UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KELEBEK YAZARI SİBEL ARNA DİZİ MODASINI YAZDI! ÜNLÜ OYUNCULARA BAKIN KAÇ PUAN VERDİ?..

KELEBEK YAZARI SİBEL ARNA DİZİ MODASINI YAZDI! ÜNLÜ OYUNCULARA BAKIN KAÇ PUAN VERDİ?..

KELEBEK YAZARI SİBEL ARNA DİZİ MODASINI YAZDI! ÜNLÜ OYUNCULARA BAKIN KAÇ PUAN VERDİ?..

Sibel Arna dizilerdeki kıyafetleri yorumladı Önce “Kiralık Aşk” dizisindeki Yasemin karakterinin yani Sinem Öztürk’ün taktığı şapka dikkatimi çekti.

Mini bir siyah elbisenin üzerine taktığı şapka ile Koriş’i canlandıran Onur Büyüktopçu’nun fotoğraf sergisinin açılışına giden Yasemin’in elbisesini fazla kısa, şapkasını ise sergi açılışı için abartılı buldum. Dizideki aşkı Sinan’la tutkulu bir şekilde selamlaşıp, birbirlerini yanakla dudak arasındaki o kritik bölgeden öperken, Allah muhafaza şapkanın uzun tüyü Salih Bademci’nin gözüne girecek zannettim.

Bu gibi durumlarda sanatseverin sanat ile aşık atmaya çalıştığı hissine kapılıyorum.

Moda haftasında defile izlemeye gidenlerde de aynı telaş oluyor. Podyumdaki modellerden geri kalmamak adına en yüksek topuklar giyiliyor, en yoğun makyajlar yapılıyor, en iddialı elbiseler kuşanılıyor. Halbuki hanımlar; bir kot, bir tişört ve spor ayakkabıyla da defile izlenebiliyor.

Keşke Yasemin’in stilisti izin verseydi de sergiyi izlemeye gelenler şapkaya değil fotoğraflara fokus olabilseydi. Ama biz ekran karşısında bile gözümüzü alamayıp rahmetli Levent Kırca’nın “Ne koydun la kafana” repliğini tekrarlayıp durduk. O uzun tüy, çıkabilen bir şey mi bilmiyorum ama olmasaydı kesinlikle benden yüksek not alırdı.

Nitekim aynı şapkayı bundan altı hafta önce İşte Benim Stilim programında takan Öykü Serter’i çok beğendim. Siyah İspanyol paça bir pantolonun üzerine, beyaz V yaka salaş bir tişörtle taktığı haline bayıldım. Hem malum program bir şov programı olduğu için hem de kıyafeti çok sade olduğu için uzun tüy asla gözüme batmadı.

Şapkanın tasarımcısı Türkiye için büyük bir yetenek olan Merve Bayındır.

Ben de yaptığı her şapkanın bir sanat eseri olduğunu düşünüyorum.

Fular farkı ile kötü

Yeter adlı dizinin ilk bölümlerinde şiddet mağduru iyi biri zannettiğimiz ama sonradan azılı bir kötü çıkan, yayınlanan her bölümde bir öncekinden daha fazla kötüleşen Wilma Elles’in, yani İdil karakterinin kıyafetlerini beğeniyorum.

Kalıp saçları ve donuk makyajı bile bende gerilim duygusu yaratıyor. Son bölümde giydiği yeşil ipek elbise tek başına romantik ve naif bir elbise olduğu için, stil danışmanı fuları kravat gibi bağlayarak görüntüyü sertleştirmiş. Kendisini tebrik ediyorum. Elbisenin markası Fistan by A. 1290 TL

Cilve paltosu

“Kiralık Aşk”ın ilk bölümlerinden beri birbirlerine meftun olan Defne ve Ömer hâlâ sevişmedi, sevişemedi. Çünkü ikilinin arasındaki bu tatlı cilveleşme büyük reyting alıyor.

Son bölümde de çift eve girdi, Ömer yatak odasında soyunmaya başladı. Gömleğinin düğmelerini yavaş yavaş açtı ve çıkardı. Bu arada Defne evde mavi paltosu ile duruyordu. Bir ara Arduç, Sangu’nun paltosunun kemerine yöneldi, çözmeye çalıştı ama senaryo gereği Defne o kadar panik oldu ki daha fazla ileri gidemedi. Ama bizler bu sayede mavi paltonun bütün detaylarını gördük. 25’inci bölümde de kullanılan paltonun markası Beymen Business.

Ve şu anda Boyner’de 859 TL’den 343 TL’ye düşmüş durumda.

PALTO:343 TL

Dört benzemez

“Evli ve Öfkeli”de ikisi kardeş, diğerleri yakın arkadaş olan kadınların birbirleriyle hiç uyuşmayan stillerine bayılıyorum.

Seray karakteri yani Ebru Cündübeyoğlu, “Sex and The City”deki Samantha Jones’a benziyor. Her zaman şık ve feminen. Komiser Esra rolündeki Birce Akalay fazlasıyla maskülen. Hatta son bölümde arkadaşı Dilek’in ısrarı üzerine kot pantolonunun üzerine bordo ipek bir gömlek giyip, bordo ruj sürerek kendine göre cesur bir hamle yaptı.

Doktor Mine karakterindeki Yıldız Çağrı Atiksoy, Fransız kadınlarına benziyor. Audrey Tautou’nun Türkiye şubesi diyebiliriz. İnci kolyesi ile küpesi eksik olmuyor, mavi ve somon gibi renkler giyiyor. Gelelim benim en beğendiğim karakter Dilek’e. Ayça Erturan’ın en kapalı, en domestik kıyafetinin içinden bile fışkıran seksiliği, feminenliğin kıyafetle ilgisi olmadığını kanıtlıyor. Mine’nin buz mavisi gömleği Fabrika (139TL)

Seray’ın saks mavisi elbisesi Mila by Trendyol (109TL)

Kırmızı elbisesi Koton (79TL)

Esra’nın bordo gömleği Matin Berenjian (180TL)

Çift uyumu dedikleri

Bence bu fotoğraf en uyumlu dizi çiftinin Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli olduğunun en sağlam kanıtlarından biri. Aslında ekranlar kahverengi tonlarını sevmez, yaşlı ve kasvetli bulur. Ama Poyraz’ın deri ceketinin asiliği, Ayşegül’ün bordo eteği ve keçeden yapılma mavi broşu durumu kurtarmış.

Hırka: Boyner-Fresh Company (58 TL)

Etek: Boyner–Limon Company (80 TL)

Gömlek: Que (279 TL)

Yaka aksesuvarı: Meral Saatçi (180 TL)

Poyraz’ın deri ceketi: Desa (749 TL)

POYRAZ'IN CEKETİ: (749 TL) - BURÇİN ETEK: (80 TL)

Paçalarından asalet akıyor

Karakter çözümlemesi doğru yapılırsa, oyuncu ile stil danışmanı arasında iyi bir bağ kurulursa, pek tabii bir dizideki erkek karakter de çok ama çok iyi giyinebilir.

Bunun en iyi örneklerinden biri, “Gecenin Kraliçesi” dizisindeki Aziz...

Uğur Polat’ın paçalarından asalet akıyor desek abartı olmaz. Trikolar spor şıklığı temsil ediyor, ceketleriyle birlikte kullandığı mendiller ise sofistike stil anlayışı olduğu yolunda ipucu veriyor.

Pantolon: Altın Yıldız Classics (79.90 TL), Triko: Faconable

Ceket: Altın Yıldız Classics

Gömlek: Faconable (315 TL)

Sibel ARNA / HÜRRİYET 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13