UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'YOK ARTIK' DEDİRTEN GELİŞME! GOOGLE ARTIK DUYGULARI TESPİT EDEBİLECEK!..

'YOK ARTIK' DEDİRTEN GELİŞME! GOOGLE ARTIK DUYGULARI TESPİT EDEBİLECEK!..

'YOK ARTIK' DEDİRTEN GELİŞME! GOOGLE ARTIK DUYGULARI TESPİT EDEBİLECEK!..

Google artık bir fotoğraftaki yüzlerin o an ne hissettiklerini bile anlayabiliyor!

Google, yeni bulut tabanlı uygulama programı arayüzü için bir beta sürümü yayınladı. Tek bir karede yer alan yüzleri, işaretleri, tabelaları, objeleri, metinleri ve hatta harekeleri bile tanımlayabilen Google Cloud Vision API, gücünü büyük oranda Google'ın rakipsiz arama motoru teknolojisinden alıyor. Uygulama sayesinde geliştiriciler ve kullanıcılar bir dizi kriter kullanarak fotoğrafları sınıflandırabiliyor.

Bir resimdeki nesneleri, bir işaret levhasındaki metinden bir tabaktaki yiyeceklere ve bir kalabalıktaki yüzlere kadar ayrıntılı bir biçimde seçebilen Vision API ayrıca uygunsuz içerikler barındıran görselleri belirlemekte de kullanılabiliyor. Görsellerin konularına göre de sınıflandırılabileceği bu arayüz Google'ın SafeSearch teknolojisinden yararlanıyor.

Söz konusu API'ın sahip olduğu beceriler arasında en çarpıcı olanı ise hiç kuşkusuz, belirli duyguları gösteren görüntüleri bulmasını sağlayacak biçimde yüz özelliklerini tanımlayabilmesi. Bu da Google'ın bu bulut plarformunun artık teknik olarak herhangi bir nesneyi tanımlamasının yanında sevinç ve korku gibi duyguları da tanıması anlamına geliyor.

Google Cloud Vision API geliştiricilerin kullanımına açılmış durumda. Aylık olarak her bir özelliğin ilk 1.000 defalık kullanımı ücretsiz. Daha fazlasını talep edenler de kullanımlarına göre her bir özellik başına ayda 0.60 ile 5 dolar arasında bir ücret ödeyecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgoogle  yüz  his