UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE GÜLSE BİRSEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE GÜLSE BİRSEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE GÜLSE BİRSEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde

SİNEMA KULÜBÜ PROJESİ!
Bir zamanlar star TV’nin ‘Parliament Sinema Kulübü’ vardı. Kulüpler filmi daha özel kılıyor. ‘Sinema kuşakları’ seyirciyi çekiyor. ‘Gerilim kuşağı’ ya da ‘korku filmleri kuşağı’ adı altında izlemek daha farklı oluyor. Show TV’nin ‘Sinema Kulübü’ projesi bu anlamda yerinde...
KOMEDYEN BULMAK...
Komediyi basitleştirmek bayağılaştırmak ve “gülecek halde miyiz?” durumuna sokulmasına karşıyım. Komedi, eğlendirmek bu dertli dünyada bir nebze unutturmak için değildir. Bildik laftır ama doğrudur güldürürken düşündürmek. Şarlo’nun yaptığı gibi mesela. FOX’ta ‘Görevimiz Komedi’ başlıyor. Rasim Öztekin, Asuman Dabak, Bülent Emrah Parlak, Açelya Topaloğlu, Burak Satibol, Zeynep Kankonde ve Serhat Kılıç’tan oluşan ekip yeni komedi yıldızı arayışında. Umarım ‘zeka düzeyi’ yüksek olur.

Ali Eyüboğlu – Milliyet
ERDOĞAN AKTAŞ’IN CNN TÜRK OPERASYONU!..
CNN Türk’ün başına geçince Ayşe Arman’a verdiği söyleşide, “Derdim yıldız olmak değil, yıldız yaratmak” diyen Erdoğan Aktaş, kanal için düşündüğü operasyonun ilk ayağını tamamladı gibi. Aktaş, birçok ekran yüzünün programını bitirdi. Aktaş operasyonu bitti mi, devamı gelecek mi bilmiyorum. CNN Türk’ün prime time kuşağında Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölgesi” dışında izlediğim yapım yok gibi. “Tarafsız Bölge” hariç diğer yapımlar için, kaldırılınca yazık oldu demem. Patronaj desteğini alınca ekran yıldızlarının, yıldızını kaydırmak kolay. Zor olan ise yeni ekran yıldızları yaratmak. Bakalım Aktaş bunu başarabilecek mi?

Onur Baştürk – Hürriyet Kelebek
Bir Blue Jasmine hikayesi çıkar mı

Filmler mi gerçek hayattan ilham alıyor yoksa hayat mı filmleri mi takip ediyor? Belki ikisi birden, yanıtı bilmiyorum. Ama bugünlerde Woody Allen’ın filmi Blue Jasmine filmini daha çok anıyorum. Hatırlayalım: Cate Blanchett kendisine Oscar kazandıran filmde nevrotik karakter Jasmine’i oynuyordu. New York’taki ultra lüks hayatını bırakmak zorunda kalıp kız kardeşinin yanına yerleşen ve mütevazı yaşama alışmaya çalışırken sık sık sinir krizleri geçiren deli dolu Jasmine’i... Filmin sonunda anlamıştık ki, aslında işin yüzü başkaydı. Jasmine bu düşüşü bizzat kendi seçmiş, kendi elleriyle gerçekleştirmişti. Filmi izleyen o sürpriz intikamı anlamıştır... Reza Zarrab’ın Miami’de tutuklanmasının ardından 80’lerin kült dizisi Miami Vice kadar aklıma Blue Jasmine filmi de geldi işte.  

Gülse Birsel – Hürriyet
CAHİLLİĞİN 3 HALİ: SIVI, KATI, GAZ...
İlber Ortaylı
ve Celal Şengör’ün, Fatih Altaylı’nın moderatörlüğünde, tarih ve bilim hakkında sohbet ettiği “Teke Tek Özel” yayından kaldırıldı! Televizyondaki favorilerimden biriydi. Programı, her hafta yüzbinlerce insan seyrediyor ve faydalanıyordu. Gençler başta, bir şeyler öğrenmek isteyen herkes için paha biçilmezdi. Programın kaldırıldığı anons edildikten sonra, haber sabaha kadar Twitter’da TT oldu. Yani belli ki, gösterilen talepte bir eksik yoktu. Ama kaldırılmıştı. Bana göre bu ülkenin kültür ve bilgi “talebinde” değil, “arzında” bir sorun var! “Cahilleşme”den çok “Cahilleştirme” bizim problemimiz. Ve daha tehlikeli. Kaldırılan programda o gece tam da “Bir memleket, istisnai kalitede eğitim veren, elit öğrenciler yetiştiren okullarını kaybetmeye başladığında durumu kötü demektir” deniyordu! Eğitimin kalitesi düşürülüp sulandırıldı. Buna da “Cahilliğin sıvı hali” diyebiliriz! Muhtemelen maliyeti sıfıra yakın Teke Tek Özel’in, en rağbet gördüğü dönem çaaat diye yayından kaldırılması ilginçtir. Gündem için küçüktür, ama zihin dünyamız için büyük bir kazıktır! O ani, sert karar, İlber hoca açısından muhtemelen “Cahillik”, benim açımdansa “Cahilliğin katı hali”dir!  Elle tutulur gözle görülür hali yani. Terör, ekonomi, dış siyaset... Belki doğru kararlarla bir veya birkaç yılda çözülebilecek sorunlar. Ama bu “Cahilliğin önlenemez yükselişi”nin kaç on yılda üstesinden geliriz, bilmiyorum...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları