UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ÇAĞDAŞ ERTUNA BUGÜN HANGİ KONULARI KÖŞELERİNE TAŞIDILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ÇAĞDAŞ ERTUNA BUGÜN HANGİ KONULARI KÖŞELERİNE TAŞIDILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ÇAĞDAŞ ERTUNA BUGÜN HANGİ KONULARI KÖŞELERİNE TAŞIDILAR?..

Mesut Yar – Posta
YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER VE NOTLARI!..

Dizilerden kaçış yok. Dolayısıyla önümüzdeki haftadan itibaren bu köşede ismini sıklıkla duyacağınız yeni dizilerin ön sunumunu yapalım da kimse yabancılık çekmesin. Bu arada yeni dizilere 10 üzerinden puanlı beklenti notu düşmek isterim. Notlarını yanlarında bulacaksınız. Tatlı İntikam 8, Bodrum Lisesi 8, Hanım Köylü 7, İstanbul Sokakları 7, Kehribar 7, 46 Yok Olan 7, Hangimiz Sevmedik 7, Aşk Yalanı Sever 7... Notum biraz bol gelmiş olabilir aka ne olur senizi çıkarmayın. Zaten umutsuz vakalar ilk yayından kendini belli ediyor. Hadi hayırlısı!

 

Yüksel Aytuğ - Sabah Günaydın
MALALA'YI KAÇIRMAYIN!..

Şimdi sizlere ülkem adına birkaç 'utanç istatistiği' vereceğim:
- Türkiye, cinsiyete bağlı kalkınma endeksinde 148 ülke arasında 118'inci sırada, yani sonlarda. Küresel cinsiyet eşitsizliği endeksindeyse 142 ülke arasında 125'inci sırada yer alıyor.
- Ne öğrenci, ne de işçi olan 15-19 yaş grubundaki kızların oranı yüzde 28.2 iken, erkeklerde bu oran yüzde 16.5.
- Kızların yüzde 14'ü halen 18 yaşından önce evlendirilmekte.
Yani? Kızlarımızı okutup hayata kazandırmak yerine resmen onların hayatlarını bozuk para gibi harcıyoruz Bugün, konuya duyarlı olsun olmasın herkesi, saat 20.00'de National Geographic, Nat Geo Wild, Nat Geo People ve FOXLIFE ekranlarında ortak ve reklamsız olarak yayınlanacak Benim Adım Malala belgeselini izlemeye davet ediyorum.
Benim Adım Malala,
Nobel Barış Ödüllü Malala Yousafzai'nin, kız çocuklarının okutulması için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Taliban rejimi nedeniyle eğitim hakları tehlikede olan kız çocuklarının en büyük savunucusu haline gelen ve 15 yaşında Taliban askerleri tarafından kafasından vurularak susturulmaya çalışılan Malala, 17 yaşında Nobel Barış Ödülü'ne layık görülerek, kurşunların fikirleri susturamayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştı. Malala'nın vurulması dünyada büyük bir tepki çığlığı yarattı. Belgesel, saldırı öncesi ve sonrası Malala'nın hayatına bir bakış sunuyor.

 

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde
KIVANÇ SİNYALİ!
Kıvanç Tatlıtuğ
yeni dizisini çekmeye başlayacak. Kıvanç’ın bir ‘Kurt Seyit ve Şura’ örneğini göz önünde bulundurursak aman dikkat demek istiyorum. Tek bir şey lazım; samimiyet. Yukarıda adı geçen her iki dizinin ortak sorunu rollerin seyirciye inandırıcı gelmemesi. Bu işler yönetmende mi, senaryoda mı biter onu bilemem. Kıvanç kardeşimize, karşı karşıya durduklarında “Bunlar içten oynuyorlar” dedirtecek bir oyuncu abla lazım. Tabii bir de yan roller. Yan roller aslında böyle iddialı dizilerin lokomotifi oluyor ve onlar ‘star’ları taşıyor.

 

Çağdaş Ertuna - Milliyet
FİLMİN TALİHSİZLİĞİ MERYEM UZERLİ'NİN DİZİSİNİN KALDIRILDIĞI DÖNEME DENK GELMESİ!

“Mutlu bir geleceği mutsuz bir geçmişe kurban etmeyecek tüm çocuklara...” Yazı ekranda donuyor ve biz de yerimize çakılı kalıyoruz. Midemize yumruk yemiş hissiyle...
Duygu sömürüsü yok!
Bir savaş filmi Annemin Yarası. Ateşin sadece düştüğü yeri yakmadığını, savaşın sadece zamanında değil, ömür boyu insanları açık yara şeklinde dolaştırdığını anlatıyor. Angelina Jolie’nin yazıp yönettiği ‘In the Land of Blood and Honey’de yapmak isteyip de yapamadığını başarıyor, Goran Bregovic hissiyle. Tabii Jolie gibi uzaktan değil, içeriden bakıyor Bosna’da yaşananlara. Bunu yaparken de alışılanın aksine hiç duygu sömürüsü yapmıyor, hüngür hüngür ağlatabilecekken dozu hiç artırmıyor, ajitasyona geçit vermiyor. İşte tam da o yüzden daha vurucu. Türk sinemasında bir ilk İlk defa böyle bir Türk filmi izliyoruz, Türkiye’de geçmiyor, karakterler Türk değil ama hepsi Türkçe konuşuyor. Yönetmen Ozan Açıktan da oyuncular da kendilerini aşmış. Başrol yok, Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin ve Okan Yalabalık da hikâyenin asıl kahramanı Bora Akkaş kadar hakkını veriyor rollerinin. Hatta Belçim Bilgin’in 16 yaşına döndüğü sahneler Kelebeğin Rüyası’ndan daha inandırıcı. Tek talihsizlik, yönetmenden oyunculara tam kadronun filmin tanıtımında bulunamaması ve Meryem Uzerli’nin dizisinin yayından kaldırıldığı döneme denk gelmesi. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyazarlar  seçmeler