UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. RAHŞAN GÜLŞAN, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. RAHŞAN GÜLŞAN, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. RAHŞAN GÜLŞAN, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Rahşan Gülşan – Sözcü

BARİ DİZİNİN SONUNU SÖYLESEYDİNİZ POYRAZ!

‘Poyraz Karayel’ dizisi iki sezondur televizyondaki en sevdiğim iş. Ancak son birkaç bölümdür artan şiddet oranı ve mafyayı olanca hızıyla sempatik gösterme hali biraz tedirgin etmeye başladı. Yine de senaryo gayet iyi akıyor. Dizinin yazarı Ethem Özışık güzel riskler alıyor. Önemli karakterlere kıymakta sakınca görmüyor. Bu da tabii ki dizinin izleme keyfini arttırıyor. Mesela geçen bölüm dizinin en sevdiğim karakterlerinden, Kanbolat Görkem Aslan’ın başarılı bir şekilde canlandırdığı Sefer bir otomobille denize gömüldü. Maşallah yapım şirketi paraya kıyıp bir otomobili denize atmış. Dizinin diğer oyuncularının sosyal medyada topa girmesiyle Sefer’in öldüğüne inanmıştım. Ama sağ olsun Kanal D tanıtım ekibi merakımızın içine soğuk su sıktı. Dizinin önceki gün yayınlanan ikinci fragmanının sonunda Adil Topal (hastasıyız Macit Koper’in) “Beni öldürürseniz Sefer’in nerede olduğunu öğrenemezsiniz” diyor ve hem bölüm izleme keyfinin hem de heyecanımızın sonunu getiriyor. E oldu olacak sezon finalini çıtlatsanız da o kadar uğraşmasak izlemeyle filan!

Yüksel Aytuğ- Sabah Günaydın
ZAP'TİYE!

Gecenin Kraliçesi 13'üncü bölümde finale hazırlanıyor. Masal, tersine döndü. Prenses, Kül Kedisi'ne dönüştü!
VE NİHAYET BİR KOMİK FİLM!
Bu yıl komedi filmi diye önümüze konulan vasat yapımların ardından damağımda kalan ekşi tadı gidermek için ağzımı 'Ali Kundilli-2' filmiyle çalkalamak bana çok iyi geldi. Yapımcı Faruk Aksoy ile beraber filmin senaristliğini de üstlenen oyuncu Cem Gelinoğlu'nun son derece doğal bir komikliği var. İnsanları güldürmek için zorlamıyor, ayağımızın altını gıdıklamıyor, kendini canlı bir karikatür haline getirmiyor. Serinin ikinci filminde Ali Kundilli'nin karısı, karşımıza hamile olarak çıkıyor. Olan da bizim Ali'ye oluyor. Cem Gelinoğlu ile Faruk Aksoy; bir hamile kadının yaşadığı duygusal gel-gitlerin, gelip gelip de eşinin sahillerini vurmasını harika anlatmışlar. Gerçekten gülmek isteyenlere, özellikle de bebek bekleyen çiftlere 'sakinleştirici' niyetine gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
60 DAKİKALIK DİZİ GELİYOR!..

‘60 dakikalık formatıyla dizi dünyasına yeni bir soluk getireceği düşünülen’ diye geldi tanıtım metni. Yönetmen Serdar Akar, senaryo Mehmet Ercan Erdem’e ait. Başrollerini Erdal Beşikçioğlu ve Yasemin Allen’in paylaştığı, Melis Birkan, Saygın Soysal’ın da aralarında bulunduğu, bir ekiple ekrana gelecek olan ‘46 Yok Olan’ dizisi bu konuda iddialı. Evet bir milat olur. Defalarca yazdım, yazacağım, 120 dakika dizi olmaz. 
Mevlüt Tezel - Sabah Günaydın

OSCAR'IN REYTİNGİ!
Hıncal Abi
'nin (Hıncal Uluç), Akademi üyelerinin son dönemde tercihlerinde daha bireysel öykülere, daha entel kaygılara bürünmesinin Oscar'a zarar verdiği konusunda benimle aynı fikirde olmasına sevindim. Görkemli kırmızı halı geçidi de olmasa Oscar'ın, Cannes'dan bir farkı kalmayacaktı. Şimdi bizim sinema yazarları cephesinde bu olumlu bir gelişme olarak görülüyor ama dünyada durum ne? Genelde sinemaseverler, Akademi üyelerinin son dönemde yaptıkları tercihlerdeki değişim hakkında ne düşünüyorlar acaba? Şimdi Hıncal Abi gibi tiyatrodan sinemaya her türlü sanat etkinliğini yakından takip eden ve yazılarıyla kamuoyu oluşturma gücüne sahip olan bir yazarın, önceki gün 'En sönük Oscar!' başlığını atması ve daha da ilginci Oscar'a aday dokuz filmin çoğunu izlemediğini itiraf etmesi önemli bir hadise. Bu yıl Oscar'da tüm tanıtım çabalarına rağmen bir heyecan duygusu yaratılamadı. 'Leonardo DiCaprio bu defa alacak mı?' tartışması dışında heyecan yaratan bir şey yoktu. "Bu film ödülleri alır götürür" diyeceğiniz bir film yoktu. 2015'in sinema olayı 'Mad Max'di ama Akademi üyeleri bu filmi büyük ödüllere layık görmedi.
Peki, sonuç ne oldu?
Hıncal Abi
gişe rakamlarına mı bakıp yazdı acaba! Çünkü Oscar adayı dokuz filmin çoğu Türkiye'de çok az izlendi. Hıncal Abi, 'En sönük Oscar!' başlığını atarken TV izlenme oranlarına mı baktı? Yoo, Hıncal Abi sadece hissettiklerini yazdı ve haklı çıktı. 88'inci Akademi Ödülleri Töreni, ABD'de bile sadece 34.5 milyon kişi tarafından izlenmiş. Uluslararası reyting raporlarına göre ise son sekiz yılın en az izlenen Oscar töreni olmuş.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları