UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, ALİ EYÜBOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, ALİ EYÜBOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, ALİ EYÜBOĞLU, ONUR BAŞTÜRK VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Mesut Yar / Posta

Kanka olmak en iyisi!

Carton Network kanalı çocuklara şiddetsiz bir dünya vaadiyle geçtiğimiz sene “Zorba Olma Kanka Ol” diye bir sosyal hareket başlatmıştı…. Üç Adam’ın da (İbrahim Büyükak, Eser Yenenler, Oğuzhan Koç) desteğiyle proje biraz daha dallanıp budaklandı. Yani erişimini artırdı. Kanal tarafından projeyle aynı ismi taşıyan bir de internet sitesi kurulmuş… İçinde pedagoji danışmanından çocuklara “arkadaşlık kanunu” telkinlerine kadar her şey var. Ben girdim, baktım. Zorba bir çocuk olsaydım o an itibarıyla en yakındaki yaşıtımla kanka olurdum açıkçası. Hadi siz de deneyin!

Ali Eyüboğlu / Milliyet

SENARYOLARI ÇALINDI ONLAR DA FİLMİNİ YAPTI

“Televizyon kanalı senaryo çalar mı?” başlıklı yazıyı kaleme alırken, “Benim de başıma şöyle bir olay geldi” şeklinde bir yığın e-posta alacağımı tahmin etmiştim, ama bu kadarını da beklememiştim.

Yazdığı veya yazdıkları senaryonun kimler tarafından nasıl çalınıp çekildiğine dair 100’e yakın e-posta aldım birkaç gün içinde.

Televizyon kanalı veya yapımcının ismini açık açık yazanlar da var, “Kanalın ve yapımcının adını versem, sadece onlar değil, diğerleri de bana kapıyı kapatır” notuyla adres vermekten kaçınıp, olayın detayını anlatanlar da…

Senaryolarının çalındığını iddia edenler dışında, “Keşke isimlerini açıkça yazsaydın” diye e-posta atanlar da oldu.     O isimleri niye açıklamadığımı yazdığım için aynı şeyleri tekrarlamaya gerek yok.

Televizyon dünyasında senaryo hırsızlığının nasıl yapıldığını merak edenlere bir film tavsiye edebilirim ama…

Ekin Akçay’ın yönettiği ‘Piyasadan Büyük Alacağımız Var – Maddi Manevi’ adlı film vizyondan kalktı, ama DVD’si çıktı.

Onur Baştürk / Hürriyet

Burcu Biricik kafası

“Hayat Şarkısı” dizisinde hayatının rolünü, yani Hülya’yı oynuyor.

Bir tür 2016’nın Kara Melek’i.

Elbette onun kadar kötü değil.

Sadece hırslı. Aşk hırslısı!

İstediğini elde etmek için elinden geleni yapıyor.

Çünkü bunu hak ettiğine inanmış.

Aslında kendini de yıpratıyor, ama nafile, henüz bunu görecek durumda değil.

Gerçekten de Hülya’yı dolu dolu, nefis oynuyor Burcu Biricik.

Elçin Sangu kasırgasından ve fazla gaz verilip göğe uçurulmuş bir Kapadokya balonu gibi duran Meryem Uzerli’den sonra kesinlikle iyi ve gerçek geliyor kendisi, ona şüphe yok...

Oya Doğan / Vatan

Kiralık Aşk “Oh” dedirtti

İlk bölümünden beri sıkı takipçisiyim “Kiralık Aşk”ın. Başlarda izlediğimiz masalın bir süredir kötüye gittiğini ve sihrini kaybettiğini en fazla eleştiren de sanırım benim. “Kiralık Aşk”, çok özel bir yerde duruyor. Zira, haftalardır dizide hiçbir şey olmamasına rağmen yüksek reyting almaya devam ediyor. İzleyici şikayet ediyor ama izlemeye de devam ediyor. Çünkü adına kimya dediğimiz ve bize aşkı hatırlatan kahramanları çok doğru yaratılmış. Cuma akşamı “Kiralık Aşk”ı izlerken gerçekten içimden kocaman bir “Oh” çektim. Senarist Meriç Acemi’nin kalemine sağlık! İçerik olarak baş aşağı giden diziyi öyle bir manevraya yukarıya doğru çevirmiş ki, özlediğimiz “Kiralık Aşk”ı izletti bize.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV