UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU, SELÂHATTİN DUMAN VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN NE YAZDILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU, SELÂHATTİN DUMAN VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN NE YAZDILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU, SELÂHATTİN DUMAN VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN NE YAZDILAR?..

Mesut Yar – Posta

İKİ DİZİNİN VEDASI VE SOSYAL MEDYA!

Eve Dönüş ve Güneşin Kızları bavullarını toplayıp aramızdan ayrılıyorlar. Hep söyledim, söyleyeceğim de. Sosyal medya gücü yüksek olan dizilerde, iş ekrana gelince, ciddi sorunlar olabiliyor. Çünkü sosyal medyayı kullanan kitle bilgisayar başında ve dizileri reyting ölçümleri yapılan TV ekranlarından değil, bilgisayar ya da tabletlerinden izliyorlar. Bunun da reklam veren için karşılığı bulunmuyor. En azından şimdilik!

Oya Doğan - Vatan Makaron
TÜRKİYE KOMEDYENİNİ ARIYOR

Birkaç gündür Fox TV’de bir tanıtıma denk geliyorum. Üstelik içinde çok sevdiğim, güldüğüm isimler var. Adı Görevimiz Komedi. Ben bir skeç programı izleyeceğimizi zannetmiştim. Ancak Görevimiz Komedi bir yarışma programıymış. Amaç Türkiye’nin komedyenini bulmak! Rasim Öztekin, Asuman Dabak, Bülent Emrah Parlak, Zeynep Kankonde, Burak Satıbol ve Açelya Topaloğlu jüri koltuğunda otuyor. Serhat Kılıç sunuculuğunu üstleniyor. Yarışmada her jüri üyesi seçilen 10 kişiyle yarışmaya başlayacak. 6 bölüm sonunda her jüri üyesi kendi 10 yarışmacısı arasında bir değerlendirme yapacak ve onu 5 kişiye indirecek. Jürinin ekipleri 5 kişiye düştükten sonra her hafta bir tema verilecek. Bu temalarla kısa filmler çekilecek. Oylamaya stüdyodaki seyircide katılabilecek. Gelelim büyük ödüle... Finalde kazanan jüri üyesinin ekibine bir komedi filmi yapılacak.

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde
TÜKETİMDE SÜPERİZ!..

 Bloomberg’te ‘Aile Ekonomisi’ programında Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu Türkiye’deki tüketici davranışlarını anlattı. “Tüketimde süperiz. Yüzde 77’lik payla ilk sıralardayız dünyada” dedi. 40 milyon kişi Facebook kullanıyor bu ülkede. Dünyada 4’üncü sıradaymışız. Evlerin yüzde 64’ünde internet var. Ülkemizde yüzde 66 oranında akıllı telefon kullanılıyor. Avrupa’da 11’inci sıradayız. “Teknolojiyi tüketiyoruz ama üretmiyoruz” dedi Uzunoğlu.
‘YASAK İLİŞKİ ÇOCUKLARI’ DİZİ DİZİ DİZİLERDE...
Ben ‘ahlak bekçiliği’ yapacak değilim. TV ahlakımızı bozuyor mu yoksa, bizim ahlakımız bozulmuş da, televizyon bize bunu mu gösteriyor? Paşa, paşa izliyoruz... Haa o zaman yok aile yapımız vs. hikayeleri anlatmayın. Biliyorum zaten bu dizileri etkilenerek değil, ‘eğlenerek’ izliyorsunuz değil mi?

Selahattin Duman – Hürriyet
Ağzı olan konuştu!

Reklam filminde oynayıp şöhret olan bir "filozof kamyoncu" vardı hani. O ünlü kamyoncu tipini oynayan Burhan’ı, Yeşilçam’ın gururu, Türk sinemasının süruru Kadir İnanır’ın korumalığını yaptığı günlerden tanımıştık. Malum reklam filmi ekrana geldiğinde, işi gücü bırakır ona kilitlenirdik. Burhan da “Ağzı olan konuşuyor” diye ahalimize ders verirdi. Önceki gün idrak ettiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de öyle bir şey oldu. Elinde yazacak kalemi, karşısında konuşacak kamerası olan herkes kadınlara dair bir şey söyledi. Ağzı olan konuştu.

Cengiz Semercioğlu - Hürriyet – Kelebek
HAYATI ŞENER ŞEN FİLMİ GİBİ YAŞAMAK…

"Aşık Oldum" filminde pencereye çıkan Şener Şen'e "atla" diye bağıran mahalle halkından farkımız yok. İntihar etmek için köprüye çıkan adama, iki kadın araçlarının içinden “Senin yüzünden saatlerdir trafikteyiz. Atlayacaksın atla” diyerek küfretti. Adam da atladı... “İntihara teşvik” suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi kadınlar. Merak ediyorum vicdanları sızladı mı, yoksa açılan trafikte lay lay lom yollarına devam mı ettiler? Sonuçta bir Şener Şen filmi gibi yaşıyoruz hayatı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları