UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EŞİYLE AYNI BİRLİKTE GÖREV YAPAN 1.OERLİKON BATARYA KOMUTANI HAVA ÜSTEĞMEN ÖZLEM AYDEMİR "ASKERLİK KADINLARA ÇOK YAKIŞIYOR" DEDİ!..

EŞİYLE AYNI BİRLİKTE GÖREV YAPAN 1.OERLİKON BATARYA KOMUTANI HAVA ÜSTEĞMEN ÖZLEM AYDEMİR "ASKERLİK KADINLARA ÇOK YAKIŞIYOR" DEDİ!..

EŞİYLE AYNI BİRLİKTE GÖREV YAPAN 1.OERLİKON BATARYA KOMUTANI HAVA ÜSTEĞMEN ÖZLEM AYDEMİR "ASKERLİK KADINLARA ÇOK YAKIŞIYOR" DEDİ!..

Dünyada ve Türkiye'de birçok alanda başarılarıyla adlarından söz ettiren Türk kadınlarından biri de Hava Savunma Üsteğmen Özlem Aydemir oldu. Muharip sınıf kadın subay Aydemir'in evinde ailesine yemek yapan elleri, düşman hava unsurlarına karşı da her an tetikte. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en az erkek silah arkadaşları kadar başarılı kadın subaylarından, bir çocuk annesi Üsteğmen Aydemir, aynı zamanda devresi olan eşi Hava Savunma Üsteğmen Fatih Mustafa Aydemir'le de aynı birlikte görev yapıyor. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!.. 

Yaklaşık 2 yıldır Ege Ordusu Komutanlığı'na bağlı 57'inci Topçu Tugay Komutanlığı'nda görev yapan 1. Oerlikon Batarya Komutanı Üsteğmen Özlem Aydemir, askerliğin kadınlara çok yakıştığını söyledi. Türkiye'nin birçok bölgesinde, Türk Ordusu'nda artık en az erkek silah arkadaşları kadar başarılı kadın subay ve astsubaylar görev yapıyor. Dünyada da Türk kadınlarını başarıyla temsil edenlerden kadın subay ve astsubaylar, toplumun genel algısındaki, geri hizmet denilen masa başı görevler yerine, kritik noktalarda kendilerini gösteriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği kadın subaylarından biri de Hava Savunma Üsteğmen Özlem Aydemir. Amasya'da dünyaya gelen Aydemir, 2003 yılında başladığı Kara Harp Okulu'ndan 2007 yılında Hava Savunma Sınıfı Subayı olarak mezun oldu. Farklı kentlerdeki birliklerde görev yaptıktan sonra 2 yıl önce Ege Ordusu Komutanlığı'na bağlı 57'inci Topçu Tugay Komutanlığı'nda göreve başlayan muharip sınıf kadın subay Aydemir, bir yıldır da 1. Oerlikon Batarya Komutanlığı görevini yürütüyor. Evinde ailesine yemek yapan elleri, düşman hava unsurlarına karşı da her an tetikte olan Üsteğmen Aydemir, evli ve 1 çocuk annesi.

EŞİYLE AYNI BİRLİKTE

Üsteğmen Aydemir aynı zamanda devresi olan eşi Hava Savunma Üsteğmen Fatih Mustafa Aydemir'le de aynı birlikte görev yapıyor. Eşiyle aynı birlikte görev yapmanın birçok avantajı olduğunu belirten Üsteğmen Özlem Aydemir, "Eşimle aynı birlikte görev yapmak gurur verici. Bunun birçok avantajını yaşıyoruz, ufak tefek problemleri sorun haline getirmiyoruz. Askerlik bir yaşam tarzı, evde ve işte bu disiplinimizi devam ettiriyoruz. Eşimle devre olmamızın da bizim için avantajları var. Evde, eşim de bana yardımı oluyor" dedi.

MEHMETÇİĞİ EVLADINDAN AYIRMIYOR

Vatani görevlerini yapan Mehmetçiği, silah arkadaşlarıyla kendi evlatlarından ayırmadıklarını anlatan Üsteğmen Aydemir, "Kendi çocuklarımızın nasıl ki başlarına bir şey gelmesini istemiyorsak, Mehmetçiklerimize de aynı şekilde davranıyoruz. Hatta onlara kendi çocuklarımızdan çok daha fazla özen gösteriyoruz" diye konuştu. Bir kadın olarak görevini yaparken zaman zaman zorluklarla karşılaştığını dile getiren Üsteğmen Aydemir, gönül verdiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, bu zorlukların rahatlıkla üstesinden geldiğini söyledi. Atış, eğitim ve spor gibi bütün alanlarda birçok güzel anısının bulunduğunu anlatan Üsteğmen Aydemir, "Konya'da görev yaptığım sırada, temsili askerlik törenine katıldım. Orada bir gün askerlik yaparak askerlik yemini eden askerlerimize şahit oldum. Bu sırada büyük ilgi gördüm. O askerlerimizden biri yanıma gelip beni alkışladı ve bana selam verdi, o anı unutamam" diye konuştu.

BÜYÜK SORUMLULUK GEREKTİREN BİR İŞ

Geri hizmet olarak kabul edilen masa başı işlerin yerine kadınların muharip sınıfta da başarılı olabileceğini göstermek istediğini dile getiren Üsteğmen Aydemir, "Hava savunma topu atışları büyük bir disiplin ve sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluluğun bilinciyle o topu en iyi benim bilmem ve bunu astlarıma en iyi şekilde öğretmem gerekiyor. Büyük bir heyecan içinde hava savunma topu atışlarını gerçekleştiriyoruz. Atışlarda duyulan o patlama sesi ve barut kokusu heyecan verici" dedi.

KADINLARA ÇOK YAKIŞIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev almak isteyen gençlere önerilerde de bulunan Üsteğmen Aydemir, "Askerlik, toplumumuzda kabul görmüş, en köklü, en şerefli ve en haysiyetli mesleklerden birisi, benim çıkış noktam da bu oldu. Tarihi zaferlerle dolu şanlı Türk Ordusu'nun bir mensubu olarak, bu mesleği seçmek isteyen genç arkadaşlarımıza şunu önerebilirim; Askerlik bir gönül mesleği, özellikle genç kızlarımız Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında yer almayı düşünüyorlarsa gerçekten bu mesleği gönülden istemeliler. Bazen genç arkadaşlarımız, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılmayı istediklerini söylüyorlar ve ben de onlara hangi aşamalardan geçeceklerini anlatıyorum. Bence askerlik kadınlara çok yakışıyor ve ayrıca bir gurur kaynağı" diye konuştu. Eşiyle gurur duyduğunu söyleyen Üsteğmen Fatih Mustafa Aydemir, "Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmak benim için gurur kaynağı, eşimle aynı birlikte olmak gururumu ikiye katlıyor" dedi.

YOĞUN PROGRAM

İyi bir anne olmanın yanı sıra başarılı bir subay da olan Aydemir'in birliğindeki bir günü yoğun çalışmalarla geçiyor. Sabah içtimasında komutanı olduğunu bataryadaki astlarından tekmil alan Üsteğmen Aydemir, daha sonra spor alanına geçiyor. Burada, bataryasıyla yoğun spor faaliyetlerinde bulunan Üsteğmen Özlem Aydemir, teorik eğitimlerin ardından uygulamalı olarak Oerlikon topu atış eğitimlerine katılıyor. Bataryasındaki Mehmetçik ve astlarını en iyi şekilde komuta eden Üsteğmen Aydemir, gün içinde program kapsamında eğitimlerini sürdürüyor.

DHA 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13