UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ALİ EYÜBOĞLU, SERDAR TURGUT, SİNA KOLOĞLU VE ASU MARO BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ALİ EYÜBOĞLU, SERDAR TURGUT, SİNA KOLOĞLU VE ASU MARO BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ALİ EYÜBOĞLU, SERDAR TURGUT, SİNA KOLOĞLU VE ASU MARO BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Ali Eyüboğlu – Milliyet

DÜNYA DEVİ SONY, 4 TÜRK KANALINA ORTAK OLUYOR!
Türkiye’de televizyon kanalına yatırım yapanlar arasına Japonya’nın dünyaca ünlü teknoloji ve medya şirketi Sony de katılacak. Sony Pictures Entertainment yetkilileriyle Planet Çocuk, Planet Mutfak, Planet Pembe ve Planet Türk kanallarının sahibi Sevin Ergun arasındaki pazarlık son aşamada. Tarafların birkaç gün içinde imzalayacakları satış sözleşmesi uyarınca Sony Pictures Entertainment, Planet kanallarının yüzde 50 ortağı olacak. Üç yıl boyunca Planet kanallarının reklam satışını yine Sevin Ergun’un ekibi yapacak. Sony, üç yıl sonunda isterse grubun tamamını satın alma opsiyonunu kullanacak. Sözleşme imzalanınca grubun yönetimi Sony Pictures Entertainment’e geçecek. 

Serdar Turgut – Habertürk
MÜLTECİLER VE GAME OF THRONES

Büyük takipçisi olan dizinin usta oyuncuları, global dünyanın en büyük sorunu olan mülteciler konusuna da el atmışlar. Dünya ölçeğinde yurdundan çıkarılmış 60 milyon kişi olduğunu gören oyuncular, bu önemli soruna dikkat çekmek ve para yardımı toplamak için bir reklam kampanyası başlatmışlar. Game of Thrones dizisini tanıtan bir kısa film yayına sokulduğu 24 saat içinde 32 milyon kez izleniyor. O kadar fazla ve sadık bir izleyici kitleleri var. Dizinin karakterleri bu güçlerini hayırlı bir sosyal amaca yöneltmeye karar vermişler ve bu son kampanyayı da başlatmışlar. Dijital dünyadaki işlevi bu tür kampanyaları düzenlemek ve uygulamak olan Omaze ile birlikte kampanyaya girişmişler. (Omaze, kampanyalarda yapılan bağışların yüzde 20’sini kendisi alıyor.) İlk hedefleri 1 milyon dolar toplamakmış ve kampanyalarını sonra da sürdüreceklermiş.

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
AYNI DİZİDEN İKİ OYUNCU ÖRNEĞİ

‘Kavak Yelleri’ adlı diziden iki oyuncu bugün farklı dizilerde. Pelin Karahan ‘Yeter’de, Aslı Enver ise ‘Kış Güneşi’nde. “O diziden bugüne Pelin Karahan yerinde sayıyor, Aslı Enver çabalıyor” dedi ev ahalisi. Ben de “Aman Pelin Karahan’a daha fazla iş yüklemeyin altından kalkamaz” diye yazmıştım.

Diziler oyuncuların kendilerini geliştirmeleri açısından önemli. Aynı dizide rol almış, farklı dizilere dağılmış oyuncuların karşılaşmaları, onların ‘oyunculuk karneleri’nin göstergesi için iyi bir fırsat.

Asu Maro – Milliyet Cadde
GENÇLİĞE KARŞI YETENEK!..

Bazı oyuncular var, oynadıkları her işte, göründükleri her karede sadece onu izlemek istiyorsunuz. Oyunculuk yeteneği, yıldız ışığı, ne ad verirseniz verin buna. Nurseli İdiz, onlardan biri. Tiyatroda ayrı, ekranda ayrı parlıyor ‘Saklambaç’ günlerinden beri ne yaptıysa... Ya da yapabildiyse demeliyim ne yazık ki, çünkü bir kısmı kendisinden kaynaklı sebeplerden uzak kaldı ekranlardan zaman zaman. Ama fırsatını bulduğunda hep bir numara olmasını bildi. Nitekim dün sabah Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel Salt’ın konuğuydu ‘Renkli Sayfalar’da, kendisi de “Bu sefer mütevazı olmayayım” dedi, “Alıp da parlatmadığım karakter olmadı.”
‘Yalan Dünya’
da konuk oyuncuydu, hepimiz yolunu gözlüyorduk. Şimdi     ‘İlişki Durumu: Karışık’la yine ekranlarda ve hiç kuşkum yok; o dizinin lokomotifi. Hele Sezai Altekin’le ikisi bir araya gelince, tadından yenmiyor. Ve reytinglere de yansıyor ki, sahneleri arttıkça artıyor.
Aslında ekranlardaki ‘gençlik’ hastalığıyla ilgili de önemli bir ipucu bu. Hani belli bir yaşta özellikle kadın oyuncuları anne - teyze yan rollerine itiyor, bütün yatırımınızı başrollerdeki genç ve güzel kızlarla kaslı delikanlıların üzerine yapıyorsunuz ya, işte o bir diziyi izlenir kılmaya yetmiyor. Seyircinin gözü ille de oyuncu arıyor. 18 yaşında olup olmaması önemli değil. Yoksa ‘Kara Sevda’da ya da daha önce ‘Kuzey Güney’de Zerrin Tekindor’a kitlenir kalır mıydık? O dizileri sırf onun için izleyenler var, biliyorum. Ya da şimdi Hümeyra... Nerede oynasa kendi dizisi haline getirdi, şimdi de     ‘Paramparça’da Maide olarak harikalar yaratıyor. Hani bu kanallara, yapım şirketlerine bir şey söyler umarım. Yaptığınız iş modellik yarışması düzenlemek değilse, yetenek ve tecrübe daha izlenebilir bir şey, gençlik ve güzellikten.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları