UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ONUR BAŞTÜRK, MEVLÜT TEZEL, YÜKSEL AYTUĞ VE RAHŞAN GÜLŞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ONUR BAŞTÜRK, MEVLÜT TEZEL, YÜKSEL AYTUĞ VE RAHŞAN GÜLŞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ONUR BAŞTÜRK, MEVLÜT TEZEL, YÜKSEL AYTUĞ VE RAHŞAN GÜLŞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..


Onur Baştürk – Hürriyet Kelebek

BU MESAJLARI SEVDİM…

Hangi mesajları mı?
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kanal D’nin ekran yüzlerinin verdiği özel mesajları... Bir TV kanalında özel günler için böyle projeler görmek çok güzel. Bu arada bu projenin müziklerini de yine özel bir müzisyen, Rahman Altın kotarmış. Onu da yeri gelmişken belirtmiş olayım.

Mevlüt Tezel – Sabah Günaydın
TARKAN İŞİN KOLAYINA KAÇMIŞ

Tarkan'ın Türk sanat müziği albümü 'Ahde Vefa' bugün piyasaya çıktı. Ancak albümde alan şarkılardan küçük bukleler daha önce internete düşmüştü. Elbette albümün tamamını dinlemeden eleştirmek olmaz ama albümde yer alan şarkılar için küçük bir eleştirim olacak. Tarkan albümüne 'Ahde Vefa' ismini vererek Türk sanat müziği albümü yapma sözünü yerine getirmiş oldu. Tarkan'ın bu albümle gençlere Türk sanat müziğini sevdireceğine inanıyorum ve albümü bu açıdan önemli buluyorum. Tarkan sevdiği şarkıları tercih etmiş olabilir, bu şarkıların hepsi değerli ama çok bilindik. Ben Tarkan'dan çoğu insanın bildiği şarkılar seslendirmek yerine 'Aaa böyle de bir şarkı vardı, Tarkan bu şarkıyı bize hatırlattı' dedirtmesini beklerdim. Örneğin Tarkan; Tanburi Cemil Bey'den 'Merdümi Dîdeme Bilmem Ne Fûsûn Etti Felek' gazeli gibi söylemesi gerçekten zor bir eser seslendirseydi, Tarkan'ın musiki eserlerinde de başarılı olup olmadığını öğrenmiş olurduk. Hepsinde değil, sadece bir parçada kendini sınasaydı yeterdi! Özetle; Tarkan bir meydan okuma, fark yaratma derdinde değilmiş. Söylenmesi kolay, popüler şarkıları tercih etmiş.

Yüksel Aytuğ – Sabah Günaydın
1 MİLYONLUK SORUNUN SÖYLEDİĞİ!..

Geçenlerde atv'nin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster? ile ilgili bir derleme yayınlandı. Bugüne kadar ekranda açılamamış 1 milyon liralık 10 soru açıklandı. Bunlardan biri de 'Gökkuşağının yedi renginden en ortadaki hangisidir?' idi. Bu soruyu kim hazırladıysa helal olsun. Gökkuşağı kadar göz önünde bulunan (Yılda en az bir-iki kez karşımıza çıkar, tablolarda, fotoğraflarda, logolarda sürekli görünür) bir hava olayından bu denli zor bir soru çıkarmak zeka işi. Ben de arama motorları marifetiyle öğrendim. Meğer 'yeşil' imiş!

Rahşan Gülşan – Sözcü
POYRAZ KARAYEL FENA TEKLİYOR!

Hiç kolay değil her hafta 150 dakikayı aşkın dizi yazmak. Dizi eleştirisi yaparken tabii ki bunu göz önünde bulunduruyorum. Can olsa dayanmaz. Bütün hikâyelerin çabuk tıkanması normal. Ama ‘Poyraz Karayel’ dizisinin son birkaç haftadır başına gelen şey hikâye tıkanmasından çok, hikâyenin bu dizinin özünden uzaklaşıyor olması. Dizinin senaristi Ethem Özışık bize her bölüm sezon finali gibi senaryolar verdi. ‘Poyraz Karayel’in müthiş başarısını böyle perçinledi. Bu nedenle de sanırım beklenti çıtamız çok yükseldi. Ama sanki son üç bölümdür diziyi bir başkası yazmaya başladı. Şiddet dozu gereksizce çok yükselen dizide hikâye ne yazık ki eski akıcılığını ve heyecanını yitirdi. Sefer gibi dizinin sac ayaklarından sayılabilecek bir karakterin öldürülmesi hikâyeye gereken hizmeti veremedi. Ve bence ciddi kayıp oldu dizi için. Umarım bu bir geçiş dönemidir ve umarım Poyraz’ın ortaya çıkan kardeşi ile birlikte eski mesut günlerimize döneriz. Ama dizinin böyle giderse kendi kendisinin karikatürü haline gelmesi an meselesi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları