UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HÜLYA KOÇYİĞİT-SELİM SOYDAN ÇİFTİNİN MOLDOVALI HİZMETÇİLERİYLE BAŞLARI DERTTE!..

HÜLYA KOÇYİĞİT-SELİM SOYDAN ÇİFTİNİN MOLDOVALI HİZMETÇİLERİYLE BAŞLARI DERTTE!..

HÜLYA KOÇYİĞİT-SELİM SOYDAN ÇİFTİNİN MOLDOVALI HİZMETÇİLERİYLE BAŞLARI DERTTE!..

Yeşilçam’ın efsane yıldızı Hülya Koçyiğit ve eski milli futbolcu eşi Selim Soydan’ın işten çıkardığı Moldovalı hizmetçileri, 625 bin TL alacakları olduğunu iddia edip bin TL’lik tazminat davası açtı. Hülya Koçyiğit-Selim Soydan çiftinin başı, Moldovalı hizmetçileriyle dertte. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Vladimir Sırf ve eşi Nadejda Sırf, Selim Soydan’a bin TL’lik tazminat davası açtı. Çift, dilekçelerinde 625 bin TL alacakları olduğu iddiasıyla icra takibi başlattıklarını ancak bunun Soydan’ın itirazı üzerine durdurulduğunu da öne sürdü.

Yıllık izin dahil hafta sonu ve bayram izinlerini kullanmadıklarını ancak mesai ücreti alamadıklarını öne süren hizmetçi karı-koca, oturma ve çalışma izni almalarının engellendiğini ve kaçak çalışmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Sigorta primlerinin ödenmediğini, bin 500 dolar olan maaşlarına zam istedikleri için de işten çıkarıldıklarını savunan Moldovalı çift, Soydan’ın mal varlığına tedbir konulmasını talep etti. Avukatı aracılığıyla mahkemeye cevap dilekçesi veren Selim Soydan ise Moldovalı çiftin iddialarını reddetti. Yılın 4 ayını Londra’da, 2 ayını ise Bodrum’da geçirdiklerini söyleyen Soydan, ‘izin kullanmadık’ iddiasının asılsız olduğunu, pasaportlarının incelenmesi halinde ülkelerine gidip geldiklerinin anlaşılacağını vurguladı.

Günde sadece 6 saat çalışan çifte sağlık sorunları ve ev yaptırdıkları gerekçesiyle 30 bin dolar borç bile verdiğini savunan Soydan, Nadejda Sırf’ın Hülya Koçyiğit’e agresif tavırlarla sözlü tacizlerde bulunduğunu, hatta kendi dilinde küfür ve hakaret ettiğini iddia etti. Dilekçede ayrıca hizmetçi çiftin yetişkin kızlarının, evin havuzuna birkaç kez çıplak girdiği ve son dönemde bazı mücevher ve kıyafetlerde eksiklik olduğu kaydedildi. Son dönemde evlerine gelmeye başlayan bazı Moldovalıların aralarında gizli konuşmalar yaptığının anlatıldığı dilekçede Soydan ve Koçyiğit’in ‘hırsızlık’ ve can güvenliklerine ilişkin tedirginlik yaşadığı vurgulandı. Dava, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhülya koçyiğit  selim soydan