UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÖNER YİYİP KOLA İÇTİKTEN SONRA GEĞİRDİĞİ İÇİN PARA CEZASI ALINCA TÜRKİYE'YE ÇAĞIRILDI!..

DÖNER YİYİP KOLA İÇTİKTEN SONRA GEĞİRDİĞİ İÇİN PARA CEZASI ALINCA TÜRKİYE'YE ÇAĞIRILDI!..

DÖNER YİYİP KOLA İÇTİKTEN SONRA GEĞİRDİĞİ İÇİN PARA CEZASI ALINCA TÜRKİYE'YE ÇAĞIRILDI!..

Avusturya'nın başkenti Viyana'da döner yiyip kola içtikten sonra geğirdiği için “görgü kurallarını zedelediği” gerekçesiyle para cezası alan Bosna Hersek asıllı Edin Mehic, bir döner restoran zinciri tarafından Türkiye'ye getirildi. Mehic, “Bana ceza verilmesinin çok komik olduğunu düşünerek Facebook hesabımda paylaştım. Daha sonra İstanbul'a davet edildim” dedi.

Avusturyalı Edin Mehic, 7 Şubat pazar günü Viyana'daki bir eğlence parkındaki büfeden döner yemiş ve yemeğini bitirdikten sonra istem dışı olarak geğirmesi üzerine yakınlardaki iki polis tarafından 70 Euro'luk (225 TL) para cezasına çarptırılmıştı. Yaşadığı olaya çok şaşıran ve ilginç bulduğu için olayı ve ceza makbuzunu Facebook profilinde paylaşan Mehic, bir anda sosyal medyada gündem haline gelmişti.

Bir döner restoran zinciri, Mehic'e Facebook’tan ulaşarak İstanbul'a getirdi. Şirket, Mehic'e İstanbul turu yaptırdı ve Beşiktaş Ortaköy'de bulunan şubesinde döner yedirtti. Şirket Genel Müdürü Bahar Özgürün ve Edin Mehic basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Cezanın haksız olduğunu söyleyen Özgürün, “Cezanın haksızlığını ve dönerin ne kadar sağlıklı bir yiyecek olduğunu vurgulamak için Edin’i İstanbul’a davet ettik. Döneri çok seviyormuş ve haftada 2-3 defa döner yediğini söylüyor. Verilen cezanın dönerle bağdaştırılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başından geçen olayı anlatan Mehic ise İstanbul'daki yediği dönerin, şu ana kadar yediği en iyi döner olduğunu vurgulayarak, başına gelenlerin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini dile getirdi.

Davranışının tamamen istem dışı olduğunu söyleyen Mehic, “Polisler bana ceza kesileceğini söylediklerinde sadece gülüp geçtim. Birkaç gün sonra evime gelen ceza makbuzu beni daha da şaşırttı. Bana ceza verilmesinin çok komik olduğunu düşünerek Facebook hesabımda paylaştım. Daha sonra İstanbul'a davet edildim ve buradayım” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERavusturya  dönerci  ceza