UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! CENGİZ SEMERCİOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE MESUT YAR HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! CENGİZ SEMERCİOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE MESUT YAR HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! CENGİZ SEMERCİOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE MESUT YAR HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Cengiz Semercioğlu – Kelebek
BUYRUN OSCAR'A...
Bu pazar akşamı Oscar'lar sahiplerini buluyor... (NTV naklen yayınlayacak.) Los Angeles’ta törenler gündüz 17.00’de başlayıp (gün ışığının tam düşmeye başladığı, ünlülerin kırmızı halıda en güzel görüneceği saat) 20.30 gibi bittiği için saat farkı nedeniyle bizde gene gece yarısı 03.00’te yayınlanacak.Öyleyse biz de geleneksel Oscar totomuzu oynayalım ve tahminlerimizi açıklayalım...
En iyi film: “Spotlight”... Bu dalda 8 aday var ama yarış Leonardo DiCaprio’nun oynadığı “The Revenant” ve “Spotlight” arasında geçecek. “The Revenant”ın yönetmeni Alejandro Gonzales Inarritu, 2015’te Oscar’ı kazanmış ve geceden zaferle dönmüştü. “İki yıl üst üste vermezler adama” diyorum ve oyumu tam bir Oscar filmi olan “Spotlight”tan yana kullanıyorum... 
En iyi erkek: Leonardo DiCaprio... Gecenin en merak edilen sorusu bu zaten; Leonardo DiCaprio yine mi eli boş dönecek? 5 adaylığı olan ve hiç Oscar kazanamayan Caprio’nun bu kez şeytanın bacağını kıracağına ben de inanıyorum. Oscar konuşmasında bu mevzuyla ilgili iyi bir de espri yapacaktır... En iyi kadın: Brie Larson, “Room”daki performansıyla kesin favori gösteriliyor. En büyük rakipleri “Brooklyn” filmiyle aday olan Saoirse Ronan ve “Joy”la aday olan Jennifer Lawrence’ı rahat geçecektir...
En iyi yönetmen: George Miller... Belki de daha çok hak eden “The Revenant”la Alejandro Gonzales Inarritu ama dedim ya; iki yıl üst üste kazanacağını sanmam. Bu yüzden “Mad Max: Fury Road”un yönetmeni George Miller’a gidecektir ödül... 
En iyi yabancı film: Son of Saul... Hepimizin gönlünde yatan “Mustang”in kazanması ama karşısında çok güçlü bir Macar filmi var: “Son of Saul”... “Mustang” en iddialı ikinci durumunda. Umarım yanılırız da, her ne kadar Fransa adına yarışsa da “Yüzde 100 Türk filmi” olan “Mustang” ödülü alır.
Yüksel Aytuğ - Sabah Günaydın
FİLM ARASI PARÇA!
Uydu kanallarındaki rezaletleri anlatmaktan dilimde tüy bitmişti. Birbirinden rezil seks hatları, başta ne idüğü belirsiz ballar olmak üzere merdiven altı ürün satışları; 32 kısım tekmili birden Türksat uydusundaydı. En çok da Kemal Sunal'ın filmlerini kirli ticaretleri için fütursuzca kullanıp 20 parçaya bölerek araya sözde 'tanıtım' koyan fırsatçılara sinirleniyordum. Resmen bir zamanlar Aksaray sinemalarında olduğu gibi 'araya parça' koyuyorlardı. Millet bütün saflığıyla yüzlerce uydu kanalı arasında rastladığı Şaban Oğlu Şaban filmini keyifle izlemeye koyuluyor ama ekran başında çoluğuna çocuğuna rezil oluyordu. Düşünsenize; Hababam Sınıfı'nın orta yerinde bilmem ne uzatıcı krem satışı! Sonunda 100'ün üzerinde unutulmaz Türk filminin telif haklarını elinde bulunduran Arzu Film adına Ferdi Eğilmez'in başvurusuyla harekete geçen RTÜK, seviyesiz yayın yapan bu kanalları kapattı. Bence harika oldu. Bizler derin bir soluk aldık, rahmetli Kemal Sunal da yattığı yerde huzura kavuştu.
Sina Koloğlu - Milliyet Cadde
DİZİLERDE HARMANDALI!..
Dizilerimizde ‘star oyuncuların’ kendilerini ispat etmesi gerekir bir yerde. Ev ahalisi Egeli, onun için onlara harmandalını yutturmak zor. Benim bildiğim ‘Kurtlar Vadisi’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’, ‘Şeref Meselesi’, ‘Bitmeyen Şarkı’, ‘Deli Yürek’, ‘Ezel’, ‘Dila Hanım’, ‘Köprü’, ‘Acı aşk’ içinden harmandalı geçen dizilerdir. Kenan İmirzalıoğlu sanırım en çok oynayan isimdir.
