UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ARALIK 2013'TE TUTUKLANAN İŞ ADAMI BABEK ZENCANI'YE İDAM CEZASI!..

ARALIK 2013'TE TUTUKLANAN İŞ ADAMI BABEK ZENCANI'YE İDAM CEZASI!..

ARALIK 2013'TE TUTUKLANAN İŞ ADAMI BABEK ZENCANI'YE İDAM CEZASI!..

Türkiye'nin iş adamı Reza Zarrab'ın ortağı olarak tanıdığı, İran'da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan Babek Zencani'ye idam cezası verildi.

Fransız haber ajansı AFP, İran'da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan iş adamı Babek Zencani'ye idam cezası verildiğini duyurdu. Zencani, İran devletini 2.8 milyar dolar dolandırma suçlamasıyla Aralık 2013'te tutuklanmıştı.

REZA ZARRAB'IN ORTAĞI

İş adamı Zencani, 17-25 Aralık operasyonlarının odağındaki Ebru Gündeş'in eşi, Azeri asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın ortağı olarak biliniyordu.

 

İRAN TARİHİNİN EN BÜYÜK YOLSUZLUK DOSYASI

Zencani'nin dosyası, İran tarihinin en büyük yolsuzluk dosyası olarak tanımlanıyor. Geçen hafta yolsuzluktan idam edilen iş adamı Hüsrevi dosyası ise Zencani'den sonra geliyordu.

İRAN'A UYGULANAN AMBARGOYU DELDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

İranlı iş adamı Babek Zencani, yıllarca İran'a uygulanan BM ambargosunu deldiğini itiraf etmişti. Zencani, tutuklanmadan iki gün önce yazdığı 'Gerçek nedir' başlıklı yazısında; "İran Merkez Bankası'na ve İran Ulusal Petrol Şirketi'ne uygulanan ambargoya rağmen buralara yıllarca para aktardım. Ambargoyu delerek kendi şirketlerimin ve yurtdışında ortaklığım bulunan şirketlerin kara listeye alınmasını göze aldım. Eğer Amerikalıların eline düşseydim kendimi Guantanamo'da bulurdum" demişti.

AFP

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBABEK ZENCANİ  REZA ZARRAB  İDAM CEZASI