UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEM YILMAZ'IN ŞOV YAPTIĞI SİYAD ÖDÜL TÖRENİNE YIKILAN BEYOĞLU EMEK SİNEMASI DAMGA VURDU!..

CEM YILMAZ'IN ŞOV YAPTIĞI SİYAD ÖDÜL TÖRENİNE YIKILAN BEYOĞLU EMEK SİNEMASI DAMGA VURDU!..

CEM YILMAZ'IN ŞOV YAPTIĞI SİYAD ÖDÜL TÖRENİNE YIKILAN BEYOĞLU EMEK SİNEMASI DAMGA VURDU!..

Bu yıl 48'incisi düzenlenen Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri, Şişli Kent Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. En İyi Yabancı Film Ödülü'nü vermek üzere sahneye çıkan Cem Yılmaz, yaptığı esprilerle salondaki davetlileri bol bol güldürdü. Ödül törenine, yıkılan Beyoğlu Emek Sineması protestosu damgasını vurdu. 


Kokteylin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak "Onur Ödülleri" dağıtıldı. Ahmet Soner, Menderes Samancılar, Gülsen Tuncer ve Hilmi Etikan Onur Ödülü'ne değer görüldü. En İyi Film "Abluka" seçilirken, filmin yönetmeni Emin Alper de "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini aldı. 

Yılın En iyi Yabancı Film Ödülü "Mad Max: Fury Road"a verilirken, "Emek Ödülü" ise Emek Sineması yer göstericileri Murat Aldemir ile Hayri Akkoç'a takdim edildi. 

CEM YILMAZ YİNE GÜLDÜRDÜ 

En İyi Yabancı Film Ödülü'nü vermek üzere sahneye çıkan Cem Yılmaz, yaptığı esprilerle salondaki davetlileri bol bol güldürdü. 

Cem Yılmaz, ödülü takdim ettikten sonra salondan ayrıldı. Emek Ödülü'nü vermek için sahneye çıkan, aynı zamanda Emek Sineması Mücadele Sözcüsü de olan tiyatrocu Defne Halman, yıkılan Emek Sineması yerine yapılan AVM'nin içerisindeki yeni sinemanın adının Emek Sineması olarak belirlenmesini kabul etmeyeceklerini söyledi. 

Halman konuşmasını sonlandırırken, elindeki “Emek Bizim, İstanbul Bizim" yazılı dövizi havaya kaldırarak bir süre slogan attı. Salondaki davetliler de Halman'ın sloganlarına eşlik etti.Bu sırada, SİYAD adına okunan bildiriyle, Emek Sineması yerine yapılan AVM'nin içindeki yeni sinemada yapılacak etkinlikere dernek üyelerinin katılmayacakları açıklandı. 

SİYAD Ödülleri'ni alanlar şunlar: 

En İyi Film: Abluka 

En İyi Yönetmen: Emin Alper (Abluka) 

En İyi Senaryo: Emin Alper (Abluka) 

En İyi Kadın Oyuncu: Esme Madra (Nefesim Kesilene Kadar) 

En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık) 

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Özgür Emre Yıldırım (Sarmaşık) 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şebnem Hassanisoughi (Bulantı) 

En İyi Kurgu: Abluka 

Umut Ödülü 'Ahmet Uluçay En İyi İlk Film Ödülü': Nefesim Kesilene Kadar 

En İyi Görüntü Yönetimi: Rüzgarın Hatıraları 

En iyi Belgesel: Hasret 

En İyi Kısa Film: Salı 

En İyi Müzik: Çekmeköy Underground 

En İyi Sanat Yönetimi: Çekmeceler 

Galaya ikizlerle geldi! 

Cem Yılmaz, önceki akşam katıldığı ‘Kaçma Birader’in galasında da dostlarını yalnız bırakmadı. Oyuncu, geceye ikiz kadın arkadaşlarıyla katıldı.

Başrollerini Zafer Algöz, Algı Eke, Melek Baykal ve Nursel Köse’nin paylaştıkları ‘Kaçma Birader’in galası Kanyon Cinemaximum’da yapıldı. Emrah - Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyan filmin galasında ünlü akını yaşandı. Cem Yılmaz, geceye ikiz kadın arkadaşlarıyla katıldı. Filmde rol alan gençleri beğendiğini dile getiren oyuncu, “Çok güzel bir film izledik, kaliteli bir komedi.  Gençleri tebrik ederim” dedi. 

Zafer Algöz, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Algı Eke ve Serenay Aktaş gala sonrası Reina’daki after party’ye katıldı. Mekandan kadın arkadaşlarıyla ayrılan Yılmaz, Youtube’dan telif hakkı olarak 140 bin dolar aldığına dair haberleri yalanladı. Komedyenin YouTube’da yer alan ‘Kadın ikna etmek için yaratılmış’ adlı videosu en çok izlenen

gösterisi olmuştu. 

Emrah - Murat Kaman kardeşlerin yönettiği Yozgatlı bir ailenin Taksim macerasını anlatıldığı ‘Kaçma Birader’in galası önceki akşam Kanyon Cinemaximum’da yapıldı. Cem Yılmaz, Ozan Güven, Hakan Eren, İpek-Ömer Faruk Sorak gibi ünlü isimlerin katıldığı galada film, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Filmin başrol oyuncularından olan Melek Baykal, “İnanır mısınız yıllardır ekranlardayım, bu benim ilk sinema filmim” dedi. Filmin bir diğer başrolü olan Zafer Algöz, “Bizi en çok İstiklal Caddesi’ndeki çekimler zorladı. Onun dışında her yerde tıkır tıkır işledik” dedi. Reina’da düzenlenen partiye ‘Yozgat Akşamları’ şarkısıyla giriş yapan ekip, gece boyunca eğlendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSİYAD  CEM YILMAZ