UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, RAHŞAN GÜLŞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, RAHŞAN GÜLŞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, RAHŞAN GÜLŞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde

DİZİ GİBİ İZLEDİK!..

Hemen söyleyeyim ‘Bana Masal Anlatma’ son zamanlarda ekranda izlediğim en keyifli komedi filmi. Onun da ötesinde her türden tadımlık serpiştirilmiş. Espri yapacağım diye debelenen, isim vermeyeyim gişe yapmış komedilere on basar. Burak Aksak kardeşimiz iyi bir iş yapmış. Çok konuşulmamış ‘piar’ dediklerinden yeterince almamışlar olsun, izledik ve malum komedi tekellerine çomak sokmuş halini pek bir sevdik. Ev ahalisi “Dizi gibi izledik” dedi. Tehlike işareti, milletin algısı diziyle filmi karıştırır oldu altını çizelim. 

Rahşan Gülşan - Sözcü

ANNEMİN YARASI!..

Uzun zamandır izlediğim en eli yüzü düzgün, hikâyesi sürükleyici ve ışıklar yandığında içinden çıkmak istemediğim bir atmosfer yaratan yerli yapım oldu ‘Annemin Yarası’. Bosna Savaşı sırasında tecavüze uğrayan Müslüman kadınların yaşadıklarını ağdalamadan, duygu sömürüsüne bulaşmadan, öylesine net anlatıyor ki, verdiği ders de o kadar ağır oluyor. Ozan Açıktan müthiş bir atmosfer yaratmış. Ve Bora Akkaş, bu güzel hikâye ve senaryoyla adeta devleşmiş. Neredeyse Oscar’lık bir performans sergilemiş. Ozan Güven’i uzun zaman sonra bir Cem Yılmaz filmi dışında sinemada görmek iyi geldi. Güven, farklı kültürden gelen bir adamı abartısız ve gücünü bu halden alan müthiş bir performansla canlandırmış.
Okan Yalabık yine harika!
Belçim Bilgin
zorlu bir rolün altından başarıyla kalkmış. Filmin zayıf halkası ise Meryem Uzerli. Eğer Hürrem hayranı değilseniz, aksanı ve hep aynı tondaki oyunculuğu insanı yoruyor. Çok güzel yazılmış bu karakteri keşke başka bir oyuncu canlandırsaymış diye düşünüyorum. ‘Annemin Yarası’, üzerinden yıllar geçtikten sonra bile bir savaşın hâlâ insanların canını nasıl acıtabildiğini, ruhları nasıl incittiğini ve savaş gören bir neslin ‘yaralarını sarması’ diye saçma bir halin gerçek olmadığını anlatıyor. İyi bir film izlemek isteyenlere coşkuyla tavsiye ederim.
 

Ali Eyüboğlu - Milliyet Cadde

EVİNDEN TELEVİZYONU ATTI, AMA TV DİZİSİNDE BAŞROLDE!..

İster sanatçı olsun, ister sade vatandaş fark etmez; bir insanın evine televizyon sokmaması başkasını ilgilendirir mi? Hayır. Televizyonu “aptal kutusu” olarak değerlendirip evinden atan kişi ya da kişiler, televizyona iş yapıyorsa durum değişir. O zaman bu insanlara “One minute” demek gerekir. Çünkü bu ilkeli bir duruş değildir.
“Televizyon aslında yaşlılar için eğlenceli bir makine. Benim yaşlarda biri için zaman kaybı. O yüzden evimde TV yok” diyen Şevval Sam’la televizyonu insanı aptallaştırdığı için hayatından çıkardığını açıklayan Demet Evgar’a hangi kanalın iş vereceğini merak ediyordum. Televizyon karşıtı Şevval Sam, Kanal D’nin yakında Bodrum’da çekimlerine başlayacağı yaz dizisi “Bodrum Lisesi”nin başrol oyuncusu oldu. Şevval Sam, “Gıcık kız” diyecek kadar samimi olduğum, sesini, oyunculuğunu beğendiğim ve sevdiğim bir yıldızdır. Kusura bakmasın, ama “Evimde televizyon yok” diyen birinin televizyona iş, hele hele de dizi yapması yaman bir çelişkidir. TV karşıtı Demet Evgar da pek yakında bir diziye başlarsa hiç şaşırmam valla! Sonuçta show business, böyle bir dünya ve kral da paradır!
 

Oya Doğan - Vatan Makaron

KAÇMA BİRADER GÜLME TERAPİSİ YAPTIRIYOR

Emrah-Murat Kaman kardeşleri ne yalan söyleyeyim çok severim. İyi yazar, iyi arkadaşlardır. Kaçma Birader diye bir film yazdılar geçen sene. Sonra da satış süreci başladı. Endemol Shine’la anlaştılar. Emrah’ı Kardeş Payı’nda da izlediğimiz için skalasını biliyordum ve filmde iyi bir performans sergileyeceğine emindim. Ancak asıl merak ettiğim Murat’tı. İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Murat’ın nasıl bir iş çıkardığını izlemek için ben filmi bilet alıp sinemada izledim. Açıkçası Türk komedi filmlerine çok gülemeyen biri olarak filmden anırıp gülerek çıktım. Arkadaş kıyağı yapmıyorum. Emrah ve Murat çok keyifli bir film yazmışlar, yapımcı filme inanmış, yö netmenler Defne Deliormanlı ve Murat Kaman ruhunu koymuş, Emrah Kaman, Zafer Algöz, Melek Baykal, Nursel Köse, Algı Eke, Cihan Ercan ve Alina Boz eğlenerek oynamış. Ortaya da 2 saatlik gülme terapisi yapacağımız keyifli bir film çıkmış. Ben çok güldüm, siz de kendinize bu terapiyi hediye edin derim!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları