UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM ADAMLARI ÖYLE BİR ADIM ATTI Kİ MATRIX'İN O SAHNESİ GERÇEK OLDU!..

BİLİM ADAMLARI ÖYLE BİR ADIM ATTI Kİ MATRIX'İN O SAHNESİ GERÇEK OLDU!..

BİLİM ADAMLARI ÖYLE BİR ADIM ATTI Kİ MATRIX'İN O SAHNESİ GERÇEK OLDU!..

Bilim adamları beyni geliştirmek ve böylece yeni yetenekleri daha kolay kazanma konusunda önemli bir adım attığını açıkladı.

Ünlü bilim kurgu filmi Matrix'te yayınlanan bir sahnede Neo'nun beynine saniyeler için bir yazılım yükleniyor ve kung-fu yapmaya başlıyordu. ABD'de yapılan bir bilimsel çalışmada da deneyimli bir pilotun elektrik sinyallerinin aktarıldığı adaylar eğitimde diğerlerinden daha başarılı oldu.

BEYNİN ÖĞRENME GÜCÜ ARTIRILDI

ABD’nin California Eyaleti’ndeki HRL Enformasyon ve Sistem Bilimleri Laboratuvarları, beynin öğrenme gücünü artırabildiklerini açıkladı.

TECRÜBELİ PİLOT BİLGİLERİNİ AKTARDI

Eğitimli ve deneyimli bir pilotun elektrik sinyallerini analiz eden Amerikalı bilim insanları topladıkları verileri pilot eğitimi almamış olan bir öğrencinin beynine elektrik sinyali olarak verdi. Bu sinyalleri alan öğrencinin, beynine sahte sinyal verilen öğrencilere göre pilotluk eğitiminde yüzde 33 daha başarılı olduğu görüldü.

BEYİN BİR ŞEY ÖĞRENDİĞİNDE FİZİKSEL OLARAK DEĞİŞİYOR

Ekibin lideri Dr. Matthew Philips, “Yaptığımız bilimkurgu gibi görünüyor ama sistemimizin ardında büyük bilimsel gerçekler bulunuyor. Beynimiz bir şeyler öğrendiğinde fiziksel olarak değişir. Bağlantılar güçlenir. Bu bilgilerin nerede yoğunlaştığını bulmamız mümkün. Bizim sistemimiz de bu bölgeleri tespit edip başkasına aktarmaktan ibaret” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Savunma Projeleri Araştırma Geliştirme Birimi de (DARPA) geçtiğimiz günlerde, bilgisayardan insan beynine bilgi aktarabilecek bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbilim adamı  beyin