UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OLAYLI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KİM CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ?..

OLAYLI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KİM CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ?..

OLAYLI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KİM CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ?..

Kosova'da Hashim Thaçi cumhurbaşkanı seçildi. Kosova Meclisi'nde cumhurbaşkanı seçimi sürerken, meclis binası önünde toplanan muhalefet yanlılarıyla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Kosova meclisinde yapılan oylamanın üçüncü turunda, oy çokluğuyla ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi. 

Kosova Meclisi'nde cumhurbaşkanı seçimi devam ederken, meclis binası önünde toplanan muhalefet yanlıları ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

GERGİNLİK MECLİS ÖNÜNE TAŞINDI

Seçimi engellemek için iki kez meclis genel kurul salonunda gaz bombası atan muhalefet milletvekillerinin salondan çıkarılmasının ardından gerginlik meclis önüne taşındı.

VEKİLLERİN SALONDAN ÇIKARILMASIYLA ŞİDDETLENDİ

Çok sayıda muhalefet yanlısının sabah saatlerinden itibaren toplandığı meclis binası önünde devam eden protesto, milletvekillerinin salondan çıkarılmasıyla şiddetlendi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINI ANDIRDI

Güvenlik güçleri, kendilerine molotofkokteyli atan eylemcilere, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olayların ardından meclis binası yakınlarındaki güvenlik önlemleri arttırılırken, ortalık savaş alanını andırdı.

71 OY ALDI

Kosova Meclisi'nde yapılan üçüncü tur oylamada Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi 120 üyeden 71'nin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçildi.

Ülkenin yeni Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi Meclis'te yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Öncelikle bana güvenmiş olduğunuz için siz milletvekillerine teşekkür etmek isterim. Ülkemizde görev yapan büyükelçilere de teşekkür etmek isterim."

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bizi yalnız bırakmadınız. Bana olan inancınızın Kosova için yeni bir umut olacaktır. Anayasa ve yasalar çerçevesinde yeni bir Kosova için, halkım için, daha refah bir ülke için, çalışacağıma söz veriyorum."

TARAFTARLARI KUTLAMALARA BAŞLADI

Thaçi mecliste tebrikleri kabul ederken, Priştine'de de taraftarları kutlamalara başladı. Haşim Thaçi göreve 7 Nisan 2016 günü başlayacak.

ERDOĞAN, TAÇİ'Yİ TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'nın yeni Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'yi telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kosovalı mevkidaşı Taçi'nin, görüşmede ikili ilişkileri geliştirmenin önemini de vurguladıkları kaydedildi.

AMERİKAN BÜYÜKELÇİSİ DE TEBRİK ETTİ

Thaçi, Amerikan Büyükelçisi Greg Delawie yanı sıra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve çok sayıda bürokrat kutlama mesajı aldı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkosova  cumhurbaşkanı