UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BUGÜN GERÇEKLEŞMEKTE OLAN 'KANLI AY TUTULMASI'NI ASTROLOJİNİN 'MESSİ'Sİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI! HANGİ NAMAZ KILINMALI?..

BUGÜN GERÇEKLEŞMEKTE OLAN 'KANLI AY TUTULMASI'NI ASTROLOJİNİN 'MESSİ'Sİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI! HANGİ NAMAZ KILINMALI?..

BUGÜN GERÇEKLEŞMEKTE OLAN 'KANLI AY TUTULMASI'NI ASTROLOJİNİN 'MESSİ'Sİ ŞENAY YANGEL SİZLER İÇİN AÇIKLADI! HANGİ NAMAZ KILINMALI?..

23 Mart 2016 Terazi burcunda 3 derece 17 dakika ile saat 11:47 de İstanbul saati ile tutulma 13:47 de Ay tutulması ‘’Kanlı Ay’’ tutulması gerçekleşecek. Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığını kestiği zaman oluşur.

Ay tutulması daima Dolunay’dır ve çoğu zaman bitişler ve tamamlanmalarla ilişkilidir. Ay tutulmalarında duygusal patlamalar intihar eğilimi ilişkilerde bitişler mide ile ilgili rahatsızlıklar ameliyatlarda kanamalar artabilir. Tutulmalar genel olarak beklenmedik olay ve süprizleri beraberinde getirebilir. Tutulmalar öğreticidir emeklemeden yürümek yürümeden koşmanın olmadığını öğretirler aslında bizlere. Bireysel olarak Ay tutulması doğum haritamızda hangi evde gerçekleşmiş̧ ise o evle ilgili konularda etkili olacaktır. Dünya’nın arkasından gelen Güneş ışınlarının Ay’ı kızıla boyaması nedeniyle bu olaya ‘Kanlı Ay tutulması’ adı da verilir.

Hint Astrolojisine göre Terazi “Tula” Tula ruhun dünyevi dolaşıklıkların karanlığını bırakıp spiritual ışığa ilerleyebildiği noktayı işaret eder. Tula rajastiktir. Duygusal geçişleri çok yoğun ve dalgalıdır. Her hangi bir konuda net karar vermeleri güçtür. Araştırmacı aska değer veren kişilerdir. Vedalara göre; Spiritual arayışta yolunu kaybetmiş̧ olan iblislere öğüt veren VENÜS tarafından yönetilir. Ülkemiz ve dünya genelinde tutulma enerjisini değerlendirdiğimizde, Deniz yolculukları ve hava yollarında kazalar iklim değişimleri salgın hastalıklar ve depremler toprak kaymaları dünya genelinde ve ülkemizde artış gösterebilir. Siyasi dengelerin değişeceği ani ve kontrol edilmesi güç olaylar yaşanabilir. İyi ve Kötünün büyük mücadelesinin ortaya çıkacağı bir tutulma ile karşı karşıyayız. Finansal konularda kişilerin zayıflıklarından faydalanma çabası içinde olan Dolandırıcı ve art niyetli kişilerin gerçekçilikten uzak yaklaşımları zorluklara ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

Ay tutulmasında Hint Efsaneleri

Matsya Purana'da antik Hindu metinlerinde Dhanvantari Devi Samudra Manthan sırasında Tanrılar ve şeytanlar arasındaki mücadeleyi sakinleştirmek için denizden çıktı. O elinde ‘’AMRİT’’ (Ölümsüzlük iksiri) tutuyordu. Sonuçta, tanrılar Amrit üzerinde kontrolünü ele alıp başarılı olmuşlar ve şeytanların içeceği almasını engellemişlerdir. Swarbhanu adında kendini tanrı olarak gösteren biri kendini kamufle ederek ölümsüzlük içeceğinden bir yudum almayı başardı.

O iblisin sahte kimliği Lord Vishnu tarafından fark edildi Güneş ve Ay arasında oturuyordu. Lord Vishnu onun gerçek kimliğini ortaya çıkardı ve Vishnu  Swarbhanu yu ortadan ikiye kesti. İblisin kafa kısmı olarak bilinen Rahu ve kuyruk kısmı olarak bilinen Ketu  böylelikle ortaya çıkmış oldu.  Güneş onun ölümünden sonra

Güneş onun ölümünden sonra Ay’a daha yakın oldu ve negatif enerjiler onunla ilişkilendirildi. Ay tutulmalarında yeni bir şeylere başlamak uğurlu olmayacak denildi.

