

"CAN KAYBI OLSUN İSTEMEDİK"

Ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçına ilişkin de konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Derbi öncesi alınan ihbar nedeniyle maç ertelendi. Alınan ihbarın kademeli yükselişi vardı. Seyircisiz oynama kararının ardından ihbar seviyesi de yükseldi. İhbar seviyesi yükselince biz de maçı erteleyelim dedik. Can kaybı olsun istemedik. Bir canın kaybını bile istemeyiz. Talebimiz de onaylandı. Fenerbahçe de kabul etti. Maç ertelendi. Derbinin yeni tarihi TFF'nin pazartesi yapılacak toplantısı sonrası belli olacak. Ama şartların değişmeyeceği bir tarihte bu maç oynanmalı. O maç öncesi Fenerbahçe deplasmandan gelmişti. Ertelenen derbinin de Fenerbahçe'nin bir deplasman dönüşü, Galatasaray'ın da içeride oynadığı bir tarihe denk gelmesi lazım. Nisan ayında olması lazım. 28'i bizim için en uygun tarih" dedi.
Derbide satılan biletlerin ne olacağı ile ilgili olarak ise Özbek, "Para iadesinden, aynı biletlerin kullanılmasına kadar her türlü şartları gözden geçireceğiz. Ama taraftarlar için de şartlar değişiyor. O gün maça gelen taraftarlarımızdan İsmail Yücel, Gömeç'ten geldi dönüşte meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Araçta olan diğer taraftarlarımız da yaralandı. Maç oynansa belki bu olmayacaktı. Hayatını kaybeden taraftarımıza Allah rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

"POLEMİK İSTEMİYORUM"

Derbinin ertelenmesinin ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Teknik Direktör Vitor Pereira arasında geçen konuşmanın sorulması üzerine sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek, "Aziz Yıldırım'ın görüntüsünü izledim, çok net değil. Pek bir şey anlaşılmıyor. Bir polemik oluşturmak istemiyorum. İstediğini söyleyebilir. Bunun federasyonu etkilediğini zannetmiyorum" ifadesini kullandı.

"SNEIJDER'İN TEDAVİSİ BİRKAÇ HAFTA SÜRECEK"

Hazırlık maçlarında sakatlanan oyuncular hakkında da bilgiler veren Başkan Özbek, "Hakan Balta kamptan döndü. Bağlarında bir zedelenme var, tedavisi devam ediyor. En kısa sürede takıma geri dönecek ama bu birkaç hafta alacak. Sneijder ile de görüştük. Adalesinde hafif bir rahatsızlığı var. Ama onun tedavisi de birkaç hafta sürecek" dedi.

"PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNÜN BİR SEBEBİ DE..."

Verilen cezanın takımın performansını olumsuz etkilediğini kaydeden Özbek, "Bu takım geçen sene şampiyon oldu. Aynı oyuncular. Şu da çok önemli bir faktör, 2015-2016 sezonunun başında UEFA sizin üzerinize geliyor. 'Kaç sene ceza alırsın, transfer yasağı gelir mi?' gibi konuları düşünüyoruz. Bunlar sporcuların da motivesini bozuyor. CAS'a gittiğimizde bunu da söyleyeceğiz. Performans düşüklüklerinden birinin sebebi de bu. Bazı futbolcular UEFA'nın çok erken bir şekilde bizi sorguya almasından etkilendi" şeklinde konuştu.

"FUTBOLCU SATMAYIZ"

Ekonomik düzelme için futbolcu satmayacaklarını dile getiren Dursun Özbek, "Ekonomik anlamda düzelmek için futbolcu satmayız. Galatasaray'ın bugün girmiş olduğu pozisyonda mücadelesini en üst seviyede devam ettirmesi için yeni kaynaklara ihtiyacı var. Yapılmış olan kontratlarda, bu futbolcu pahalı, bunu satayım, diye düşünmüyorum. Ben şampiyonluk için yeni kaynaklar üretmek zorundayım. Ben hiçbir futbolcumu satmam demiyorum. Futbolcular bizim değerli varlıklarımız. Bunun bir de ticari yönü var. Her futbolcuya teklif gelebilir. Galatasaray da bunu satabilir, satmayabilir. Ama bir tek hususta taviz vermiyoruz. Takımımız yaşlandı. Çekirdek kadroyu tutarak, performanslar çerçevesinde genç yeteneklerle onları desteklemek niyetindeyiz" açıklamasında bulundu.

"HAMZA HOCA HALA BENİM ÇOK SEVDİĞİM BİR KARDEŞİM"

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrıldığı süreci anlatan Özbek, "Hamza hocanın vedası yönetim kurulunda alınan karar çerçevesinde oldu. Oy birliği söz konusu. Bir yönetim kurulundaki arkadaşımız istemedi, o da yönetimden ayrıldı zaten. İstifa etti. Galatasaray Yönetim Kurulu, bir hocayı işe alabileceği gibi, bir hocanın işine de son verebilir. Bu saatten sonra bunun neden olduğu konusu ne Hamza hocaya ne Galatasaray'a ne de bana fayda getirmez. Bu geçmişte kalan bir olaydır. Bu sır değil. Ama açıp da yeniden uzamasına sebebiyet vermemek lazım. Hamza hoca ile ben çalıştım. Hamza hoca ile kontratı ben yaptım. Dolayısıyla Hamza hoca hala benim çok sevdiğim bir kardeşim. Dolayısıyla aramızda geçen olayları basın üzerinden tartışarak her iki tarafın da zarar görmesini istemiyorum. Ayrıldıktan sonra da görüştük. Yüz yüze gelmedik ama mesajlaşıyoruz. Hamza ile benim kişisel hiçbir problemim olamaz" şeklinde konuştu.

"SEZON SONUNA KADAR KARİZMASIYLA GALATASARAY'I TAŞIYABİLECEK BİR ANTRENÖRLE MUTLAKA BİR ANLAŞMA YAPACAĞIZ"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sezon sonuna kadar yeni bir teknik adamla anlaşacaklarını belirterek, "Gelecek teknik direktör her kimse Galatasaray'ın kadrolu bir antrenörü de onun yanında olacak. Galatasaray'ın yapısında eğer bir gün antrenörlerden biri ayrılmak isterse, kendisi ayrılacak, ekip kalacak. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Çok fazla vaktimiz de yok. Sezon sonuna kadar karizmasıyla Galatasaray'ı taşıyabilecek bir antrenörle mutlaka bir anlaşma yapacağız. Şu anda görüştüğümüz isimler var. Son derece ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Galatasaray, dünyada çok bilinen, 30-35 milyon taraftarı olan bir dünya markası. Dolayısıyla gelecek antrenörün bu takımı taşıyabilecek karizmada olması lazım" dedi. 

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDursun Özbek  GALATASARAY