UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EHLİYETE ULAŞMAK ARTIK ATEŞ PAHASI!.. KURS FİYATLARI BAKIN NE KADARA ÇIKTI?

EHLİYETE ULAŞMAK ARTIK ATEŞ PAHASI!.. KURS FİYATLARI BAKIN NE KADARA ÇIKTI?

EHLİYETE ULAŞMAK ARTIK ATEŞ PAHASI!.. KURS FİYATLARI BAKIN NE KADARA ÇIKTI?

Sürücü kurslarında ‘taban fiyat’ uygulamasının yürürlüğe girmesiyle, ehliyet sahibi olabilmek iyice zorlaştı. TÜİK verilerine göre, yılbaşında devreye alınan taban fiyat uygulaması, kurs ücretlerinin ocak ayında yüzde 45 artmasına yol açtı. İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, kurs fiyatlarında bir artış olmadığını direksiyon sınavıyla, alınan derslerle ilgili bir artış olduğunu söyledi. 16 saat akan trafikte direksiyon eğitimi, 34 saat de teorik ders eğitimi mecburiyeti getirilerek derslere katılımın zorunlu kılındığını anlatan Tekin, “Direksiyon sınavları 35 dakikaya çıkarıldı. Sınava girecek olan bir kursiyerin aracın kullanımını ve donanımını çok iyi bilmesi gerekiyor. Yoksa sınavı geçemiyor” dedi.

KURS ÜCRETLERİ NE KADAR

Geçmişte 1-2 saatlik eğitim verildiğini ve direksiyon sınavlarının da 5-10 dakikada tamamlandığını vurgulayan Tekin, şöyle devam etti: “Artık kursiyer önce akünün radyatörün yerini, göstergelerin ne anlama geldiğini öğreniyor. Onu bildikten sonra tek hamlede park ederek stop ettirmemeyi öğreniyor. Ayrıca 30 dakika boyunca aracı akan trafikte kullanması gerekiyor. Kurs ücretleri de ülke genelinde 1100 ile 1300 arası.”

KURS SAHİPLERİ DÜZENLEME İSTİYOR

Sürücü kursu sahibi Onur Gözen ise, sürücü kurslarının kan ağladığını anlattı. Normalde her dönemi 30 kişiyle açtıklarını ifade eden Gözen, “Şirinevler ve Avcılar’daki kurslarımda ocağı da şubatı da açamadım.  Sınav sistemi ve yönetmeliğin sürekli değişmesi gibi sebeplerle sürücü kurslarına darbe indi. Çoğu arkadaşım kurslarını devretti ya da satmaya çalışıyor. Devlet, sürücü kursları temsilcileriyle görüşerek bir sefere mahsus düzenlemeler yapmalı” diye konuştu.

TRAFİĞE EHLİYETSİZ ÇIKIYORLAR

Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşın makul olmayan fiyat artışı yüzünden zor durumda kaldığını söyledi. Kurs ücretini ödeyemeyen tüketicilerin, sürücü belgesi olmadan direksiyona geçip trafiğe çıktığına işaret eden Ağaoğlu, “Böylece hem kendisini hem trafikte bulunan diğer yaya ve sürücüleri risk altına sokuyor” dedi.

Bugün/Eda Güreş

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERehliyet  kurs