23 Mart 2016 Terazi burcunda 3 derece 17 dakika ile İstanbul saati ile 13:47 de gerçekleşecek ‘’Kanlı Ay’’ tutulması adalet hukuk sanat güzellik endüstrisi tarımcılık ve eğlence alanları kadınları kuyumculuk sektörü ile ilgili konularda gerginliklere sebebiyet verecek bu alanlarda bu alanlarda yaşanacak ani ve tahmin edilemez değişiklikler olaylar yaşanabilir. Özellikle Terazi Ay tutulması Kardinal burçların 0 ila 8 derece arasında yerleşime sahip gezegenleri olan Koç, Yengeç, Terazi  ve Oğlak burçlarını daha yoğun bir şekilde etkileyecek. Ayrıca doğum haritalarında 28 ila 30 derece yerleşime sahip gezegeni olan Değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balık lar da tutulmadan fazlası ile etkilenecekler. Bu burçlarda doğanlar sıra dışı beklenmedik çeşitli olaylar ani değişimler yaşayabilirler. Bu değişim onlar için olumluda olabilir olumsuzda tutumları ve seçimleri doğrultusunda belirlenecek. Dikkatsizlik ve acele sonucu kazalara tutulma ve tutulmayı takip eden 10 gün boyunca önem vermeliler.

TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR

NOT: Doğum haritalarında aşağıdaki yerleşimlere sahip olanlar,

*Güneş yada  Ay burcu Koç olup 8 derece ile yerleşimi olanlar.

*Güneş yada Ay burcu Terazi 8 derece ile yerleşimi olanlar.

*Güneş yada Ay burcu Oğlak yada Yengeç olup 8 derece

olanlar

*8 derece ile doğum haritalarında(MC kavuşumu) olanlar

*28 ila 30 derece yerleşime sahip gezegeni olan Değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balık lar yükselen burca sahip olan kişiler bu tutulmadan oldukça fazla etkilenecekler.

Özellikle öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak lar ay boyunca sakin sağduyulu, diplomatik ve işbirliği içinde olmalılar ve özel yaşamlarında birlikte oldukları insanı kıracak tavırlarda bulunmamalılar aksi halde büyük pişmanlıklar yaşayabilirler. Değişken burçlar İkizler, Başak, Yay, Balık gerçekçi dürüst olmalı kendi hatalarının farkına vararak disiplinli hareket etmeli kendi söylediklerinin esiri olacakları bencilce ve gerçeği yansıtmayan davranışlar içinde olmamalılar. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep, Kova lar dış etkilerle karşı karşıya kalabilirler başkalarının hatalarından sorumlu tutulmak istenebilirler haklarını aramalı sorunlarla baş ederken sağ duyuyu ve kendilerine olan güvenlerini kaybetmeden hareket etmemeliler. İş hayatlarında kararlılık onları başarılı ve kazançlı çıkartacak. Zorlukları fırsatlara çevirebilirler.

MÜNECCİM BAŞLARININ AY TUTULMASINDA YAPTIKLARI UYGULAMA ve RİTÜELLER

Osmanlı döneminde müneccimbaşılar Güneş ve Ay tutulmalarını daima titizlikle incelemişlerdir. Kayıt altına almış, padişah ve saray halkını bu konuda bilgilendirmişlerdir. Gereken tedbir ve izlenmesi gereken yollar konusunda rehberlik etmişlerdir. XV. yüzyılın sonları ile XVI. yüzyılın başlarında başlayan müneccimbaşılık müessesinde Osmanlı sarayında Bîrun erkanından olan müneccimbaşılar, aslen ilmiye sınıfına mensup medrese mezunu kişilerdir. Kuyruklu yıldızların geçişi, zelzele, yangın, Ay tutulmalarında önemli astronomi hadiseleri ile fevkalade olayların gözlemleri sonucu yaşanacak olumsuzlukları en aza indirebilmek için Ay tutulmalarında sizlerle paylaştığım dua ve uygulamaları yaparlardı.

NOT: AY tutulmasında namaz kılmak sünnet-i müekkekedir.

Güneş ve Ay tutulması esnasında HUSUF namazı kılınır. 2 rekattır. HUSUF Namazı kılındıktan sonra 33 kere “Allâhü Ekber” diye tekbir getirilir.

Ardından “Sübhânallâhive’l-hamdüliltâhi ve lâ ilâhe illâhüvallâ- hüekberLi havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.” Okunur.

Daha sonra ARAF suresi 54 ncü ayet 7 kez okunur.

“İnnerabbekümüllahüllezihalekassemavativelerda fi sittetieyyaminsümmestevaalelarşiyuğşilleylenneharayatlübühuhasisevveş şemse vel kamera vennücumemüsehharatimbiemrih ela lehülhalkuvelemrtebarakellahürabbül alemin.”(A’raf, 7/54)

(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)

HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE Okuyabileceğiniz mantra: ‘’Mantralarda ses enerjisidir gezegenlerle ilişkili sayısal ve rakamsal değerlerden oluşur.  Yaydığı ses titreşimleri ile gezegenin zararlı enerjilerini azaltmaya yardımcı olur.

‘’ Om Kshirputrayay Vidmahe Amrit Tatvaaye Dheemahi Tanno Chadrah Prachodayat ‘’

108 kez okunur.

‘’Rabbimiz bize şah damarımızdan yakındır ona giden yolda niyetlerimizdir önemli olan. Hangi dine inanca mensup olursak olalım Güneş ve Ay  tutulmalarında dua etmek bizleri yüceltir ve arındırır’’

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Dr.Astrolog Şenay Yangel

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13