UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DUDAK UÇUKLATAN NAFAKALAR!.. KİMLER, ÜNLÜ EŞİNDEN BOŞANIRKEN NELER ALDI?..

DUDAK UÇUKLATAN NAFAKALAR!.. KİMLER, ÜNLÜ EŞİNDEN BOŞANIRKEN NELER ALDI?..

DUDAK UÇUKLATAN NAFAKALAR!.. KİMLER, ÜNLÜ EŞİNDEN BOŞANIRKEN NELER ALDI?..

Bir imzayla mutluluğu yakalayan magazin dünyasının ünlü kadınları, ikinci imzayı atarak boşandılar ve yüklü tazminat alarak milyon dolarlık servetin sahibi oldular. Ünlüler dünyasında boşanma tazminatıyla geleceğini garanti altına alanlar hep olacak, bu ‘olay davalar’ daha yıllarca konuşulacak, arşivlere girecek dahası boşanma kararı alanlara örnek teşkil edecek. İşte boşanırken servet değerinde tazminat kazananlar:

Ahu Yağtu ile 20 ay evli kalan başarılı komedyen Cem Yılmaz, eski eşi Ahu Yağtu ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle yollarını ayırma kararı alırken Yağtu’ya bir protokol sundu. Cem Yılmaz, boşandığı eşi Ahu Yağtu’ya bir servet öderken boşanma protokolünde oğlu Kemal’in geleceğini de güvence altına aldı. Kemal için aylık 10 bin dolar nafaka ödeyecek olan Cem Yılmaz, oğlunun eğitimini de yüksek lisansına kadar planlamıştı. Ahu Yağtu’ya da boşanırken 500 bin dolar tazminat ödemeyi kabul etti Yılmaz. Cem Yılmaz, bununla yetinmeyip Yağtu’ya lüks bir otomobil, Sarıyer ve Şişli’deki gayrimenkullerini verdiği söyleniyor. İstinye’deki iki yerin aylık 30 bin lira ve 6 bin 500 dolar olan kira geliri de eski eşi Ahu Yağtu’nun oldu.     

                                                                                   
Cem Hakko, ve eski eşi Bettina Hakko’nun boşanması epey gürültülü olmuştu. Ünlü çift, 23 yıllık evliliğin ardından yollarını ayırmaya kararı verdiğinde herkes çok şaşırmıştı.  Bettina Hakko, boşanma karşılığı 5 milyon TL nakit, 10 milyon 220 bin TL’lik şirket hissesi ve 1 milyon 752 bin TL değerinde gayri mülk olmak üzere toplam 17 milyon TL tazminat aldı. Bettina Hakko bu sayede Türkiye’de boşanma sonucu alınan en büyük tazminatlardan birini kazanmış oldu.

 

Halit Ergenç ise, adının rol arkadaşı ve şimdiki eşi Bergüzar Korel’le anılmaya başlamasından kısa bir süre sonra 16 aylık eşi Gizem Soysaldı’dan tek celsede boşandı. Ergenç'in, Gizem Soysaldı ile boşanırken 225 bin lira tazminat ödediği konuşulmuştu. 

 

Son eşi Tuğba Coşkun ile 6 yıllık evliliğini bitiren Mehmet Ali Erbil, 4 milyon dolar tazminat ödedi. Ancak olay bununla bitmedi. Bodrum’da bulunan Tuğba Coşkun adına kayıtlı ev kendisinde kaldı. Yaklaşık 3 milyon dolar değerindeki bir çatı katı daire ile 1 milyon dolar değerinde yeni bir ev alındı ve çiftin oğulları Ali Sadi Erbil adına tescil ettirildi.  Bunun dışında ünlü şovmen, Tuğba Coşkun’un oturduğu evin 7 bin liralık kirası ile birlikte her ay nafaka olarak 10 bin dolar ödüyor.

 

2011 yılının ağustos ayında Kocaeli’nde yönetmen Ezel Akay’la yapımcı Sami Dündar’ın şahitliklerinde bir ömür boyu mutluluk için 'evet' diyen Günay Musayeva ve Tolga Karel istenmeyen sonla karşı karşıya kaldı. Mahkemeye, lüks bir ev istediğini belirten Günay Museyeva'nın 40 bin liraya razı olduğu söylenmişti.  Tolga Karel ayrıca 3 yaşındaki oğlunun eğitim ve hastane masraflarının karşılayacağı bunun dışında da Cihangir’e ayda sadece 500 lira nafaka vereceği öne sürülmüştü. Çift arasında ilginç bir mal paylaşımı da yapılmıştı. Mahkemenin, çiftin ortak evlerindeki plazma televizyon ve çamaşır makinesinin Günay Museyeva’dan kalmasını kararlaştırdığı da konuşulanlar arasındaydı.                                                                                                                                      

Tolga Karel 500 lira nafaka öderken, dünyadaki örnekleri herkesi şaşırtıyor. Mel Gibson, 31 yıllık eşi Robyn Moore,'den boşanırken oldukça yüklü tazminat ödedi.  Moore kocasının Oksana Grigorieva ile ilişki yaşadığını ve ondan bir çocuk sahibi olacağını öğrenince boşanma kararı aldı. Mel Gibson, 7 çocuğunun annesi olan eski eşine boşanırken 425 milyon dolar verdi.

 

Michael Douglas için eski eşi Diandra Luker'dan boşanıp Catherine Zeta Jones ile evlenmek hiçte kolay olmadı. 23 yıllık evliliğini bitiren Douglas, eski eşine 45 milyon dolar tazminat ödedi. 

                                                                                                 

Paul Mccartney de Heather Mills'ten boşanırken hatırı sayılır bir tazminat ödedi. Ünlü müzisyen 376 milyon dolar öderken Arnold Schwarzenegger'e,  25 yıl evli olduğu Maria Shriver'den boşanmak pahalıya patladı. Schwarzenegger, 400 milyon dolarlık servetinin yarısını Maria Shriver'a verdi.  

Yönetmen James Cameron, dördüncü eşi Linda Hamilton'dan boşanırken 50 milyon dolar ödedi. Boşanma sebebi de servetine servet, şöhretine şöhret katan Titanik filminin setinde tanıştığı Suzy Amıs'ti.  Kevin Costner da Cindy Silva'dan boşanırken 80 milyon dolar ödedi. Costner daha sonra kendisinden çok genç Christine Baumgartner ile evlendi. 

                                

Son zamanlarda ünlüler dünyasındaki son boşanma davalarına erkeklerin kadınlardan tazminat ya da nafaka talep etmeleri damga vuruyor. 13 yıl önce Hakan Ural’ın; iki çocuğunun annesi Sibel Can’dan boşanırken 350 bin lira tazminat aldığı iddia edilmişti.

 

Son örnek de dünya yıldızlarından... Madonna 8 yıl evli kaldığı yönetmen Guy Ritchie'den boşanırken ona 92 milyon dolar tazminat ödedi. Ayrıca çiftin evliyken satın aldığı bir kır evi ile Londra’daki bir mekan da Ritchie'ye kaldı..  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcem hakko  ahu yağtu  nafaka