Bu akşam ekrana gelecek
‘Kara Sevda’da Nihan (Neslihan Atagül) ile Kemal (Burak Özçivit) harmandalı oynayacaklar bu akşam yeni bölümde. Fragmanda izledik ev ahalisiyle. “Ders almışlarsa olabilir. Ama bunu içten yaşamak lazım, içine işlemesi lazım. Zor olan da budur” yorumu yapıldı.
Burak daha önce de oynamıştı
Burak Özçivit, Fahriye Evcen ile ‘Aşk Sana Benzer’ filminde oynamıştı. Sıkı bir ders almış ve “ne kadar zor işmiş” diyerek durumu özetlemişti. Yani hazırlıklı. Peki dizilerde hakkıyla oynayan oldu mu?

Tadımlık göründüler
Yukarıda söylediğim dizilerin sahnelerini bir kere daha izledim. Sahne çekilmiş ve kurguda çok yakın plan çekimler tercih edilmiş. Araya, figürlerin uzak çekimleri serpiştirilmiş. Şöyle dört başı mamur oynayan yok. Anthony Quinn’in sirtakisi gibi yapanı yok!
Ali Eyüboğlu – Milliyet
DİZİ SÜRELERİ NİYE ÇOK UZUN?
Salı sabahı 10.30’da “Türk Dizilerinin Dünyadaki Yeri” konulu panel vardı Okan Üniversitesi’nde... Panelin konuşmacıları Erkan Petekkaya, Gökçe Bahadır, yönetmen Cevdet Mercan ve Star TV Genel Müdür Yardımcısı Ümmü Burhan olunca, kahvaltıdan sonra Okan Üniversitesi’nin Tuzla’daki Kampüsü’nün yolunu tuttum. Panelin moderatörü Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar’dı.
Okan Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Şule Kut’un açılış konuşmasının ardından üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan söz aldı. 2003 yılında 85 öğrenciyle başladıkları üniversitede bugün 21 bin öğrencinin okuduğunu açıklayan Okan, Miami’de de üniversite açtıklarını söyleyince, Petekkaya, “Abi beni de götür oraya” dedi. Bunun üzerine Okan, Petekkaya’ya, “Nisanda gideceğiz. Çekimleri ayarla birlikte gidelim” dedi. Moderatör Vardar, açılış konuşmasının ardından ilk soruyu Star TV Genel Müdür Yardımcısı Ümmü Burhan’a yöneltti: 
“Herkes dizi sürelerinin uzunluğundan dert yanıyor. 140-150 dakikaya çıkan bölüm sürelerinin azalması mümkün mü?”
Yıllarca dizi yönetmenliği yaptıktan sonra Star TV’de idari görev üstlenen Burhan’ın bu soruya yanıtı şu oldu:
“Dizi bütçelerinin maliyeti arttı. Televizyonların tek gelir kaynağı reklam. Artan dizi maliyetlerini reklamlarla karşılayabilmemiz için maalesef süreleri uzun tutmaya mecburuz.” 
ASİ’DEN SONRA AYNI KÖPRÜDE ÜÇ İNTİHAR 
Bugün dünyanın 70’den fazla ülkesinden 100’ün üzerinde Türk dizisi yayınlandığının, Türkiye’nin dizi ve format ihracatından yıllık kazancının 300 milyon dolara yaklaştığının vurgulandığı panelde, konu dizilerin izleyenler üstündeki etkisine geldi. Yönetmen Cevdet Mercan’ın, dizilerin izleyiciler üzerindeki etkisi üzerine, yönettiği “Asi”den verdiği örnek çok çarpıcıydı:
“Televizyon için alenileşen meşrulaşır diye bir kural var. O nedenle yaptığımız iş ciddi sorumluluk istiyor. ‘Asi’ dizisini çekerken yaşadım bunu. Dizide bir intihar sahnesi vardı. Senaryoya uygun olarak çektiğimiz o sahne yayınlandıktan sonra çekimi yaptığımız o köprüden üç genç kız atlayıp intihar etti.”
Mesut Yar – Posta
İlginç bir test olurdu!
Kanal 7'nin uçuşa geçen Bollywood dizisi Bir Garip Aşk'ın ana karakteri Arnav'a hayat veren Barun Sobti, Türk hayranlarıyla tanışmak için memleketimize geliyor. Barun'a bir gün boyunca bizdeki dizileri izletmek lazım. Bu test sayesinde hem neden başarılı olduğunun yanıtını bulabilir hem de neden bizdeki dizilerden hızla soğuduğumuzun... Yapılabilseydi üçüncü bir gözden sağlıklı alabileceğimiz ilginç bir test olurdu vallahi...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları