UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLUĞLU VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLUĞLU VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, ALİ EYÜBOĞLU, SİNA KOLUĞLU VE CENGİZ SEMERCİOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ / Sabah

BAŞARININ A TAKIMI

Beni tanıyanlar bilir; her kanala eşit mesafede durmaya çalışırım. İçinde yer aldığım yayın grubuna bile... Bu nedenle mesai arkadaşlarımdan sitem duyduğum da çok olmuştur. Ama bu köşe, bunun için televizyon sektörünün referans noktası haline geldi. Okuyucu bu nedenle 14 senedir Yakından Kumanda'ya inandı, güvendi. Eğer sadece kendi kanalının şakşakçısı olan bir köşe yazsaydım; bu sütunların gücü ve etkisi yıllar önce kendiliğinden sıfırlanırdı. Evet, sırf 'Adam kendi kanalını yağlıyor' dedirtmemek için kalemimin mürekkebini hassas kuyumcu terazisine vurdum.

Hatta sırf bu kaygım yüzünden Atv'nin, A Haber'in, A Spor'un, Minika'nın, A Haber Radyo'nun hakkını yeterince veremediğim günler bile olmuştur. Ama bu kez 'gün gibi gerçek' bir başarının altını çizmezsem, en başında kendi mesleğime ihanet etmiş olacağımı düşünüyorum.

Ancak çizgi filmlerde, resimli romanlarda olacak, neredeyse gerçeküstü bir sakinlik. 90’ların Grunge akımı rock müzisyenlerini bile kıskançlıktan çatlatacak bir duyarsızlık, öyle bir yabancılaşma. Ama öte yandan bu duygulara eşlik eden, 70’lerin ‘çiçek çocuklar’ını solda sıfır bırakacak dozda bir hayalcilik ve iyimserlik! Birkaç yıldır konuşup konuşup sonunda diyoruz ki “Tabii inşallah iş oralara varmasın da, yani...

Ali Eyüboğlu / Milliyet

RTÜK, İZDİVAÇLARI SON KEZ UYARDI!

Eğlence kanallarının gündüz kuşakları izdivaç programlarına teslim. Zuhal Topal FOX’a, Esra Erol ATV’ye, Seda Akgül Kanal D’ye birçok diziden daha fazla reyting kazandırıyor. Star TV’de Seda Sayan’la Uğur Arslan, TV8’de Songül Karlı ile flash tv’deki Hülya Bozkaya’nın ‘Desti İzdivaç’ını da kattığınız zaman işe, öğleden sonra televizyon izleyenlerin yüzde 60’ı- 70’i evlilik programlarının müdavimi. İzleyeni de, şikayet edeni de çok bu programların…

RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, eleştirdiği evlilik programlarını yayınlayan kanalların yöneticilerini toplantıya çağırmıştı hafta içinde.

RTÜK görevlileri, izdivaç programlarına dair izleyicilerden gelen şikayetleri görüntüler eşliğinde televizyon yöneticilerine izletti. Neler mi bunlar?

- Argo sözcüklerin kullanılması: Kanal D

- Genel ahlak sınırlarını zorlayacak sözler: Flash TV

- Özel hayatın gizliliğini ifşa: Flash TV

- İnsan onuruna aykırı yayın: Star TV

- Toplumsal değerlerin dikkate alınmaması: FOX

- Evliliğin maddiyata indirgenmesi: Show TV

- Adayların dış görünüşleriyle yargılanması: FOX

- Adaylar arasındaki nahoş davranışlar: ATV

- Adaylar arasındaki küçük düşürücü söylemler: Star TV

- Adayların komik duruma düşürülmesi: FOX

- Evlilik kurumuna yakışmayacak ilişkiler: Kanal D

- Sansasyonel kişilere ısrarla yer verilmesi: Star TV

- Engelli adayların engellerinin ön plana çıkarılması: Star TV

Cengiz Semercioğlu / Hürriyet

!F İSTANBUL’DA İZLENMESİ GEREKEN 10 FİLM...

“!f İstanbul” müthiş bir film festivali oldu... Her sene zenginleşiyor, izlenmesi gereken filmlerin sayısı artıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok iyi filmler yer alıyor festivalde...

Cuma günü başladı “!f İstanbul”, haftaya pazar günü 28 Şubat’a kadar sürecek... Sonra; 3-6 Mart’ta !f Ankara ve !f İzmir var... Ben festivalin en çok konuşulan ve merakla beklenen 10 filmini sıralıyorum...

1- Innocence of Memories (Masumiyet Müzesi)

2- Tangerine

3- No Home Movie

4- James White

5- Liza, a Rokatünder (Tilki Perisi Liza)

6- Listen to Me Marlon

7- The Bunker

8- Aaaaaaah!

9- Speed Sisters

10- Ked

Sina Koloğlu / Milliyet

BU İŞİ HALLEDİN

Evlendirme programları RTÜK’te geçtiğimiz hafta masaya yatırıldı. Başkan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, üyeler ve bu tarz yapımları yayınlayan kanal yöneticileriyle bir araya geldi. Peki neler konuşuldu?

‘Ben olmadım, kızım olsun’

RTÜK tarafı ‘evlilik müessesinin saygınlığını ortadan kaldıran örnekler’i bir bir sıraladı. “Ben olmazsam kızım olur”, “Maaşın benim aracın mazotuna yetemez”, “Hoşlandığı bütün erkekleri elinden alırım, hatta dışarıdakileri de” dile getirilen örneklerdi. Yayıncılar ölçünün zaman zaman kaçtığını, bu konuda dikkat edeceklerini kabul ettiler. Yayıncılar, görücü usulünün hâlâ geçerliliğini koruduğunu programlarda da bunun benzerlerinin yaşandığını, kentleşmenin getirdiği sosyalleşememe sorunun da aşılmasında bu programların yararlı olduğunu savundular.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları