UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAHAR ALERJİSİNDEN KORKMAYIN! ÇÖZÜMÜNÜN DETAYLARI BU HABERDE!..

BAHAR ALERJİSİNDEN KORKMAYIN! ÇÖZÜMÜNÜN DETAYLARI BU HABERDE!..

BAHAR ALERJİSİNDEN KORKMAYIN! ÇÖZÜMÜNÜN DETAYLARI BU HABERDE!..

Bahar, beraberinde birçok hastalıkla geliyor...'Vücut bahar ayında şaşırıyor' diyen Dr. Alahdab, çiçek tozları yüzünden ortaya çıkan alerjik göz nezlesi ve kaşıntı gibi hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu söylüyor...Bahar hastalıklarını mercek altına alıyor. Başta alerji olmak üzere birçok hastalık yüzünden baharın keyfini süremeyenlere uzmanlar bu güzel mevsimi sağlıklı geçirmenin yollarını anlatıyor. "Bahar alerjisinden korkmayın, korunun" çağrısı yapan Anadolu Sağlık Merkezi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hişam Alahdab, basit önlemlerde alerjisi olanların bu dönemi kolayca atlatmasının mümkün olduğunu belirtiyor. Dr. Alahdab, bu dönem ortaya çıkan hastalıkları ve yapılması gerekenleri şöyle anlatıyor...
UYUM SÜRECİNDE ŞAŞKINLIK!
İnsan vücudunun kendine özel bir yapısı var. Buradaki dengeler çok hassas. İç ve dış etkenler vücudun biyolojik yapısını yakından etkiliyor. Dış etkenlerden en önemlisi ise sıcaklık ve soğukluk farklılıkları. Kış şartlarına uyum sağlayan vücut, havaların ısınmasıyla ve baharın gelmesiyle birlikte yeni bir uyum sürecine giriyor, yaza hazırlanmaya başlıyoruz. Bu dönemde vücut şaşırıyor.

ELEKTRİK YÜKÜ ZORLUYOR

Bu şaşkınlığa bir de havaların ılımasıyla birlikte artan pozitif ve negatif elektrik yüklerini de ekleyebiliriz. Bu elektrik yüklerinden pozitif olan vücuda zindelik verirken, negatif olan yorgunluk, halsizlik ve gerginliklere neden olabiliyor. Havadaki elektrik yükü kırsal kesime oranla şehirlerde hava kirliliği, trafik ve çeşitli çevresel faktörler nedeniyle çok daha fazla görülebiliyor.

İLK KURAL: UZAK DUR

Alerji tedavisinde temel kural, alerji yaratan maddeden (alerjen) olabildiğince uzak durmaktır. Bunun için öncelikle alerji yaratan maddenin belirlenmesi gerekiyor. Alerji testlerinin yapılmasıyla belirlenen alerjenlerden uzak durarak ortaya çıkan şikayetleri de önlemek mümkün.

HAPŞIRIK NÖBETLERİ

Polen alerjisi kişide büyük sıkıntı yaratıyor. Bu alerjinin önümüzdeki günlerde büyük rahatsızlık vereceğini söyleyen Dr. Hişam Alahdab, en önemli belirtileri ise şöyle sıralıyor: Hapşırma nöbetleri, burun tıkanıklığı veya burunda sürekli akıntı, gözlerde kaşıntı, sulanma ve şişme, yorgunluk ve halsizlik hissi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpolen  çiçek  bahar