UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ 21 MART'TA SAHİPLERİNİ BULUYOR!..

SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ 21 MART'TA SAHİPLERİNİ BULUYOR!..

SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ 21 MART'TA  SAHİPLERİNİ BULUYOR!..

Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan 2014-2015 sezonu “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” adayları için heyecanlı bekleyişe sayılı günler kaldı. 21 Mart’ta sunuculuğunu Yekta Kopan’ın yapacağı ödül töreni Ankara Şinasi Sahnesi’nde saat 20.00 de gerçekleşecek.

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan, Çankaya Belediyesinin desteğiyle gerçekleşecek olan ödüllerin jüri başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu (Öğretim Görevlisi, Eleştirmen & Yazar) yapıyor. Mehmet Ege (Yönetmen & Oyuncu), Prof. Dr. Deniz Bozer (Öğretim üyesi & Eleştirmen), Doç. Dr. Filiz Elmas (Öğretim üyesi & Eleştirmen), Akif Yeşilkaya (Yönetmen & Öğretim Görevlisi), Mehmet Atay (Yönetmen & Oyuncu) ve Basri Albayrak (Oyuncu) seçici kurulun değerli isimleri arasında yer alıyor.

Bu yıl çolpan ilhan sanata değer katan kadınlar ödülü, kostüm tasarımı konusundaki yaratıcılığıyla, tiyatroya sanatsal katkısı yanında öğretmenliği, yapıcı ve ilkeli tavrıyla Sevgi Türkay’a verilecek. 

ONUR ÖDÜLÜ

Gülgün Kutlu Gerek unutulmaz rolleriyle hatırlanan oyunculuğu gerek  öğrencilerine  oyunculuk sanatını öğreterek  katkıları yanında sahnelenen oyunları görmek konusunda eksilmeyen ilgisi ve sorumlu bir kıdemli oyuncu tavrıyla örnek olması nedeniyle onur ödülü sunulması uygun görülmüştür.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ  

Kulis Sanat Tiyatrosu Özel tiyatroların zor koşullarla sürdürdükleri yaşam süreçlerine karşın kişisel çabalarıyla kurdukları yeni tiyatrolarında sergiledikleri nitelikli  oyunlar  ve başarılı oyunculuklarıyla genç bir soluk kattıkları için özel ödül verilmesi uygun görüldü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13