UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL GÖLÜ YOĞUN BAKIMA ALINDI! GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMADIĞI TAKDİRDE MİLLİ PARK YOK OLACAK!..

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL GÖLÜ YOĞUN BAKIMA ALINDI! GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMADIĞI TAKDİRDE MİLLİ PARK YOK OLACAK!..

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL GÖLÜ YOĞUN BAKIMA ALINDI! GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMADIĞI TAKDİRDE MİLLİ PARK YOK OLACAK!..

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Hayatı Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı, Kuşcenneti Milli Parkı'nın çevre kirliliğinden dolayı yoğun bakım ünitesine alındığını söyledi.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Hayatı Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, basın toplantısı düzenledi. Mutlu, Avrupa Konseyi tarafından 'A Sınıf' diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkı'nın, çevre kirliliğinden dolayı yoğun bakım ünitesine alındığını, gerekli müdahalenin yapılmaması halinde milli parkı kaybedeceklerini söyledi.

"AZOT VE FOSFOR KİRLİLİK ORANI YÜZDE 70"

Başkan Gültekin Mutlu, yaptığı basın toplantısında, göldeki yayılı azot ve fosfor kirlilik oranının yüzde 70 seviyelerinde olduğuna dikkat çekti. Mutlu, "Sudaki oksijen azlığı, gölün doğal yaşam dengesini bozmuş, gölün çevresini 2-3 metre bataklık sarmıştır. Kuşların beslenme kaynakları azalmıştır. Ağır metaller, kuşların bünyelerinde birikerek yaşamları için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Göl civarındaki araziler üzerinde çeltik, mısır, şeker pancarı, ay çiçeği ekilmekte, bu tarım alanları çok kirli göl suyuyla sulanmakta sonra ise bu sular drenaj suları göle ulaşmakta ve göl tarım ilacı kirliliğine maruz kalmaktadır." dedi.

Mutlu, "Manyas Gölü'nün biyolojik çeşitliliğinin korunması ve sürdürebilirliğinin sağlanması için gölü kirleten sanayi ve maden kuruluşlarının ticari kaygılarla çalıştırmadıkları arıtmalarının çalıştırılması sağlanmalı, göldeki tarım ilacı kirliliği önlenmeli ve göle kıyısı bulunan yerleşim yerlerindeki doğal arıtmalar çalıştırılmalıdır." ifadesini kullandı.

 

"MANYAS KUŞ GÖLÜ'NÜN ÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bandırmalıların, Manyas Gölü'nde yaşanan çevre kirliliğine karşı duyarsız olmasından yakınan Mutlu, "Yereldeki duyarsız, kör, sağır ve dilsiz yöneticilere inat konuyu en üst düzeyde ve platformda dile getirmek için Ankara'ya gidiyoruz. Balıkesir milletvekilleri, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve üyeleriyle ve ilgili bakanlarla görüşüp Manyas Kuş Gölü'nün ölmesine izin vermeyeceğiz.

"BU BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Manyas Kuş Gölü'nün yeniden o güzel günlere kavuşması için milyonlarca kuşun öttüğü o çok sesli güzel koroyu yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMANYAS GÖLÜ  YOĞUN BAKIM