UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BRÜKSEL'DE DÜZENLENEN SALDIRININ ARDINDAN FRANSA'DAN EURO 2016 AÇIKLAMASI!..

BRÜKSEL'DE DÜZENLENEN SALDIRININ ARDINDAN FRANSA'DAN EURO 2016 AÇIKLAMASI!..

BRÜKSEL'DE DÜZENLENEN SALDIRININ ARDINDAN FRANSA'DAN EURO 2016 AÇIKLAMASI!..

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün düzenlenen terör saldırılarının ardından Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'da düzenlenecek EURO 2016 için açıklamalarda bulundu.

Belçika Brüksel'de meydana gelen terör saldırıları spor dünyasını da etkiledi. Daha önce Belçika Futbol Federasyonu, bu sabah Brüksel'de yapılan terör saldırılarında hayatını kaybeden kurbanlar için milli takım antrenmanını iptal ettiğini duyumuştu.

Bir başka açıklama ise Fransa'dan geldi. Bu yaz Fransa'da Türkiye'nin de yer alacağı Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlenecekken, bu turnuva öncesinde meydana gelen bu saldırılar etkinliğe dair güvenlik önlemleri konusunda tekrar planlamalar yapılmasına sebep oldu.

Öyle ki, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de Euro 2016'da olması gereken güvenlik önlemlerinin altını bir daha çizdi. "Brüksel'deki olaylar bize Euro 2016'da en üst düzeyde güvenlik önlemleri almamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı." diyen Cazeneuve, endişelerini dile getirdi.

Euro 2016 sportmenliği, eğlenceyi ve aynı zamanda takımlar, menajerler ve taraftarlar için güvenliği birlikte sağlamalıdır. Euro 2016 bir kutlama olmalıdır fakat müşterek güvenlik hükümetteki herkes için zorunluluktur." diyen Cazeneuve, geniş güvenlik önlemlerinin sinyallerini verdi.

Daha önceden ise Fransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli" demişti.

UEFA cephesinden ise Euro 2016'daki güvenlik durumuna dair bu konuda herhangi bir cevap gelmedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbelçika  euro 2016  uefa