UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'DEKİ TERÖRE 'GIK'INI ÇIKARMAYAN AVRUPA, BRÜKSEL'DEKİ PATLAMALARDAN SONRA TEK VÜCUT OLDU!.. BAKIN AVRUPALI LİDERLER NELER DEDİLER?..

TÜRKİYE'DEKİ TERÖRE 'GIK'INI ÇIKARMAYAN AVRUPA, BRÜKSEL'DEKİ PATLAMALARDAN SONRA TEK VÜCUT OLDU!.. BAKIN AVRUPALI LİDERLER NELER DEDİLER?..

TÜRKİYE'DEKİ TERÖRE 'GIK'INI ÇIKARMAYAN AVRUPA, BRÜKSEL'DEKİ PATLAMALARDAN SONRA TEK VÜCUT OLDU!.. BAKIN AVRUPALI LİDERLER NELER DEDİLER?..

Avrupa teyakkuza geçti!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve metro istasyonunda art arda patlamalar sonrası diğer Avrupa ülkelerindeki havalimanı ve sınırlarda güvenlik önlemleri en üst  düzeye çıkarıldı.  

Belçika yayın kuruluşu RTBF, Brüksel'deki saldırıların ardından Fransa sınırının kapandığını duyurdu. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'da ve  AB kurumları yakınlarıdaki Maelbeek metro istasyonunda art arda gerçekleşen saldırılar sonrası Avrupa alarma geçti. 

ALARM SEVİYESİ TURUNCUYA YÜKSELTİLDİ 

Paris, Londra ve Brüksel arasında hizmet veren Eurostar, Brüksel'e tüm tren seferlerini iptal etti. 

NATO da  Brüksel'deki merkezlerinde güvenliği artırdı. Brüksel'deki tüm AB kurumlarındaki alarm seviyesi turuncuya yükseltildi. 

Paris'te bulunan ve Belçika-Hollanda istikametindeki trenlerin de kullandığı Kuzey Garı (Gare du Nord) tahliye ediliyor. 

İsrail, Avrupa'ya bütün uçuşları iptal etti. 

Almanya'da dünyanın en büyük transit havalimanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik seviyesi artırıldı. 

ELYSEE'DE ZİRVE 

Fransa'da da bir kriz masası oluşturuldu.  Paris'teki havalimanında da güvenlik sıkılaştırıldı. Fransa Başbakanı Manuel Valls, Savunma Bakanı Jean Yves le Drian, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yerel saatle 10.00’da (TSİ 11.00) Elysee Sarayı’nda Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. 

İNGİLTERE DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın ardından İngiltere Başbakanı Cameron da güvenlik yetkililerinin dahil olduğu COBRA grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Cameron , Belçika'daki patlama sonrası kriz masası kurulduğunu ve kendisinin başkanlık yapacağını söyledi. Cameron, "Brüksel'deki olaylar nedeniyle şoke oldum. Yardım için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi. 

RUTE: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika'nın başkenti  Brüksel’de meydana gelen saldırılardan sonra komşularına her türlü yardımı  yapmaya hazır oldukları mesajını verdi.  Rutte, yaptığı açıklamada, Belçikalı mevkidaşı Charles Michel ile  görüştüğünü belirtti ve Belçika’nın alçak ve canice saldırılara maruz kaldığını  kaydetti. “Kalbimiz kurbanlar ve yakınlarıyla beraber” diyen Rutte, komşularına  yardıma hazır olduklarını ifade etti. 

Hollanda’da da gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alınacağının altını  çizen Rutte, bu kapsamda gün içinde ilgili bakanların katılımıyla güvenlik  toplantısı gerçekleştirileceğini söyledi. 

HOLLANDA ORDUSU ALARMDA 

Hollanda ordusu da, Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Belçika'daki saldırılar sonrası havalimanları ve sınırlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi. 

İSVEÇ: DEMOKRATİK AVRUPA'YA YAPILMIŞ BİR SALDIRI 

İsveç Başbakanı Stefan Lövfen patlamaları 'demokratik Avrupa'ya karşı yapılmış bir saldırı' olarak niteledi. 

İTALYA BAŞBAKANI: KALBİM VE AKLIM BRÜKSEL’DE 

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de sabah saatlerinde peş peşe yaşanan patlamaların ardından Brüksel için destek mesajı verdi. İtalyan lider, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki kişisel hesabından  patlamalara ilişkin iletisinde, "Kalbim ve aklım Brüksel’de, Avrupa’da" dedi. 

Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de yaptığı yazılı açıklamada,  Brüksel’deki gelişmeleri nefesini tutarak takip ettiğini belirterek, Belçika  halkı ve hükümetine desteğini dile getirdi. Bakan Gentiloni, Brüksel’deki İtalyan vatandaşları için kriz masası  oluşturduklarını da bildirdi. 

Öte yandan, İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Brüksel’deki  saldırıların ardından başta Roma Fiumicino Havaalanı olmak üzere ülke genelindeki  önemli havaalanı ve terminallerde güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBRÜKSEL