UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILLARDIR CEZAEVİNDE OLAN KADER MAHKUMU DENİZ SEKİ SON BİR YILINI BAKIN NEREDE GEÇİRECEK?

YILLARDIR CEZAEVİNDE OLAN KADER MAHKUMU DENİZ SEKİ SON BİR YILINI BAKIN NEREDE GEÇİRECEK?

YILLARDIR CEZAEVİNDE OLAN KADER MAHKUMU DENİZ SEKİ SON BİR YILINI BAKIN NEREDE GEÇİRECEK?

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” isimli magazin programına konuk olan Sunucu Tahir Sarıkaya, Deniz Seki ile ilgili bomba açıklamalarda bulundu.

DENİZ SEKİ SON BİR YILINDA NAKLEDİLECEK

“Tahir Sarıkaya Deniz Seki, 16 Mayıs’ta Anneler Günü için tiyatro provalarına gidiyor. Deniz Seki Haziran ayında Eskişehir açık cezaevine nakledilecek. Diğer mahkumlara nasıl davranılıyorsa Deniz Seki’ye de öyle davranılıyor. Ona hiçbir ayrıcalık tanınmıyor” dedi.

Ayrıca programın sunucuları Lerzan Mutlu ve Oya Aydoğan ünlü şarkıcının 2017 yılında 17 Haziran tarihinde tahliye olacağını açıkladı.

İLK 2009 YILINDA TUTUKLANDI

“Uyuşturucu temin etmek” suçlamasıyla 2 Şubat 2009’da tutuklanan Deniz Seki, 220 gün hapis yattıktan sonra 24 Ekim 2009’daki ilk duruşmasında tahliye edildi. Devam eden davada Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, “kokain satın alıp içmek” ve “başkalarına uyuşturucu temin etmek” suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay’da onanması üzerine 30 Mayıs 2014’te hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Seki, ortadan kayboldu. Ancak firariyken hukuki mücadelesini sürdürmeye devam etti. Önce “kadın hastalıkları” nedeniyle kanser olma riski bulunduğunu belirterek infazının ertelenmesini talep etti. Adli Tıp Kurumu, Seki’nin hastalığının cezaevinde kalmasına engel olmadığı yönünde rapor hazırlayınca, infazın ertelenmesi talebi reddedildi. Seki’nin avukatları, bu sefer de adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne ve Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeniz seki  cezaevi