UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAZDIĞI KİTAPTA ÖZEL HAYATI İHLAL GEREKÇESİYLE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILAN DENİZ SEKİ’DEN AÇIKLAMA!.. “KİTAPTAKİ KİŞİ O KİŞİ DEĞİL!..”

YAZDIĞI KİTAPTA ÖZEL HAYATI İHLAL GEREKÇESİYLE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILAN DENİZ SEKİ’DEN AÇIKLAMA!.. “KİTAPTAKİ KİŞİ O KİŞİ DEĞİL!..”

YAZDIĞI KİTAPTA ÖZEL HAYATI İHLAL GEREKÇESİYLE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILAN DENİZ SEKİ’DEN AÇIKLAMA!.. “KİTAPTAKİ KİŞİ O KİŞİ DEĞİL!..”

Deniz Seki hakkında cezaevinde yazdığı 'Denizin dibi' kitabında transseksüel bir mahkumun hikayesini paylaştığı gerekçesiyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan soruşturma başlatıldı.

Uyuşturucu ticareti suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilen ve cezasını Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde infaz eden şarkıcı Deniz Seki'nin, cezaevinde yazdığı "Denizin Dibi" isimli kitabı kısa bir süre önce yayınlandı. Kitabında cezaevinde tanıdığı insanlardan ve orada duyduğu hikayelerden de bahseden Seki, kitabının 106'ncı sayfasında kıskançlık yüzünden karısını öldürmüş ve sonrasında kadın olup eşine benzemeye çalışmış bir mahkumdan bahsetti.
Bunun üzerine Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde yatan D.Ç. isimli kadın mahkum, 2 Mart 2016 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendi el yazısıyla yazdığı şikayet dilekçesinde Deniz Seki'nin kendisiyle ilgili özel bilgileri ifşa ettiğini, bu yüzden Seki'den şikayetçi olduğunu söyledi.
İşte bu haberin medyada yer alması üzerine Deniz Seki’nin avukatından bir açıklama geldi:
Deniz Seki hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal iddiasıyla şikâyette bulunulduğu haberleri üzerine basın açıklaması yapma zorunluluğu doğmuştur. Deniz Seki kitabında cezaevinde anlatım yoluyla duyduğu hikâyelerden bazılarını kitabına yansıtmıştır; ancak bu hikâyelerde, hiçbir isim kullanılmamış veya kimliğine ilişkin hiçbir bilgiye yer verilmiş değildir. Yazılanın bir anlatım olduğunu vurgulamak için de kitapta “-miş” li ifadeler kullanılmıştır. Anlatılan kişinin kendisi olduğunu ilan eden kişi ile Deniz Seki aynı koğuşta asla kalmamıştır, iletişimi de olmamıştır. Anılan cezaevinde bin civarında insan kalmaktadır, şikayetçinin kitapta anlatılanın kendisini olduğunu iddia etmesi tamamen soyut bir beyandan öteye geçmemektedir. Şikayette bulunan kişi, kitaptaki anlatımın kendisi olduğunu iddia etmiştir. Kitapta yapılan anlatım ile şikayetçinin bilgileri arasında ciddi farklılıklar mevcuttur. Deniz Seki’nin kitabından sonra bu kişinin kimliği konusunda hiçbir haber de yapılmamış, özel hayata ilişkin bir ihlal de doğmamıştır; çünkü şikayetçi ile kitaptaki anlatım yönünden hiçbir bağ yoktur, bu bağı kurmaya çalışan tek kişi de şikayetçinin bizzat kendisidir. Şikayetçi gazete haberlerinden bahsetmiş ise de basındaki haberlerin içeriği ile Deniz Seki’nin kitabındaki anlatım arasında da önemli farklılıklar mevcuttur. Şikayetçi kendisinin de kitap yazdığının altını çizmektedir.  Yazıldığı belirtilen kitap için bu şikayetin güçlü bir tanıtım sonucu doğuracağını da kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDENİZ SEKİ