UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, MEVLÜT TEZEL, ONUR BAŞTÜRK VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, MEVLÜT TEZEL, ONUR BAŞTÜRK VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, MEVLÜT TEZEL, ONUR BAŞTÜRK VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde

DİZİLERİN MEKANI

‘Güneş’le başlayan dizilerin mekanlarının da benzer olduğunu saptamanın keyfini yaşadık ev ahalisi olarak.

Güneşin Kızları’nda, Güneş’in kaldığı ve psikopat Haluk’un gizlice girip “Cee” yaptığı evin aslında, ‘Güneşi Beklerken’de Demet’le Zeynep kızımızın oturduğu ev olduğu tarafımızca tescil edildi. Bu arada not almışım, ‘Kış Güneşi’nde Seda’nın oturduğu evle ‘Paramparça’da avukatımız Candan’ın oturduğu evlerin de aynı olduğu yönünde.

Diziler çok, mekanlar sınırlı olunca anlaşılan tekrarların sayısı artıyor.

Mevlüt Tezel - Sabah Günaydın

OSCAR KAZANMANIN MALİYETİ!

Şu anda tüm dünya Oscar'ı kazananları konuşuyor. Peki, Oscar'ı kazanmanın maliyeti ne? Bu sorunun cevabını BBC muhabiri Jim Reed araştırmış: Kaliteli film çekmek yetmiyor. Tanıtım kampanyaları, lobi faaliyetleri de gerekiyormuş. Film yapımcısı ve blog yazarı Stephen Follows'a göre; başarılı bir film kampanyasının maliyeti 10 milyon dolar civarındaymış. Bu tutar reklam, medya, yetenek maliyetleri ve halkla ilişkilere gidiyormuş. Oscar mevsiminde; Hollywood Reporter gazetesinin ön sayfa reklamı 72 bin dolara kadar çıkıyormuş. Bir de işi akademi üyelerinin kafasına filmlerini sokmak olan Oscar danışmanları var. Onlar da film başına 10-20 bin dolar kazanıyorlarmış. Akademi üyeleri adaylık sürecinden önce hediyelere boğuluyorlarmış. Rüşvet alan da var mıdır sizce? Facebook'taki veri analisti Edmund Helmer'ın 2013'teki hesaplamalarına göre; en iyi film ödülünün bir filmin hasılatına sadece 3 milyon dolar ek getirisi varmış. Bunun sebebi de Oscarlar'ın uzun bir ödül sezonundan sonra gelmesi ve filmin önceden vizyona girmiş olmasıymış. Hollywood'un Oscar kampanyaları için harcama kaleminin yıllık 100- 500 milyon dolar arasında değiştiği tahmin ediliyor. Ama bu para büyük oranda geri dönmüyor. Elbette Oscar kazanmanın gururu, prestiji parayla ölçülemez, tarihe geçiyorsunuz.

Onur Baştürk - Kelebek Hürriyet

KIVANÇ VE BAŞAK NE YAPSIN KENAN?

Kenan İmirzalıoğlu evlilik sürecine dair her detayın haber olmasından sıkılmış ve şöyle konuşmuş:

“Açıkçası durumumuz Biri Bizi Gözetliyor evi gibi oldu. Ailesi geldi, kız istedi, yüzük aldılar gibi haberlerden rahatsızlık duyuyorum. Lütfen mahremiyetimize saygı gösterin.

Uzaydan gelmedik, biz de bu memleketin insanıyız.”

Kenan haklı, uzaydan gelmediler. Ama işte ünlüler ve bu sürecin takip ediliyor olması normal. Kabul, bir yandan da en çok onlarınki bu kadar detaylı takip edildi.

Ama herhalde Kıvanç ve Başak gibi Hawaii’de balayı yaparken yakalanmak yerine bu “yüzük aldı, kız istedi” şeklindeki naif haberleri bin kez tercih ederdi Kenan!

Çünkü Kıvanç ve Başak’ın fotoğrafı son zamanlarda gördüğüm en erotik paparazzi fotoğrafı! Fotoğrafları görünce çiftin eminim tadı tuzu kaçmıştır, ama yapacak bir şey yok.

Oya Doğan - Vatan Makaron

SALI AKŞAMLARI İNTİKAM KAZANIYOR

Salı akşamlarının reyting yarışı kızışmaya başladı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz sezon başından beri zirveyi hiçbir yapıma bırakmıyor. Zaten her hafta tansiyonu daha da artan bir bölümle izleyici karşısına çıkıyor. Yarın akşam ekrana gelecek bölüm kaçmaz. Hızır, kendisinden boşanmak isteyen Meryem’i kapının önüne atıyor. Üstelik bunu çocuklarının önünde yapıyor. Ataerkil toplumun kaçınılmaz sonu. Tartışmasız bu bölüm yine zirvede olacaktır. Bir ay önce başlayan Hayat Şarkısı ciddi anlamda yükselişe geçti. Hatta birkaç haftaya AB’de Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı zorlayabilir. Çünkü aynı ataerkil aile bu dizide de var. Tek fark Hayat Şarkısı’nda Hülya tüm kadınları suya getirip susuz götürür. Ne Meryem, ne Nazlı, ne Zeynep, ne Nisan onunla başa çıkabilir. Bayram’ın da desteğiyle Hülya’nın sırtı yere gelmez. Yarın akşam ekrana gelecek bölümde de, Bayram’ın yıllardır yapamadığını bir entrikayla gerçekleştirecek ve Kerim’i İstanbul’a gitmeye razı edecek. Bu ritim devam ederse reyting listesinde üst sıralarda yer alacaktır Hayat Şarkısı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları