UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ TÜRK OYUNCU, BEN HUR'LA HOLLYWOOD'A GERİ DÖNÜYOR!..

ÜNLÜ TÜRK OYUNCU, BEN HUR'LA HOLLYWOOD'A GERİ DÖNÜYOR!..

ÜNLÜ TÜRK OYUNCU, BEN HUR'LA HOLLYWOOD'A GERİ DÖNÜYOR!..

Yönetmenliğini William Wyler üstlendiği 1959 yapımı sinema klasiği Ben-Hur, dev bir bütçeyle ve geniş bir oyuncu kadrosuyla önümüzdeki yaz yeniden beyaz perdede olacak. Filmin başrollerinden birinde son olarak Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filminde karşımıza çıkan Haluk Bilginer'i de izleyeceğimiz yeni Ben-Hur filminin geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragmanı biz seyircilere fazlaca entrika ve heyecan dolu arena sahneleri vadediyor.

Sinema tarihinde Lee Wallace'ın aynı adlı romanından uyarlanan altıncı Ben-Hur filmi olma özelliğini taşıyan yeni filmin yönetmenliğini, kariyerinin başında Rusya'da çektiği filmlerle tanınan fakar daha sonra Wanted ve Abraham Lincoln: Vampire Hunter gibi büyük bütçeli filmleriyle Hollywood'a transfer olan Kazak yönetmen Timur Bekmambetov üstleniyor.

Ben-Hur, en iyi arkadaşı tarafından ihanete uğrayan ve işlemediği bir suç yüzünden yargılanıp yıllarca köleliğe mahkum edilen ve bu durumdan kurtulmak için akıl almaz bir mücadelenin içine giren Judah ismindeki Kudüslü bir prensinin hikayesini anlatır.

Bizim için filmin asıl büyük sürprizi ise Simonides rolünde karşımıza çıkacak olan Haluk Bilginer olacak. Bilginer, 1959 yapımı Ben-Hur filminde Sam Jaffe'nin hayat verdiği Simonides karakterine beyaz perdede bir kez daha hayat verecek ve filmin fragmanında herhangi bir görüntüsü yer almasa da filmdeki rolü küçük bir rol olmayacak.

1959 yılında vizyona giren Ben-Hur filmi, En İyi Film ve En İyi Yönetmen kategorileri de dahil olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak sinema tarihinde bir rekora imza atmış ve bu rekor bugün hala kırılamamıştır. 1997 yapımı Titanic ve 2003 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmleri de 11 dalda Oscar ödülü kazanarak Ben-Hur ile birlikte bugün sinema tarihinin en fazla Oscar kazanan filmi olma rekorunu paylaşmaktadırlar.
Ben-Hur,12 Ağustos 2016 tarihinde ABD'de vizyona girecek. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz kesinleşmemiş olsa da filmin bizde de yaz aylarında sinemalarda olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhaluk bilginer  ben hur  hollywood