UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, RAHŞAN GÜLŞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN NE YAZDILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, RAHŞAN GÜLŞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN NE YAZDILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, RAHŞAN GÜLŞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN NE YAZDILAR?..


Mesut Yar – Posta

AMAN SUSMA SEDA!

Seda Akgül’ün zayıflaması olay oldu. Geçtiğimiz Cuma katıldığı Beyaz Show’da yeni evli bir kadın olarak Seda meseleyi iradeye bağladı. Haklıdır; o irade gücüyle 55 kilo vermişliğim var. Ama sonra magazin sitelerinde haber patladı; “Seda zayıflama hapı kullanmıştı…” “Yok artık” dedim içimden, “Ne gerek var?..” Art arda patlayan mide küçültme operasyonları belirsiz zayıflama hapları derken Seda izleyenlerini iradenin gücüne inandırmıştı. Neyse. Sonra işin ilginç kısmı ortaya çıktı. Haberlerin hepsi bir link ismi vererek bitiyordu ve o linkte ilaç ismi veriliyordu. Belli ki Seda da bir dönem benim kurban edildiğim gibi zayıflama tacirlerinin elinde kurban edilecek. Lütfen izin vermesin, çıksın gerçeği tokat gibi umut tüccarlarının yüzüne vursun. Aman sakın susmasın! 

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde

ARA SICAK ÖLÜMLER

Kanal D’nin ‘ana haber’ öncesi bir de, ‘ara sıcak’ haber bölümü var; ‘Sıcak Gelişmeler’. Bu bölümden başlıklar; ‘Tren öğrenci servisine çarptı: 1 ölü 6 yaralı’, ‘24 yaşındaki genç yok yere öldü’, ‘Çekici yaşlı adamın üzerine devrildi’, ‘Aileler arası silahlı satırlı kavga’... Sonra? Asıl habere geçiyoruz; ‘O AnKARA’. Sadece Kanal D’de değil özellikle Show TV’de ve diğer tüm haber bültenlerinde ana haber öncesi böyle bir resmi geçit oluyor.

Rahşan Gülşan – Sözcü
‘DEADPOOL’ ACIMASIZCA KOMİK

Anti kahraman filmleri arasında ‘Hancock’u çok severim. Will Smith’in canlandırdığı Hancock, içki içen, teşekkür etmeyi bilmeyen, kaba bir süper kahramandı. ‘Deadpool’ onun daha sert versiyonu. Kişisel intikamı için kan döken bir anti kahraman. Kimsenin kendi hakkında ne düşündüğü umurunda bile değil. Politik doğruculuk ya da dünyayı kurtarmakla ilgili en küçük bir kaygısı bile yok. Filmin de böyle bir kaygısı yok. Ama çok eğlenceli. Jenerikten itibaren (tv’lerde de yayınlanan) süper kahraman filmleriyle dalga geçerek başlayan film sarkazm hızını düşürmüyor. Hele dördüncü duvarı kırması yani arada ‘Deadpool’un dönüp izleyiciyle konuşması keyfi daha da artırıyor. Ama bu film kesinlikle yetişkinlere yönelik. Her nasılsa ülkemizde +15 almış. Oysa kesinlikle hem şiddet hem de seksist dili yüzünden +18 olmalıydı. Bizde bu sınıflandırmayı yapanlar film şirketlerinin etkisi altında mı kalıyor yoksa yaptıkları işi ciddiye mi almıyor anlamak güç. Yine de süper kahraman ve çizgi roman kültürü sevenlere tavsiye ederim. Karanlık hayatımızdan bir süreliğine de olsa kopmak ve popüler dille ‘offline’ olmak için iyi bir fırsat.

Yüksel Aytuğ - Günaydın Sabah
ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Artık teröre karşı 'bir ve bütün olmak' için başka fırsatımız olmayabilir. Birbirlerine köşelerinden küfredenler, televizyon programlarında işi yumruklaşmaya kadar götüren medya mensupları, canlı yayınlarda hep birlikte bir masanın etrafında toplanıp 'ülke menfaatleri' paydasında birbirlerini tanımaya, anlamaya, saygı göstermeye gayret edecek. Onların 'medeni tartışma üslubu', topluma kıyı feneri olacak, yol gösterecek. Sanatçılar, sosyal medyada terörü kınayan mesajlar yayınlıyor. Evet ama yetmez. Yazmak, çizmek bizim işimiz. Siz 'eylem' yapmalısınız. Bu ülkenin en ünlü şarkıcıları, müzisyenleri, oyuncuları; 'hep birlikte' meydanlara, stadyumlara inecek. Halka sahneden seslenecek, onlarla tokalaşacak, dertlerini dinleyecek.
Bu ülkenin futbolseverleri bir arada maç izlemeyi unutacak kadar birbirine düşman edildi. Tribünde bile yan yana gelemiyorsak; kederde, tasada, hastalıkta, sağlıkta nasıl bir arada olacağız?
Hafta sonu yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe maçını taraftar bir arada, el ele, gönül gönüle izlemeli. Bu konuda Fenerbahçe Kulübü'nün girişimini sonuna kadar destekliyorum. Artık bir yerlerden başlamamız lazım. Sapağı geçmek üzereyiz... En azından sinyal verelim...

Mevlüt Tezel - Sabah Günaydın
DERBİDE OMUZ OMUZA!

Fenerbahçe taraftarlarının sosyal medya hesaplarından 12numara.org, teröre karşı tek yürek halinde olduklarını gösterme adına pazar günkü Galatasaray-Fenerbahçe derbisini iki takım taraftarlarının birlikte izlemesi çağrısında bulundu. Bu çağrıya bazı Galatasaraylı taraftar grupları da olumlu yanıt verdi. Derbide siyah giyilecek, omuz omuza maç izlenecek ve terör protesto edilecek. 'Dakika 80, Fenerbahçe ya da Galatasaray 2-0 önde; o zaman ne olur?' diye soranlar var. Eğer TFF bu organizasyona destek verirse ve gerekli çalışmalar yapılırsa, hiçbir şey olmaz. Umut Bulut'un yaşadığı trajedi de ortada. Terör bu ülkenin ortak trajedisi ve acısı. Fenerbahçe ve Galatasaray aynı zamanda bu ülkenin en büyük iki sivil toplum örgütü. Fenerbahçe ve Galatasaraylıların yıllar sonra omuz omuza maç izlemesi, teröre karşı verilecek en güzel yanıttır. TFF uyumasın, bu fırsatı tepmesin!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları