UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU, OYA DOĞAN VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU, OYA DOĞAN VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU, OYA DOĞAN VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET

LİDERLİK NEDİR?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Hızır: “Bazılarının gözünü kan bürümüş, bazılarının para, belli ki Refik’in gözünü ikisi de bürümüş” dedi. Ünal Kaplan, “Kimin gözünü ne bürümüşse ona onu vereceğim. Liderliğin gereği budur” dedi. Büyük laftı!

 

YÜKSEL AYTUĞ  / SABAH

KAÇ PARAYA KOBAY OLURSUNUZ?

Habere Fox TV'de rastladım. Bir 'Nazlı Yerebasmaz' haberiydi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir bölüm varmış. İsmi, Klinik Araştırmalar Merkezi... Burada yeni bulunan ilaçlar piyasaya çıkmadan önce test ediliyormuş. Hayır, fareler üzerinde değil, insanlar üzerinde ve bu merkez, gönüllü insan/kobaylar arıyormuş. Sigortası varmış, ücret de dolgunmuş(!) Gönüllülere klinikte yatacakları her gün için 100 ile 300 Euro arası bir ücret ödenecekmiş. Yani bir gün için bin lira yevmiye...

Kliniğin başındaki doktor, gönüllülerden mesaj yağdığını söylerken elindeki kağıttan bir başvuru mesajını okudu. Moldovalı bir genç kadın yurt dışından kabul edilmek için adeta yalvarıyormuş.

Moldova'yı bilmem ama bizim ülkemizden de talep yağacaktır. Hatta yakında 13 yataklı kliniğin önüne yığılan binlerce gönüllü arasında sınav yapılırsa, hiç şaşırmam.

 

ALİ EYÜBOĞLU / MİLLİYET

ACİL DOKTORUNDAN HASTANE KOMEDİSİ

25 Mart’ta vizyona girecek ‘Emicem Hospital’ birçok açıdan ilginç bir film. ‘Emicem Hospital’, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. İsmet Eraydın’ın senaryosunu yazıp yönettiği, büyük bir kısmı hastane olmak üzere tamamı Trabzon’da çekilen bir film.

Daha önce yine Trabzon’da ‘Tepenin Uşakları’ adlı bir komedi filmi çeken

Eraydın, ‘Emicem Hospital’da ise başta acil servis olmak üzere, bir doktor olarak hastanelerde başından geçen komik olayları beyaz perdeye aktardı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil’de çalışırken, hastaları eğlendirmek için yazıp sahnelediği ‘Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi’ni daha sonra 65 ilde 250 bin kişiye oynayan Dr. Eraydın, bunun filmini yapmaya karar verince görüntü yönetmenliği için Aytekin Çakmakçı ile anlaştı. Emekli olduktan sonra Trabzon’a yerleşen ve Halk Eğitim’de kamera ve sinema üzerine kurs veren ‘Altın Portakal’ ödüllü Çakmakçı, öğrencisi Eraydın’ı kıramayıp kamera arkasına geçti.

 

OYA DOĞAN / VATAN

İZLEYİCİ DİZİLERDEN NEDEN VAZGEÇİYOR?

Temmuz-Ocak ayları arasında cuma akşamları Kiralık Aşk zirveye oturdu. Birkaç aydır Karagül’e zirveyi kaptırsa da, ciddi bir rakip olarak ağırlığını koyuyor. Arka Sokaklar yarıştan hiç çekilmiyor. Ancak üç dizide cuma akşamı Survivor’ın gelişiyle yerinden oldu, dengeler bozuldu. Geçen haftayla bu haftanın Tüm Kişiler reytinglerine göre; Survivor Karagül’den 0.67, Arka Sokaklar’dan 0.82, Kiralık Aşk’tan 0.59 reyting aldı. Önümüzdeki haftalarda reytingini yükseltmeye devam edecektir. O nedenle üç diziye de büyük iş düşüyor. Survivor’ın çok sadık bir izleyicisi var. Bu dönemde hiçbir dizi bu kadar sadık bir izleyici bulamıyor.

 

CENGİZ SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET

GÜZEL ŞEYLER

Ben Affleck: Gotham’ın gece hayatı inanılmaz

Mart sayısına da benden küçük bir yorum yazısı istediler.
Şöyle dedim Skylife için: “Sayfalarını kesip sakladığım bir dergi...”
Gerçekten de doğru...
Ya hiç görmediğim bir şehrin tanıtım yazısını, ya hiç görmediğim bizden bir yeri anlatan yazıyı ya da çok enteresan bir araştırmayı uçak yolculuğum boyunca merakla okuyup sonunda derginin sayfalarını yırtmışlığım çok var.
Şimdi yenilediler Skylife’ı...
Now, Here, There, Everywhere diye bölümlere ayırarak daha bir sadeleştirmişler dergiyi...
Mart sayısında “İki yeni destinasyon” diye Gotham ve Metropolis’i kapağa taşımışlar.
Üstelik bir de Ben Affleck (Batman) ve Henry Cavill (Superman) ile röportaj yapmışlar...
Ben Affleck’e sormuşlar, “İnsanları Gotham City’ye gitmeye ikna etmek için ne söylerdiniz” diye...
Ben Affleck, “Gotham’ın gece hayatı inanılmaz” demiş...
Henry Cavill (Superman) ise Metropolis için, “Dokuz bin metre yukarıdan bakınca manzara muhteşem” yanıtını vermiş...
Filmin yönetmeni Zack Snyder “Hangisine uçardınız” sorusunu, “Her ikisine de” diye yanıtlamış...
Batman ve Superman’in hayali şehirleri THY’nin reklamından sonra zaten gerçek sanılmaya başlanmıştı, Skylife’ın mart kapağı ve röportajlarından sonra artık herkes THY’nin bu şehirlere uçtuğuna inanacak...

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERseçmeler  yazarlar