UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖRME ENGELLİLER DE OTOMOBİL KULLANABİLECEK! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

GÖRME ENGELLİLER DE OTOMOBİL KULLANABİLECEK! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

GÖRME ENGELLİLER DE OTOMOBİL KULLANABİLECEK! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

Yeni teknoloji sayesinde görme engelliler sadece otobanda değil, her yolda sürüş yapabilecek. Vodafone Zirvesi’nde konuşan Google Eski Başkan Yardımcısı ve Google X’in kurucusu Sebastian Thrun, görme engellileri sevindirecek açıklamalar yaptı. Thrun’un konuşması Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde heyecan yarattı.

Thrun dijital otomobillerin yollarda dolaşmasının beklendiği yeni gelecek konusunda öngörülerini paylaşarak, şu ana kadar her şeyin sadece yüzde 1’inin icat edildiğine dikkat çekerek, önümüzdeki yıllarda tahmin edilemeyecek gelişmelerin bizleri beklediği mesajını verdi. Sürücüsüz araç teknolojisiyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunan Thrun, görme engellilerin bu teknolojiyle sadece otobanda değil, her yolda sürüş yapabileceklerini söyledi. Önümüzdeki dönemde mobil değişimin daha da hız kazanacağına dikkat çeken Sebastian Thrun, sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili bazı detayları paylaştı:

“Önümüzde 15-20 yıl içinde öyle değişimler olacak ki mobil değişim hız kazanacak. Tahmin etmenin gerçekten imkânsız olduğu bir dünyada yaşıyoruz. 10 sene önce sürücüsüz araba diye bir şey yoktu. Meslektaşlarım ‘çok fütüristtik bir şey yapıyorsun, olamaz’ demişlerdi, ancak çok çalıştık ve şansımız yaver gitti ve sürücüsüz arabayı geliştirdik. Bu araçlar insanlardan daha farklı şekilde öğreniyor. İnsan sürücü, hata yaptığında ders alabiliyor, ama herkesin kendi hatasını kendi yapması gerekiyor. Güzel olan şu ki robot arabalarda bir tanesi hata yaparsa o noktadan itibaren diğer arabalar bu hatayı yapmıyor. Bu şu anlama geliyor, bilgisayarlar insanlardan daha hızlı ve daha zeki. Şimdiye kadar bu arabalarla 17 kaza oldu. Bunların 16 tanesi insan hatası sadece biri yazılım hatası yüzünden oldu, onu da düzelttik. İnsanların sürdüğü arabalara kıyasla son derece güvenliler. Görme engelli insanların otomobil sürebilmesi için, sadece otobanlarda değil, her türlü yolda sürüş yapabiliyor olması gerekiyor. Bu teknoloji bunu sağlıyor. Aynı zamanda, biz bu teknolojiyi hizmet üretmek için de kullanıyoruz. Arabalar ya mobil olarak ya da web üzerinden çağırılıp kendi kendine ihtiyacınız olan yere geliyor ve hedef yere gidiyorsunuz. Bu teknoloji sayesinde bütün ulaşımı kesintisiz hale getirmek mümkün oldu.” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13